Hoe krijg je volgers op Pinterest?
Hoe krijg je meer volgers op Pinterest?

Hoe krijg je meer volgers op Pinterest?

Wil je meer volgers op Pinterest? Volgers zijn natuurlijk leuk. Maar op Pinterest zijn volgers eigenlijk niet zo heel belangrijk. Mensen zien je pins meestal doordat ze gebruik maken van de zoekfunctie en niet zozeer omdat ze je volgen. En als anderen je gaan repinnen, krijgen mensen die je niet volgen jouw pins wel te zien. Toch betekent meer volgers, meer mensen die je content zien en dus weer gaan delen!

Meer volgers op Pinterest

Als je toch graag snel meer volgers wil, betekent dat je zelf anderen actief moet volgen. Ga anderen volgen, repinnen en laat reacties achter. En ga niet zomaar wat mensen volgen, maar mensen die dingen pinnen waarin je geïnteresseerd bent en die relevant zijn voor jouw niche. Anders passen die pins ook helemaal niet bij je borden ;)

Maar dat kost wel tijd. Als je weinig tijd hebt, is het eigenlijk zonde van je tijd als je als je jouw tijd en energie steekt in het verhogen van het aantal volgers. Die tijd kun je beter besteden aan het maken van aantrekkelijke pins en het verbeteren van je vindbaarheid, dan komen die volgers vanzelf.

Tips voor meer Pinterest volgers

Natuurlijk kun je de wereld ook kenbaar maken dat je actief bent op Pinterest door je account en pins ook op andere plekken te promoten:
  • Plaats een volg knop op je website.
  • Deel een link in je e-mailhandtekening.
  • Maak op andere social media kanalen kenbaar dat je actief bent op Pinterest.
  • Vermeld dit in je nieuwsbrief.
  • Deel af en toe een pin op andere social media kanalen.

Ga zelf actief aan de slag

Door zelf mensen te gaan volgen, repinnen, en een reactie te geven, breng je jezelf onder de aandacht van andere pinners. De kans is groot dat ze jou ook terug gaan volgen. dit is dus een handige manier om meer volgers op Pinterest te krijgen.
  • Communiceer met anderen zoals op Facebook en Twitter wordt gedaan (connect, reageer, en repin).
  • Plaats regelmatig nieuwe interessante content.
  • Zorg voor een duidelijke profielomschrijving.
  • Voeg je interesses toe toe bij je naam.
  • Zorg voor de juiste keywords.

Pinterest tips: meer volgers op Pinterest

Gebruik keywords

Zorg dat je in de Pin beschrijving keywords opneemt waarop je gevonden wilt worden én natuurlijk dat de beschrijving slaat op de gepinde afbeelding. Gebruikers die deze keywords als zoektermen gebruiken om een pin te vinden, kunnen dan bij jouw pin uitkomen. Het is ook mogelijk om hashtags te gebruiken op Pinterest. Als ze zien wat jij pint en ze vinden dit interessant, is de kans groot dat ze je gaan volgen.

Repinnen

Pinners vinden het leuk als hun pins of borden gezien worden en als erop wordt gereageerd. Het is prettig om te weten dat hun pin behulpzaam was of dat een bord iemand heeft geïnspireerd. Als je zelf een bord hebt waar je een pin graag onder wilt brengen, kies dan voor ‘Bewaren’. Je kunt de omschrijving van de pin nog aanpassen. Op iedere pin kan worden gereageerd (Reacties). Maar Pinterest gebruikers hebben over het algemeen heel weinig interactie met elkaar.

Groot worden op Pinterest

Groot worden op Pinterest lukt alleen als je er zelf ook actief mee aan de slag gaat. Promoot je Pinterest account op zoveel mogelijk plekken, ga anderen in je niche volgen, reageer en besteed je tijd vooral ook aan het maken van aantrekkelijke pins en het verbeteren van je vindbaarheid, dan komen die volgers vanzelf.

Aanvullende Pinterest tips

Pinterest zakelijk gebruiken? Lees dan ook eens deze praktische Pinterest tips:

Pin voor later


Hoe trek je relevante volgers aan op Pinterest - Pinterest Marketing Tips | www.themarketingfactory.nl
Reactie plaatsen