Pinterest account aanmaken
Pinterest account aanmaken

Pinterest account aanmaken

Wil je serieus met Pinterest aan de slag? Dan heb je een Pinterest account nodig, en het liefst een zakelijk Pinterest account. In dit artikel lees je hoe je een goed Pinterest profiel aanmaakt, wat de voordelen zijn van zo'n zakelijk Pinterest account, en hoe je de gegevens goed invult.

Pinterest account aanmaken

Op Pinterest heb je twee soorten account: persoonlijke en zakelijke accounts. Als je Pinterest zakelijk inzet, maak dan een zakelijk Pinterest account aan! Je krijgt dan niet alleen statistieken met waardevolle informatie, maar zo’n zakelijk profiel levert je nog een aantal voordelen op. Wat zijn de voordelen van een zakelijk Pinterest account?
 • Je hebt toegang tot statistieken waarmee je kunt zien hoeveel mensen je profiel bezoeken, welke pins het goed doen en hoeveel mensen op je website komen via Pinterest! Erg handig dus.
 • Een ander voordeel is dat je je website kunt verifiëren waardoor Pinterest weet dat je website betrouwbaar is en je ook hoger rankt. Je pins worden dus vaker getoond in de news feed van anderen en je krijgt uitgebreidere statistieken.
 • Je kunt gebruik maken van rich pins (of uitgebreide pins) waardoor je pins meer informatie meekrijgen zoals je Pinterest profiel en op welk bord deze pin staat.
 • En je kunt dan ook adverteren op Pinterest.

Persoonlijk profiel omzetten in een zakelijk Pinterest account

Als je al een persoonlijk account hebt kun je dit omzetten in een zakelijk account. Dan behoud je gewoon al je pins en volgers. Zorg dat je gewoon inlogt op Pinterest en ga dan Pinterest voor bedrijven en geef aan dat je lid wil worden als bedrijf. Dan kun je je account omzetten. Of gebruik deze Pinterest instructie om je account om te zetten in een zakelijk profiel.

Pinterest tweede account aanmaken

Natuurlijk kun je ook een tweede account aanmaken, maar dan begin je wel helemaal opnieuw. Je kunt hiervoor dan ook niet hetzelfde emailadres gebruiken als voor je persoonlijke Pinterest account. Dit betekent ook meer werk want je moet meerdere Pinterest accounts beheren, maar soms is het beter om bepaalde zaken gescheiden te houden.

zakelijk Pinterest account aanmaken - maak een onweerstaanbaar Pinterest profiel

#1 Pinterest zakelijk account aanmaken

Maak een zakelijk profiel aan of zet je persoonlijke account om in een zakelijk account. En claim je website om je account te verifiëren. Als je jouw website verifieert, worden je pins vaker getoond en krijg je ook informatie over welke pins gedeeld worden vanaf je website en hoeveel bezoekers vanaf Pinterest doorklikken naar je website.
 • Om je account te verifiëren, ga je naar 'Instellingen'.
 • Onder 'Profiel' vind je het onderdeel 'Website Claimen'.
 • Hier kun je je URL invullen en op 'Claimen' klikken.
 • Vervolgens moet je een metatag aan je website toevoegen of een HTML-bestand uploaden en op Pinterest bevestigen dat je dat hebt gedaan.

#2 Goede naam gebruiken

Je hebt een gebruikersnaam, dat is de URL. Gebruik hiervoor gewoon je eigen naam of je bedrijfsnaam. Je hebt ruimte voor 14 karakters. Mijn Pinterest gebruikersnaam is: https://nl.pinterest.com/maaikegulden/ 

Daarnaast heb je jouw bedrijfsnaam (die je op je profiel ziet). Als je ooit zomaar een Pinterest naam gekozen hebt omdat deze beschikbaar was, dan is het tijd om dat veranderen. Voeg bij je naam ook je expertise toe. Gebruik gewoon je volledige eigen naam. Dat ziet er professioneel uit, maar voeg hier ook je expertise toe. Daardoor zien mensen meteen wat je doet.

Behalve mijn eigen naam heb ik in mijn bedrijfsnaam ook toegevoegd waar k over pin. Als mensen op mijn profiel komen zien ze meteen dat ik over online marketing en reizen pin!

Pinyerest basisgids: goed Pinterest profiel aanmaken

#3 Duidelijke profielomschrijving

Gebruik je profielomschrijving om te beschrijven wie je bent, wat je doet of verkoopt en hoe je anderen helpt. Je hebt slechts 160 tekens dus dit is vaak een beetje puzzelen. Gebruik vooral zoekwoorden waarop je gevonden wil worden zodat als mensen zoeken op dit zoekwoord jij ook als pinner getoond wordt. Deze zoekwoorden kun je gebruiken in je gebruikersnaam (de url), je bedrijfsnaam en je profielomschrijving.
 • Gebruik zoekwoorden waarop je gevonden wil worden.
 • Vertel wat je te bieden hebt en wat je expertise is.
 • Voeg eventueel een call to action toe (weggever of email).
 • Deel ook de link naar je website.

#4 Gebruik een duidelijke profielfoto

Alle marketing is tegenwoordig persoonlijk. Gebruik dan ook liever een foto van jezelf in plaats van een logo. Zeker als je een blogger of online ondernemer bent. Een foto van jezelf maakt het persoonlijker en maakt je toegankelijker. Gebruik het liefst dezelfde foto die je ook gebruikt op je andere social media kanalen zodat mensen je meteen herkennen.

Aanvullende Pinterest tips

Wil je Pinterest zakelijk inzetten? Dan volgen hier nog een aantal handige Pinterest tips:

Pin voor later


Hoe maak je een perfect pinterest profiel - Zakelijk Pinterest account - Pinterest Marketing Tips voor online ondernemers | www.themarketingfactory.nl
Pinner
Door

Pinner

op 04 Nov 2018

Kun je ook uitleggen hoe je de beschrijving van al je pins in één keer hetzelfde kunt maken?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 04 Nov 2018

Dat is niet mogelijk. Een beschrijving vul je in als je een pin deelt. Zo'n pin is vergelijkbaar met een update op Facebook of een foto die je op Instagram plaatst. Daar maak je ook een beschrijving bij een foto die je deelt.

Margaretha Groen-Kuijper
Door

Margaretha Groen-Kuijper

op 29 Feb 2020

Hoe kun je je borden op Pinterest weer breed maken als ze verdwenen zijn en er nu kleine borden opstaan en het niet meer lukt

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 01 Mar 2020

Geen idee waar je het over hebt?! Kun jij aub je vraag wat verduidelijken.

V. van der meer
Door

V. van der meer

op 28 Oct 2020

kunt u meer vertellen over een metatag of waar in een HTML bestand kan vinden?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 03 Nov 2020

Ik begrijp de vraag niet helemaal?

Reactie plaatsen