The Marketing Factory - Online marketing blog met trends, ar

Mijn favoriete tools

Er zijn veel software tools, maar de juiste tools kunnen je echt helpen bij het groeien van je online business. De afgelopen jaren heb ik heel wat tools gebruikt en getest. Hieronder mijn aanbevelingen voor krachtige tools voor online ondernemers, en ik raad alleen tools aan die ik zelf dagelijks gebruik in mijn bedrijf.


Voor sommige tools ben ik affiliate partner, wat betekent dat als je op een link klikt voor die tool en een aankoop doet, ik een commissie verdien ZONDER dat het jou iets extra’s kost. Maar ik beveel alleen tools aan die ik nuttig vind, en niet alleen voor de kleine commissie die ontvang. Geef alleen geld uit aan deze producten als je denkt dat ze je helpen om je doelen te bereiken.

logo-canva

Canva

Ben je geen professioneel designer? Dan is Canva de oplossing! Canva is de ultieme ontwerptool om al je social media visuals, omslagfoto’s, checklijsten, werkboeken, video’s, presentaties en al je andere visuals te maken. Duizenden templates die je gemakkelijk kunt aanpassen aan jouw stijl & branding.
logo-inshot

InShot

Wil je even snel een video bewerken op je mobiel? Dan is een InShot een handige app om snel en gemakkelijk je video in te korten, het formaat te wijzigen of teksten en stickers toe te voegen. Je kunt deze app gebruiken zowel op Android als iPhone.
logo ActiveCampaign

ActiveCampaign

Een mailinglijst opbouwen is super belangrijk om contact te houden met potentiële klanten en meer te verkopen. Met ActiveCampaign maak je professionele nieuwsbrieven, aanmeldformulieren, funnels en kun je jouw emails automatisch versturen. Dit bespaart je enorm veel tijd. 
Logo webinarjam.

WebinarJam

Webinars zijn ideaal om mensen te inspireren en verkopen te stimuleren. Zelf gebruik ik WebinarJam al jaren en heb hier al honderden webinar mee gegeven en duizenden euro’s verdiend. Het is gemakkelijk en erg gebruiksvriendelijk. De deelnemers hoeven geen software te downloaden of te installeren.
logo-zoom

Zoom

Online overleggen? Zoom is gemakkelijk in gebruik en je kunt elkaar zien en horen. Ideaal dus voor online sessies met klanten, of dit nu 1-op-1 is of met groepen. Je kunt ook gemakkelijk je scherm delen en opnames maken van je sessie. Je kunt deze opname ook delen op Facebook of in een andere online omgeving,
logo tailwind

Tailwind

Het mooie van Pinterest is dat je niet 24/7 online hoeft te zijn en jij je content kunt inplannen wanneer het jou uitkomt. Op Pinterest zelf kun je slechts beperkt pins inplannen dus als je serieus met Pinterest marketing aan de slag wilt dan is Tailwind een onmisbare tool om je pins in te plannen. Je kunt hiermee ook andere social media content inplannen.
logo-facebook-business-suite

Facebook Business Suite

Met Facebook Business Suite kun je gratis al je gekoppelde accounts op Facebook en Instagram vanuit één plek beheren. Hiermee kun je dus eenvoudig berichten inplannen zowel op Facebook als Instagram, maar ook al je meldingen mee bekijken en zo snel reageren op berichten.

logo-inshot

Plug&Pay

Met Plug&Pay maak je in een handomdraai effectieve betaalpagina's voor je website. Koppel met Mollie, kies uit conversie geoptimaliseerde templates en verhoog je orderwaarde met upsells en conversietechnieken. Er worden automatisch facturen verstuurd naar klanten en je hebt een handig overzicht van je administratie.
logo-huddle

Huddle

Met Huddle kun jij heel eenvoudig je eigen e-learning platform maken en hier al je digitale producten plaatsen zoals online trainingen, pdf’s en audiobestanden zodat alleen leden toegeng hebben. En je kunt hier ook een eigen community opzetten. Al mijn online trainingen host ik op de Huddle.
logo-phoenix-imu

Phoenix

Zelf maak ik gebruik van een Phoenix website van de IMU, ideaal als je weinig technische kennis hebt. Je maakt in een handomdraai een website net alle bouwstenen en templates die ook nog SEO geoptimaliseerd zijn. En je krijgt ook online ondersteuning zodat je dus geen websitebouwer meer nodig hebt.