Hoe kun je een pin verbergen op je blog? Een simpele hack
Hoe kun je een pin verbergen op je blog? Een simpele hack
30 april 2018 
4 min. leestijd

Hoe kun je een pin verbergen op je blog? Een simpele hack

Als je meer bezoekers vanaf Pinterest wil, is het belangrijk dat je perfecte Pinterest plaatjes toevoegt aan ieder blog. Maar wat als je meer Pinterest afbeeldingen wil gebruiken voor hetzelfde blog? Natuurlijk wil je jouw blog niet volproppen met pins. Je kunt zo’n pin verbergen op je blog!

– Laatste update 28 maart 2021 – 

Meer weten over Pinterest? Lees dan mijn Pinterest handleiding waarin ik precies uitleg hoe je Pinterest inzet als blogger of online ondernemer om meer verkeer op je website te krijgen.

Pin verbergen op je blog

Waarschijnlijk heb je het wel eens gezien, dat als je op de ‘pin-it’ knop in je browser klikt, je meer afbeeldingen ziet dan op het blog zelf zichtbaar zijn. Dit is een handige truc om de link naar je blog vaker op Pinterest te delen, zonder dat je iedere keer dezelfde pin gebruikt.

Je kunt namelijk meerdere Pinterest vriendelijke afbeeldingen toevoegen aan je blog, zonder dat je deze allemaal in je blog zichtbaar zijn. Je kunt een pin verbergen op je blog. Als je eenmaal weet hoe dat werkt, is het heel simpel. In dit artikel leg ik je uit hoe je dat doet.

Gratis Pinterest Checklijst

Stap 1: Pin toevoegen

De eerste stap is hetzelfde als iedere afbeelding die je toevoegt aan je blog. De beste plek is om een verborgen afbeelding toe te voegen, is onderaan je blog. Zo is het makkelijker terug te vinden als je deze pin de volgende stap wil verbergen.

  • Ga dus met je cursor naar het einde van je blog.
  • Klik op ‘media toevoegen’ .
  • Kies dan ‘bestanden uploaden’ of selecteer een afbeelding uit je mediabestand om als pin afbeelding toe te voegen.

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

  • Zorg dat de ‘Alt tekst’ ingevuld is want dit is de omschrijving die Pinterest toont bij je pin.
  • Kies ook ‘Volledige grootte’ voor de beste kwaliteit.
  • Vergeet niet om op ‘opslaan’ te klikken.

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

Stap 2: Pin verbergen op je blog

De volgende stap is dat je de afbeelding verbergt op je blog. Je laat WordPress weten dat je de afbeelding niet wil tonen.

  • Hiervoor switch je naar het ‘Tekst’ gedeelte van je blog in plaats van ‘Visual’.
  • Je ziet een hoop html code, maar laat je daardoor niet afschrikken.

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

Tip: Als je de afbeelding selecteert voordat je overschakelt naar de ‘Tekst’ modus dan is de code automatisch geselecteerd.

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

Je gaat nu zelf een stukje code toevoegen. Deze code geeft aan dat alles tussen de ‘start code’ (opening tag) en ‘eind code’ (closing tag) verborgen moet worden. De html-code van je afbeelding moet dus tussen deze code komen. Deze code voeg je toe aan het begin en het einde van de html-code van je afbeelding zodat deze niet langer zichtbaar is:

  • De start code om de pin te verbergen is (voeg deze toe VOOR de html-code van je afbeelding):

  • De eind code om de pin te verbergen is (voeg deze toe NA de html-code van je afbeelding):

Nogmaals het is belangrijk dat de html-code van de afbeelding hier dus helemaal tussen komt te staan. Je kunt de code gewoon kopiëren en plakken (soms werkt het niet en moet je het handmatig intypen).

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

Stap 3: Check of de pin verborgen is op je blog

Om te controleren of het werkt, switch je gewoon weer naar de ‘Visual’ modus. De afbeelding zou daar niet meer zichtbaar moeten zijn. Als dat niet zo is, check dan of de code goed staat, Staat de hele html-code van je afbeelding tussen de nieuwe start en eind code die je toegevoegd hebt?

En om zeker te weten of het werkt check ik altijd of de ‘pin-it’ knop de afbeelding wel oppikt. Ik open mijn blog en gebruik de ‘pin-it’ knop in mijn browser om te zien of ik de pin dan wel zie. Je kunt gewoon naar je blog gaan en gebruik de Pinterest browser knop om dit te testen.

Leestip:

Pin mee op mijn Pinterest groepsbord

Ben je actief op Pinterest en deel jij tips over bloggen, online geld verdienen. social media of online ondernemen? Dan vind ik het leuk als je mee wil pinnen op mijn Pinterest groepsbord voor online ondernemers.

Hopelijk helpt dit om je pins te verbergen op je blog. Mocht je hier vragen over hebben, laat het me weten.

Pin voor later

 Bekijk deze handige hack hoe je simpel en snel pin verbergt op je website of blog. Voor een goede Pinterest marketing strategie heb je verse nieuwe pins nodig. Je kunt deze toevoegen aan een blog of pagina op je website. Tuurlijk wil je deze niet volstoppen met pins. Met deze Pinterest tips kun je deze heel eenvoudig verbergen op je website

 Met deze Pinterest tips kun je simpel en snel Pinterest afbeeldingen verbergen op je blog zodat je pins daar niet zichtbaar zijn. Handig als je Pinterest marketing inzet en je jouw website of blog niet wilt volproppen met pins
Check deze handige Pinterest tips om je pin afbeeldingen te verbergen op je website. Als je meer klanten via Pinterest marketing wilt, heb je steeds nieuwe verse pins nodig. Deze kunt je toevoegen aan je website of blog. Tuurlijk wil je deze niet volproppen met pins. Met deze hack kun je zo’n pin simpel en snel verbergen op je website
Bekijk deze handige Pinterest tips om heel eenvoudig een pin te verbergen op je website of blog. Als je meer klanten via Pinterest marketing wilt, heb je steeds nieuwe verse pins nodig. Je kunt deze toevoegen aan je website of blog, maar natuurlijk wil jij je website niet volstoppen met pins. Wist je dat je zo’n pin heel simpel kunt verbergen? Check hier hoe je dat doet
Als je meer klanten via Pinterest marketing wilt, is het belangrijk dat je perfecte Pinterest plaatjes toevoegt aan ieder blog. Maar wat als je meer Pinterest afbeeldingen wilt gebruiken voor hetzelfde blog? Natuurlijk wil je jouw blog niet volproppen met pins. Je kunt zo'n pin verbergen op je blog! Check hier deze handige Pinterest tips

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Elja
Door

Elja

op 17 Mar 2020

Super Maaike! Ik probeerde dit net in de nieuwe WP editor en toen bleek dat die aanhalingstekens de rechte moeten zijn in plaats van de schuine. Met de code hierboven werkt het niet meer, maar als je ze verandert in de " dan werkt het! Dank!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 21 Mar 2020

Dank voor de tip Elja!

Linda
Door

Linda

op 23 Jul 2018

Ik zoek nog even naar de toegevoegde waarde. Als je toch de afbeelding maakt, kan je deze ook gewoon uploaden naar Pinterest zelf, daar de url meegeven en je 'alt tekst' schrijven. Dan krijg je volgens mij precies hetzelfde resultaat, alleen heb je nu de afbeelding echt alleen op Pinterest staan en niet ook in je Wordpress mediatheek. Waarom kies je dan toch voor een verborgen Pin in wordpress?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 01 Aug 2018

Hoi Linda,Dat klopt helemaal. Het voordeel van de afbeelding uploaden in je Wordpress mediatheek is dat ook anderen die iets van je website willen pinnen deze afbeelding ook zien en dus kunnen pinnen. Als je de afbeelding alleen op Pinterest plaatst, kunnen anderen deze alleen op Pinterest vinden en deze pin alleen repinnen ;)Maaike

Nora
Door

Nora

op 22 May 2018

Voor zover ik weet kan je ook gewoon pins toevoegen in pinterest zonder dat de afbeelding op je blog staat. Dus gewoon klikken op pin toevoegen op je pinterest account, dan de afbeelding kiezen die je wenst en dan de link en beschrijving toevoegen 😬 Zo is het veel makkelijker natuurlijk.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 22 May 2018

Klopt Nora, maar dan krijgen anderen die niet te zien als ze vanaf je website pinnen ;)

Mariëlle | Me-licious
Door

Mariëlle | Me-licious

op 03 May 2018

Fijne tip zeg ik kende deze oplossing helemaal nog niet. Goed dat je in de reacties hierboven nog even toegevoegd hebt wat we hiermee kunnen bereiken. Ik ga het eens uitproberen.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 03 May 2018

I dacht dat ik dat al duidelijk gemaakt had in de introductie, maar blijkbaar niet ;) Leuk dat je het uit gaat proberen.

Lodi
Door

Lodi

op 02 May 2018

Wat een super goede tip. Dit wist ik helemaal niet!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 02 May 2018

Fijn dat je er wat aan hebt!

Lieneke
Door

Lieneke

op 01 May 2018

Leuke slimmigheidjes!

Monique
Door

Monique

op 30 Apr 2018

Hoi Maaike. Wat heb ik aan pinterest? Ik zit er niet op. Dus ik begrijp natuurlijk niet zo goed het verhaal met die pins. Is het handig om ook ok gerst te doen? Groet Monique

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Apr 2018

Hoi Monique,Ik snap niet precies wat je bedoelt?Maaike

CustÒdia Chineva
Door

CustÒdia Chineva

op 30 Apr 2018

Dank je wel voor deze blog post. Dit wilde ik al heel lang doen maar het lukte me maar niet dus fijn dat je het zo hebt uitgelegd.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Apr 2018

Graag gedaan ;)

Laura
Door

Laura

op 30 Apr 2018

Handig artikel! :)

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Apr 2018

Leuk om te horen!

Laura | I scream beauty
Door

Laura | I scream beauty

op 30 Apr 2018

Handig!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Apr 2018

Dank je wel, Laura!

Janneke
Door

Janneke

op 30 Apr 2018

Handige tip ga ik zeker gebruik van maken. Vooral omdat ik Pinterest nog een beetje verwaarloos.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Apr 2018

Hoi Janneke,Pinterest is echt wel een aanrader!Maaike

Linda
Door

Linda

op 30 Apr 2018

Ik had inderdaad ook geen idee dat dit kon. Fijne tip ook, ik ben mij de laatste tijd namelijk meer aan het verdiepen in Pinterest en het krijgen van meer verkeer naar beide platformen (mijn site).

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Apr 2018

Hoi Linda,ik ben me ook weer aan het (her)verdiepen in Pinterest en deel binnenkort nog meer handige Pinterest tips.Maaike

Michael
Door

Michael

op 30 Apr 2018

Hoi Maaike,. Wat me nou niet helemaal duidelijk is geworden waarom ik deze, best wel veel en ingewikkelde, handelingen zou moeten doen om pins te verbergen? Wat win ik ermee? Misschien zou je dat nog eens kunnen uitdiepen?Verder wel duidelijk met afbeeldingen enzo. Vind de CTA naar andere artikelen midden in het artikel verstorend, ik raakte uit de flow.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Apr 2018

Hoi Michael,Bedankt voor je feedback. Altijd fijn. Als je heel actief bent om Pinterest in te zetten voor meer verkeer naar je blog dan heb je dus veel pins nodig. Maar die wil je waarschijnlijk niet allemaal in je blog zetten want die plaatjes maak je op voor Pinterest en niet zo zeer voor je blog. Met deze truc kun je ze dus wel in je artikel zetten en dus pinnen op Pinterest (met een link naar e blog), maar zien je blog lezers niet al die pins in je artikel.Maaike

Kristof
Door

Kristof

op 30 Apr 2018

Goede tip! Ik weet nu toch best veel van Wordpress maar deze kende ik nog niet. Ga er zeker mee aan de slag!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Apr 2018

Leuk om te horen, Kristof!

Reactie plaatsen