Tips voor meer volgers op Pinterest
Pinterest zakelijk gebruiken: 10 tips voor succes

Pinterest zakelijk gebruiken: 10 tips voor succes

Pinterest zakelijk gebruiken? Lees dan deze succestips zodat je meer uit Pinterest haalt. Het is een super interessant marketing kanaal. Jammer genoeg blijft het zakelijk gebruik van Pinterest nog achter in Nederland. Vaak komt dat omdat mensen niet goed weten hoe ze Pinterest slim in kunnen zetten. Daarom hieronder een aantal tips zodat je meer uit Pinterest haalt als ondernemer of blogger.

#1 Gebruik zoekwoorden, zoekwoorden en nog eens zoekwoorden

Ik kan dit niet vaak genoeg benadrukken. Pinterest is geen social media platform, er is weinig interactie tussen de gebruikers onderling. Dat vinden sommigen ook wel lekker rustig ;) Pinterest is een zoekmachine, en zoekmachine werken met keywords. Gebruik dus zoekwoorden (of keywords) op zoveel mogelijk plaatsen op Pinterest: in je profiel, je borden en bij al je pins.

#1 Maak een zakelijk Pinterest account aan

Begin met een goed zakelijk Pinterest profiel. Heb je al een persoonlijk profiel? Zet deze dan om naar een zakelijk Pinterest account. Optimaliseer je zakelijke Pinterest account en claim je website. Hiermee bevestig je dat je de eigenaar bent van die website en wordt je vaker getoond in de smart feed van andere Pinterest gebruikers, dus op de startpagina van de mensen die je volgen.

#2 Pinterest vriendelijke website

Voeg verticale afbeeldingen toe aan je blogs die jij (en anderen) deelt op Pinterest. Het mooie is dat deze pins automatisch een link hebben naar de originele bron: jouw website dus. Voeg aan ieder blog minimaal één pin toe, maar je kunt ook meerdere pins toevoegen. Hierdoor heb je ook meer kans om bezoekers naar je blog te trekken. Deze pins kun je ook verbergen op je blog.

#3 Maak het mensen gemakkelijk om je pins te delen

Ga je Pinterest zakelijk gebruiken? Voeg dan ook Pinterest deelknopen toe aan je website. Meestal zit de Pinterest knop standaard bij de ‘share’ knoppen, maar zorg dat deze zichtbaar is op ieder blog zodat mensen je afbeeldingen gemakkelijk kunnen pinnen vanaf je website. Het mooie van Pinterest is dat iedere pin linkt naar de originele bron in dit geval naar jouw website.

#4 Promoot dat je actief bent op Pinterest

Voeg een Pinterest profiel widget toe op je blog. Hierdoor zien mensen dat je actief bent op Pinterest. Als ze je pins leuk vinden, zullen ze je eerder volgen. Maar promoot dit niet alleen op je website, maar op zoveel mogelijk plaatsen. Denk daarbij aan je social media kanalen of je nieuwsbrief.

#5 Deel evergreen content

Op Pinterest zit niemand te wachten op selfies of foto’s van je kat. Daar heb je Facebook of Instagram voor. Mensen zoeken ideeën, informatie en inspiratie waar zij wat aan hebben. Deel ook evergreen content, dus content die niet tijdsgebonden is. Pins kunnen jaren later nog steeds gevonden en gedeeld worden. Dan is het wel handig als die informatie nog relevant is.

#6 Maak specifieke borden voor je ideale klanten

Maak alleen borden die specifiek zijn voor jouw niche en die interessant zijn voor jouw ideale klanten. Dus liever ‘Stedentrips in Europa’ dan ‘Reizen’. Maak één bord exclusief voor je eigen pins en plaats deze als eerste op je profiel. En voeg een bord omslag toe voor een professionele uitstraling. Wil je toch andere dingen bewaren die niet interessant zijn voor jouw klanten? Doet dit dan op een verborgen bord.

#7 Gebruik teksten op je pins

Gebruik niet alleen afbeeldingen, maar ook tekst op je pins. Vertel gebruikers waar je blog over gaat. Wat vinden ze als ze doorklikken naar je blog? De beschrijving is pas zichtbaar als mensen doorklikken op je pin, en dat doet bijna niemand. Je moet ze dus met de afbeelding zelf verleiden om door te klikken. Gebruik de pin beschrijving vooral voor je SEO optimalisatie. Je kunt ook een paar relevante hashtags toevoegen om nog beter gevonden te worden.

Pinterest zakelijk gebruiken - voeg teksten toe aan je pins

#8 Pin consistent

Het allerbelangrijkste bij Pinterest zakelijk gebruiken: consistent te zijn. Consistent in de vormgeving van je pins, zodat mensen jouw pins gaan herkennen. Maar wees ook consistent in hoe vaak je pint. Pinterest vindt het minder belangrijk wanneer je pint of hoe vaak, als je maar consistent bent. Pin je eigen pins en ook pins van anderen, maar alleen als die waardevol zijn voor jouw ideale klanten en een relatie hebben met jouw diensten of producten.

#9 Repin je eigen pins

Pin je eigen pins op meerdere borden. Doe dat het liefst vanaf je website want Pinterest heeft een voorkeur voor nieuwe, verse content. Maar vind je dat te lastig dan kun je deze ook repinnen vanaf het bord met je eigen pins. Als je meer repins hebt, krijg je in de ogen van Pinterest meer autoriteit. Dat betekent dat je pins vaker verschijnen op de news feed van je volgers.

Tip: Ben je actief op Pinterest en deel jij tips over bloggen, online geld verdienen. social media of online ondernemen? Dan kun je jouw pins ook pinnen op mijn Pinterest groepsbord voor online ondernemers.#10 Plan pins automatisch in

Gebruik tools als je merkt dat je teveel tijd kwijt bent aan Pinterest of als het je niet lukt om consistent te zijn. Apps als Tailwind kunnen pins automatisch voor je plaatsen zodat je het zelf niet hoeft te doen. Dat betekent dat je er een keer voor gaat zitten, en vervolgens heb je er nauwelijks omkijken naar. De pins worden automatisch op je borden en groepsborden gepind. Met deze link kun jij Tailwind gratis een maand uitproberen.

Aanvullende tips Pinterest zakelijk gebruiken

Wil je Pinterest zakelijk gebruiken? Dan volgen hier nog een aantal aanvullende tips:

Pin voor later


Pinterest zakelijk gebruiken - Handige Pinterest hacks om meer website verkeer te krijgen | www.themarketingfactory.nl

Frank Krepel
Door

Frank Krepel

op 16 Jun 2018

Hoi Maaike, bedankt voor je tips. Wanneer dank je dat het mogelijk wordt om te adverteren op Pinterest?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 26 Jun 2018

Hi Frank, dat is altijd een kwestie van afwachten. In een aantal landen is het al wel beschikbaar...

Manon
Door

Manon

op 07 Jan 2019

Handige tips! Ik ben me de laatste tijd ook wat meer in Pinterest aan het verdiepen, maar er gaat wel erg veel tijd in zitten vind ik. Wel leuk hoor, maar het moet even in mijn systeem komen om hier dagelijks ook even wat tijd aan te besteden :)

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Jan 2019

Hoi Manon,Er gaat in het begin zeker veel tijd inzitten, maar op een gegeven moment kost het nog maar weinig tijd. Dan zit het in je systeem en heb je genoeg pins die je weer kunt hergebruiken. Bovendien kun je het automatiseren met Tailwind. Dat scheelt zo veel werk ;) Maar ik heb gemerkt dat het voor mij zeker de moeite waard is want van alle social media kanalen krijg ik nu de meeste website bezoekers via Pinterest...even door de zure appel heen bijten ;)Groetjes, Maaike

leen
Door

leen

op 26 Aug 2019

ik kan pinterest niet meer openen ik krijg steeds een kadertje met " LATEN WE CONTACT HOUDEN het mailadres..........

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 26 Aug 2019

Dat is vreemd. Als je jouw inlog/gebruikte e-mailadres nog weet kun je natuurlijk altijd een nieuwe wachtwoord op vragen. Heb je het ook al eens in een andere browser geprobeerd?

Geurt Ouwerkerk
Door

Geurt Ouwerkerk

op 21 Jan 2021

Foutje in tekst verder goed artikel #9 Repin je eigen pins Pin je eigen pins op meerdere borden. Doe dat het liefst vanaf je website want Pinterest heeft een voorkeur voor nieuwe, verse content. Mar vind je ....................moet maar zijn

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 22 Jan 2021

Dank je wel voor het compliment en de tip. En natuurlijk het foutje meteen aangepast ;)

Reactie plaatsen