Interessante mensen vinden om te volgen op Pinterest
Wie is interessant om te volgen op Pinterest?

Wie is interessant om te volgen op Pinterest?

Net als op andere sociale netwerken, bouw je bij Pinterest een lijst op van volgers en ga je zelf mensen volgen. Dit bepaalt ook wat er op je smart feed verschijnt want daar zie je de activiteiten van de mensen die je volgt. Het gaat bij Pinterest ook om interactie met anderen net als bij andere sociale media. Je deelt bij Pinterest leuke plaatjes met je volgers. En kunt ook de plaatjes van een ander weer op een van jouw borden plaatsen. Hoe kun je personen zoeken via Pinterest?

Bepalen hoe je startpagina eruit ziet

Op je startpagina of smart feed zie je pins die bewaard zijn door de mensen, onderwerpen en borden die je volgt. Pinterest laat hier ook suggesties zien aan de hand van jouw activiteit op Pinterest en je borden zodat je nog meer nieuwe ideeën kunt ontdekken.
 • Deze startpagina ziet er dus voor iedereen anders uit, maar je hebt hier wel invloed op.
 • Dit is afhankelijk van wie je volgt op Pinterest.
 • Volg dus onderwerpen, mensen en borden waarover je gepassioneerd bent om zo je startpagina te personaliseren.

Als je iemand volgt, maken die pins dus een groot deel uit van je startpagina. Volg dus vooral mensen die pinnen over onderwerpen waarin jij geïnteresseerd bent.

wie volgen op pinterest? Dit heeft invloed op je startpagina

Wie volgen op Pinterest?

Wil je personen zoeken via Pinterest dan heb je een aantal opties. En wie je gaat volgen op Pinterest, dat bepaal je natuurlijk zelf.  Je kunt mensen, onderwerpen en borden volgen. Je hebt namelijk de volgende keuze :
 • Volg alle borden van een gebruiker.
 • Alleen specifieke borden van een gebruiker volgen.
 • Bepaalde onderwerpen volgen die je interessant vindt.

Voor volgen, is geen goedkeuring nodig. Van ontvolgen krijgt een andere pinner geen melding.

Volg alle borden van een gebruiker

Je kunt andere Pinterest gebruikers volgen en volgt dan alle borden van deze gebruiker. Je klikt daarvoor op het profiel van iemand en kiest voor ’Volgen’. Je krijgt dan ook automatisch pins van deze gebruiker te zien op je startpagina.

personen zoeken via Pinterest om te volgen

Volg leuke borden

Gebruikers kunnen een gebruiker volgen en volgen dan alle borden van deze gebruiker. Of je kunt ervoor kiezen om alleen een specifiek bord van een andere gebruiker te volgen. Misschien vind je het bord met social media tips geweldig, maar vind je de borden met kinderkleding en kindertraktaties absoluut niet interessant.
 • Ga daarvoor eerst naar dit specifieke bord en klik dan op 'Volgen'.
 • Je volgt nu alleen dit specifieke bord.

Het voordeel van het volgen van alleen specifieke borden is natuurlijk dat je geen pins te zien krijgt die je toch niet interesseren. Het nadeel is dat je er niet vanzelf achter komt dat iemand een nieuw Pinterest bord heeft aangemaakt.

personen zoeken via Pinterest om specifieke borden te volgen

Hoe persoon zoeken op Pinterest

Personen zoeken via Pinterest kun je heel handig doen met de zoekfunctie van Pinterest! Bovenaan zie je ook een zoekbalk. Hierin kun je gewoon jouw zoekwoord intypen en dan krijg je allerlei suggesties van Pinterest. Met het pijltje aan de rechterkant van de zoekbalk kun je een selectie maken voor pins, personen of borden bijvoorbeeld. Op deze manier kun je interessante personen vinden die content delen die jij interessant vindt.

Hoe persoon zoeken op Pinterest

Personen zoeken via Pinterest

Een andere manier om personen te zoeken via Pinterest is door op het Pinterest profiel van iemand anders te kijken. Wie volgen ander Pinterest gebruikers? Misschien dat deze gebruikers ook interessant zijn. Of kijk eens wat er populair is. Een andere mooie bron zijn Groepsborden.

Pinterest onderwerpen volgen

Onderwerpen (voorheen 'Interesses') zijn verzamelingen pins van een bepaalde categorie. Volg een onderwerp om pins over dat onderwerp op je startpagina te zien. Je kunt een onderwerp altijd ontvolgen als je het niet meer interessant vindt.

Zo kun je onderwerpen volgen op de website:
 • Ga naar pinterest.com/categories en klik op een categorie.
 • Kies één (of meerdere) van de onderwerpen die je leuk vindt.
 • Klik op ‘Volgen’,

Je krijgt pins over dat onderwerp op je startpagina te zien. Vind je het toch niet meer interessant? Dan kun je deze categorie altijd weer ontvolgen.

Pinterest onderwerpen volgen - Pinterest handleiding

Kortom: interessante personen zoeken via Pinterest

Op je startpagina of smart feed zie je pins die bewaard zijn door de mensen, onderwerpen en borden die je volgt. Zoek dus mensen of borden die je interessant vindt en ga deze volgen op Pinterest.

Aanvullende Pinterest tips

Wil je Pinterest inzetten voor zakelijk gebruik? Lees dan ook deze handige Pinterest tips:

Pin voor later


Interessante personen zoeken via Pinterest om te volgen - Pinterest Marketing Tips | www.themarketingfactory.nl

Reactie plaatsen