Hoe kun je een Linkedin account opzeggen
Linkedin account opheffen

Linkedin account opheffen

Het opzeggen van je Linkedin account is een vrij drastische stap, die niet terug te draaien is. Je profiel wordt dan in zijn geheel verwijderd. En ook alle contacten die je hier hebt opgebouwd. Lees hier hoe je een Linkedin account verwijderd, ook als je geen toegang meer hebt tot je e-mail of bij overlijden.

- Laatste update 12 november 2019 -

Linkedin account sluiten

Als je jouw account sluit, wordt je profiel permanent verwijderd en ben je alle gegevens kwijt. Je verliest dan alle gegevens van connecties, aanbevelingen updates, etc. De gegevens blijven nog wel even zichtbaar in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Een Linkedin account opheffen, kan wel handig zijn als je per ongeluk twee Linkedin accounts hebt. Lees hier hoe je zo'n dubbel Linkedin account verwijdert of twee profielen samenvoegt.

Hoe Linkedin account opzeggen

Wil je jouw Linkedin account opheffen? Dat doe je als volgt:
 • Klik bovenaan in de menu balk op het pictogram 'Ik'.
 • Selecteer ‘Instellingen en privacy’ in het keuzemenu.
 • Ga naar het tabblad ‘Account’.
 • Klik in het gedeelte ‘Accountbeheer’ op ‘Wijzigen’ naast ‘Uw Linkedin account sluiten’.
 • Selecteer de reden voor het sluiten van je account en klik op ‘Volgende’.
 • Voer het wachtwoord van je account in en klik op ‘Account sluiten’.

Dubbel Linkedin account opheffen

Misschien heb je per ongeluk een dubbel account op Linkedin. Typ je eigen naam even in de zoekbalk om dit te checken als je het niet zeker weet ;)

Dan is het goed om een van die twee Linkedin accounts te sluiten. Je kunt die twee Linkedin accounts ook samenvoegen als je op beide accounts al een aardig netwerk opgebouwd hebt.

Lees hier hoe je twee Linkedin account samenvoegt.

Linkedin account verwijderen zonder inlog

Een nieuw wachtwoord kun je natuurlijk altijd gewoon opvragen. Maar wat als je jouw Linkedin account wilt verwijderen, maar je geen toegang meer hebt tot de e-mail die aan je account gekoppeld is?

Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres dat aan je Linkedin account gekoppeld is, kan Linkedin je helpen om jouw account te verwijderen. Kijk hier voor meer informatie.

Linkedin account verwijderen na overlijden

Helaas kan het voorkomen dat je een Linkedin profiel tegenkomt van een collega, studiegenoot of connectie die is overleden. Als dit gebeurt, kun je Linkedin benaderen om dit profiel te verwijderen.

Linkedin kan het account van de overleden persoon sluiten en het profiel verwijderen. Hiervoor heb je de volgende gegevens nodig:
 • Naam van het lid.
 • De URL van het LinkedIn-profiel.
 • Jouw relatie met deze persoon.
 • E-mailadres van dit persoon.
 • Datum waarop de persoon overleden
 • Link naar de overlijdensadvertentie
 • Het bedrijf waarvoor de persoon het laatst in dienst was

Hier vindt je meer informatie en een formulier dat je kunt invullen om dit account te laten verwijderen.

Zijn je gegevens direct verdwenen?

Nee, je gegevens zijn niet direct verdwenen. Het duurt even voor alle gegevens definitief verwijderd zijn van Linkedin. Mocht jij je bedenken? Binnen 3 weken kun je jouw account nog herstellen. De volgende zaken ben je dan wel kwijt:
 • Onderschrijvingen en aanbevelingen.
 • Genegeerde of openstaande uitnodigingen.
 • Volgers (influencers, bedrijven, etc.).
 • Groepslidmaatschappen.

Let op! De gegevens blijven nog wel even zichtbaar in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Meer social media tips?

luuk hooijmaijers
Door

luuk hooijmaijers

op 12 Oct 2016

Krijgen mijn contacten een bericht van het feit dat ik mjjn account opzeg ?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 12 Oct 2016

Nee je contacten krijgen er geen specifiek bericht van dat je jouw account opzegt. Maar ik ben wel benieuwd waarom je jouw account wil opzeggen?

Agnes
Door

Agnes

op 03 Oct 2018

in verband met ernstige ziekte wil ik mijn account definitief verwijderen

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 04 Oct 2018

Hi Agnes, dat is vervelend. Veel sterkte. Je kunt je Linkedin account zelf sluiten. Lees hier hoe je dat doet: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/6189?query=account%20sluiten

Karin
Door

Karin

op 28 Oct 2018

Help! Ik dacht dat ik mijn account opgeheven had maar dat is niet zo. Nu kan ik er niet meer in. Weet mijn email en wachtwoord niet meer. Maar ik wil account opheffen! Hoe moet dit? Meierijstad. Hoop dat ik antwoord krijg!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Oct 2018

Hoi Karin,Ik heb geprobeerd om je een email te sturen maar die kwam niet aan dus dan maar via deze weg. Helaas kan ik je niet helpen als je geen email meer weet (of een vermoeden hebt) waarmee email je je Linkedin account hebt aangemaakt. Misschien dat je hier wat aan hebt: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/1501Succes! Maaike

Koen
Door

Koen

op 17 Nov 2018

Hallo, ik wil tevens mijn account sluiten omdat LinkedIn mij een abonnement aan mijn laars heeft gelapt. Ik weet niet hoe ik hier van af geraak. Mails aan LinkedIn blijven onbeantwoord. Vandaar deze drastische beslissing. Indien ik dit niet opgelost krijg kan ik niet anders dan een klacht indienen bij de overheid of kredietkaart laten blokkeren. Wanneer ik klik op account sluiten, krijg ik een melding dat dit niet kan en verwijst men me door naar bepaalde computerinstellingen die ik niet terug vind. Hopelijk kunnen julie mij helpen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 19 Nov 2018

Wat vervelend, Koen. Helaas kan ik je hier niet mee helpen. Ik werk niet bij Linkedin. Sterkte hiermee!

Sofie
Door

Sofie

op 17 Mar 2019

Mijn identiteit is gestolen op LinkedIn en mijn contacten krijgen vervelende e-mails. Ik heb LinkedIn benaderd en krijg een standaard reactie terug. Zij doen dus niks. De 'dief' heeft mijn email, password en foto gewijzigd en ik kan niks meer met mijn account. Kan ik mijn profiel zelf alsnog verwijderen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 17 Mar 2019

Wat vervelend!! Helaas kan ik je daar niet meehelpen dus zou nogmaals bij Linkedin aan de bel trekken.

Zoë
Door

Zoë

op 20 Dec 2019

Ik heb met mijn oude schoolmail een account bij jullie deze wil ik graag verwijderen, maar dit kan niet aangezien ik niet meer in mijn mail kom. Ik heb de stappen via online steeds gevolgd die jullie omschrijven maar dat krijg ik steeds als antwoord dat ik een mailtje heb met een nieuw wachtwoord maar daar heb ik natuurlijk niks aan! Graag hoor ik hoe ik dit kan oplossen want via de online uitleg lukt het niet

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 21 Dec 2019

Ik ben niet van Linkedin maar als je geen toegang meer hebt tot je email zul je de procedure moeten volgen om je te identificeren zoals Linkedin aangeeft https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/1501

André
Door

André

op 20 Dec 2019

Beste Maaike, ik heb mijn account bij LinkedIn gesloten, al zeker een half jaar geleden. Nu ontvang ik nog een contactverzoek via LinkedIn. Hoe kan ik voor elkaar krijgen dat LinkedIn mijn gegevens definitief verwijderd? Zoals altijd op internet is het gemakkelijk lid te worden, maar heel lastig om er uit te stappen :-(

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 21 Dec 2019

Dit kan ook zijn omdat mensen je uitnodigen die klikken op 'nodig je email connecties uit' dus dan ontvang je die uitnodiging van mensen waar je eerder mee gemaild hebt. Je kunt deze uitnodiging gewoon negeren ;)

Reactie plaatsen