Hoe kun je een pin verbergen op je blog? Een simpele hack
Hoe kun je een pin verbergen op je blog? Een simpele hack
Pinterest
Maaike Gulden
Pinterest
04/30/2018
4 min
27

Hoe kun je een pin verbergen op je blog? Een simpele hack

04/30/2018
4 min
27

Als je meer bezoekers vanaf Pinterest wil, is het belangrijk dat je perfecte Pinterest plaatjes toevoegt aan ieder blog. Maar wat als je meer Pinterest afbeeldingen wil gebruiken voor hetzelfde blog? Natuurlijk wil je jouw blog niet volproppen met pins. Je kunt zo’n pin verbergen op je blog!

– Laatste update 28 maart 2021 – 

Meer weten over Pinterest? Lees dan mijn Pinterest handleiding waarin ik precies uitleg hoe je Pinterest inzet als blogger of online ondernemer om meer verkeer op je website te krijgen.

Pin verbergen op je blog

Waarschijnlijk heb je het wel eens gezien, dat als je op de ‘pin-it’ knop in je browser klikt, je meer afbeeldingen ziet dan op het blog zelf zichtbaar zijn. Dit is een handige truc om de link naar je blog vaker op Pinterest te delen, zonder dat je iedere keer dezelfde pin gebruikt.

Je kunt namelijk meerdere Pinterest vriendelijke afbeeldingen toevoegen aan je blog, zonder dat je deze allemaal in je blog zichtbaar zijn. Je kunt een pin verbergen op je blog. Als je eenmaal weet hoe dat werkt, is het heel simpel. In dit artikel leg ik je uit hoe je dat doet.

Gratis Pinterest Checklijst

Stap 1: Pin toevoegen

De eerste stap is hetzelfde als iedere afbeelding die je toevoegt aan je blog. De beste plek is om een verborgen afbeelding toe te voegen, is onderaan je blog. Zo is het makkelijker terug te vinden als je deze pin de volgende stap wil verbergen.

  • Ga dus met je cursor naar het einde van je blog.
  • Klik op ‘media toevoegen’ .
  • Kies dan ‘bestanden uploaden’ of selecteer een afbeelding uit je mediabestand om als pin afbeelding toe te voegen.

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

  • Zorg dat de ‘Alt tekst’ ingevuld is want dit is de omschrijving die Pinterest toont bij je pin.
  • Kies ook ‘Volledige grootte’ voor de beste kwaliteit.
  • Vergeet niet om op ‘opslaan’ te klikken.

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

Stap 2: Pin verbergen op je blog

De volgende stap is dat je de afbeelding verbergt op je blog. Je laat WordPress weten dat je de afbeelding niet wil tonen.

  • Hiervoor switch je naar het ‘Tekst’ gedeelte van je blog in plaats van ‘Visual’.
  • Je ziet een hoop html code, maar laat je daardoor niet afschrikken.

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

Tip: Als je de afbeelding selecteert voordat je overschakelt naar de ‘Tekst’ modus dan is de code automatisch geselecteerd.

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

Je gaat nu zelf een stukje code toevoegen. Deze code geeft aan dat alles tussen de ‘start code’ (opening tag) en ‘eind code’ (closing tag) verborgen moet worden. De html-code van je afbeelding moet dus tussen deze code komen. Deze code voeg je toe aan het begin en het einde van de html-code van je afbeelding zodat deze niet langer zichtbaar is:

  • De start code om de pin te verbergen is (voeg deze toe VOOR de html-code van je afbeelding):

  • De eind code om de pin te verbergen is (voeg deze toe NA de html-code van je afbeelding):

Nogmaals het is belangrijk dat de html-code van de afbeelding hier dus helemaal tussen komt te staan. Je kunt de code gewoon kopiëren en plakken (soms werkt het niet en moet je het handmatig intypen).

pin verbergen op je blog, hoe doe je dat

Stap 3: Check of de pin verborgen is op je blog

Om te controleren of het werkt, switch je gewoon weer naar de ‘Visual’ modus. De afbeelding zou daar niet meer zichtbaar moeten zijn. Als dat niet zo is, check dan of de code goed staat, Staat de hele html-code van je afbeelding tussen de nieuwe start en eind code die je toegevoegd hebt?

En om zeker te weten of het werkt check ik altijd of de ‘pin-it’ knop de afbeelding wel oppikt. Ik open mijn blog en gebruik de ‘pin-it’ knop in mijn browser om te zien of ik de pin dan wel zie. Je kunt gewoon naar je blog gaan en gebruik de Pinterest browser knop om dit te testen.

Leestip:

Pin mee op mijn Pinterest groepsbord

Ben je actief op Pinterest en deel jij tips over bloggen, online geld verdienen. social media of online ondernemen? Dan vind ik het leuk als je mee wil pinnen op mijn Pinterest groepsbord voor online ondernemers.

Hopelijk helpt dit om je pins te verbergen op je blog. Mocht je hier vragen over hebben, laat het me weten.

Pin voor later

 Bekijk deze handige hack hoe je simpel en snel pin verbergt op je website of blog. Voor een goede Pinterest marketing strategie heb je verse nieuwe pins nodig. Je kunt deze toevoegen aan een blog of pagina op je website. Tuurlijk wil je deze niet volstoppen met pins. Met deze Pinterest tips kun je deze heel eenvoudig verbergen op je website

 Met deze Pinterest tips kun je simpel en snel Pinterest afbeeldingen verbergen op je blog zodat je pins daar niet zichtbaar zijn. Handig als je Pinterest marketing inzet en je jouw website of blog niet wilt volproppen met pins
Check deze handige Pinterest tips om je pin afbeeldingen te verbergen op je website. Als je meer klanten via Pinterest marketing wilt, heb je steeds nieuwe verse pins nodig. Deze kunt je toevoegen aan je website of blog. Tuurlijk wil je deze niet volproppen met pins. Met deze hack kun je zo’n pin simpel en snel verbergen op je website
Bekijk deze handige Pinterest tips om heel eenvoudig een pin te verbergen op je website of blog. Als je meer klanten via Pinterest marketing wilt, heb je steeds nieuwe verse pins nodig. Je kunt deze toevoegen aan je website of blog, maar natuurlijk wil jij je website niet volstoppen met pins. Wist je dat je zo’n pin heel simpel kunt verbergen? Check hier hoe je dat doet
Als je meer klanten via Pinterest marketing wilt, is het belangrijk dat je perfecte Pinterest plaatjes toevoegt aan ieder blog. Maar wat als je meer Pinterest afbeeldingen wilt gebruiken voor hetzelfde blog? Natuurlijk wil je jouw blog niet volproppen met pins. Je kunt zo'n pin verbergen op je blog! Check hier deze handige Pinterest tips

Reacties
Categorieën