Dubbel linkedin account? Dat is onverstandig!
Dubbel linkedin account? Dat is onverstandig!

Dubbel linkedin account? Dat is onverstandig!

Heb jij een dubbel Linkedin account? Dan is het verstandig om dit tweede Linkedin profiel zo snel mogelijk te verwijderen. Dat schept verwarring (en het is niet toegestaan volgens de voorwaarden van Linkedin). Hieronder lees je waarom het onverstandig is om een dubbel Linkedin account te maken en hoe je deze samenvoegt.

- Laatste update 12 november 2019 -

Hoe kom je aan een dubbel Linkedin account?

Hoe kom je aan meerdere Linkedin accounts? Misschien weet je helemaal niet dat je 2 Linkedin profielen hebt? Heb je geen idee of je meer Linkedin profielen hebt? Typ dan gewoon je eigen naam in de zoekbalk om dit te checken. Je bent niet de enige die dit overkomt ;)

#1 Inloggegevens kwijt

Misschien heb je ooit in het verleden een Linkedin account aangemaakt en daar nooit meer wat mee gedaan. Later heb je een nieuw account gemaakt omdat je niet meer wist dat je al een Linkedin account had. Of omdat je er niet meer bij kon omdat je de inloggegevens kwijt was.

Maar dit account is nog wel vindbaar in de zoekmachine van Linkedin. Als mensen op jouw naam zoeken, krijgen ze dus meerdere accounts te zien. Welke profiel is echt? Met welk Linkedin profiel ben je actief?#2 Zakelijk e-mail vs privé e-mail

Linkedin sorteert de persoonsgegevens op basis van een emailadres. Als jij je bij Linkedin hebt ingeschreven met je werk e-mail en je ontvangt ook uitnodigingen op je privé mail. Dan klik je heel gemakkelijk door. Linkedin herkent dit e-mailadres niet en meldt vervolgens dat jij je moet inschrijven. En dan heb je dus een dubbel Linkedin account.

Twee accounts voor verschillende functies

Of je dacht gewoon dat het handiger was om een tweede Linkedin account aan te maken omdat je naast je baan ook een eigen bedrijf runt. Maar je hebt het mis! Je hebt genoeg mogelijkheden om in je profiel aan te geven wat je precies doet.

Het lijkt misschien handig om meerdere Linkedin accounts aan te maken als je je op verschillende doelgroepen richt of als je een eigen bedrijf runt naast je baan in loondienst, maar dat is het dus niet.

Technisch gezien, is het hebben van meer dan één Linkedin account ook mogelijk. Een Linkedin account wordt namelijk gekoppeld aan een e-mailadres. Je kunt dus meerdere accounts aanmaken onder je eigen naam zolang je maar een andere e-mailadres gebruikt. Maar doe dit niet!Meer Linkedin accounts is verwarrend

Een dubbel account op Linkedin is verwarrend voor anderen. Als jij je twee keer registreert met dezelfde voornaam en achternaam, dan wordt het lastig voor mensen om met jou te connecten. Het is niet handig als ze jou zoeken op Linkedin en twee profielen tegenkomen.

Ook voor jezelf kan het verwarrend worden. Wie ga je op welk account toevoegen? Waar plaats je welke updates? Bovendien moet je twee profielen bijhouden. En je bent gewoon dezelfde persoon, maar dan met meerdere petten op. Dat kun je ook gewoon in je profiel vermelden.

Tweede Linkedin account is niet toegestaan

Bovendien is het niet toegestaan volgens de Linkedin voorwaarden en kun je alles kwijt raken.

Als je de Gebruikersovereenkomst van Linkedin doorneemt, dan staat in die overeenkomst dat het niet toegestaan is om meerdere profielen aan te maken. En je bent hiermee akkoord gegaan toen jij je bij Linkedin aangemeld hebt ;)

Dit kan leiden tot het beëindigen van al je Linkedin accounts. Dan ben je ook in één klap al je Linkedin connecties kwijt. Een netwerk waar je misschien wel jaren aan gebouwd hebt. LinkedIn is een netwerk site waar je geacht wordt op persoonlijke titel te netwerken!

Gebruikersovereenkomst-Linkedin

Dubbel Linkedin account verwijderen

Het is dus verstandig om je dubbele Linkedin account zo snel mogelijk te verwijderen. Je kunt altijd even je eigen naam intypen in de zoekbalk om te controleren of je twee Linkedin profielen hebt. Als je een tweede Linkedin account hebt, kun je twee dingen doen:
 • Een van je Linkedin accounts sluiten.
 • Je Linkedin profielen samenvoegen.

Hieronder lees je hoe je dat en waar je rekening mee moet houden.

Linkedin accounts samenvoegen

Heb je twee Linkedin accounts en op beide al een aardig netwerk opgebouwd? Dan kun je deze twee Linkedin profielen samenvoegen. Houd er rekening mee dat alleen de connecties overgenomen worden van het account dat je samenvoegt. Hier kun je lezen hoe je twee Linkedin accounts samenvoegt.
 • Let wel op dat je inlogt met het Linkedin account dat je wilt behouden.
 • Alleen de connecties van het andere worden overgezet naar dit account.
 • Al de rest zoals updates, aanbevelingen en andere informatie raak je kwijt.

Dubbel Linkedin account sluiten

Heb je een tweede Linkedin account, maar heb je hier toch nog niet zoveel connecties? Dan kun je jouw account misschien beter sluiten. Een dubbel LInkedin account sluiten doe je als volgt:
 • Log dan in met het account dat je wil sluiten.
 • Bij je ‘Instellingen en Privacy’ kun je dit account sluiten.
 • Weet je jouw emailadres niet meer? Dan kun je een verzoek indienen bij Linkedin om je account te sluiten (kopieer de url van het Linkedin account dat je wilt sluiten).

Wanneer kun jij je Linkedin account niet sluiten?

In een aantal gevallen lukt het niet om je Linkedin account te sluiten of samen te voegen. Dat kan een aantal oorzaken hebben. Controleer dan even of dit aan een van de volgende dingen ligt:
 • Beheerder bent van een groep: benoem eerst een andere beheerder voordat je jezelf verwijdert als beheerder.
 • Een betaalpakket hebt: deze moet je eerst omzetten naar een onbetaalde account.
 • Advertenties of vacatures actief zijn. Stop deze voordat je je account sluit.
 • Openstaande rekeningen hebt: dit kun je in campagne beheer oplossen door het openstaande saldo te betalen.

Let op! Als je met dit account beheerder bent van een bedrijfspagina, voeg dan ook eerst je andere account toe als beheerder van deze bedrijfspagina. Anders heb je geen toegang meer tot je bedrijfspagina!

Meer Linkedin tips?

Wil je meer praktische Linkedin tips?

 

Vind je dit interessant? Bewaar voor later!


Dubbel linkedin account verwijderen | www.themarketingfactory.nl
Annette Endruschat
Door

Annette Endruschat

op 27 Apr 2022

Ik wil een oud account van mij verwijderen zodat alleen mijn nieuw account online staat. Het e-mailadres van het oude account bestaat niet meer. De oude inloggegevens heb ik nog wel maar het verwijderen lukt mij absoluut niet. Wie kan mij helpen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Apr 2022

Wellicht handig om even contact op te nemen met Linkedin in dat geval

Martin
Door

Martin

op 30 Dec 2017

Mooi, verduidelijkend artikel. Blijft wel de vraag hoe dit "meerdere doelgroepen - probleem" dan wel op te lossen

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 20 Jan 2018

Wat bedoel je daar precies mee? Kun je iets specifieker zijn?

Johan Willems
Door

Johan Willems

op 06 May 2018

Ik heb sinds kort een tweede bedrijf waar ik steeds meer aandacht aan ga besteden. Hoe kan ik nou in LinkedIn een tweede profiel aanmaken zodat ik me daarmee met mijn tweede bedrijf kan presenteren? Als ik het in mijn huidige profiel invul lijkt het net alsof ik met mijn eerste (huidige) bedrijf ben gestopt en met het tweede bedrijf ben begonnen. Ik wil ze graag naast elkaar gebruiken in LinkedIn en liefst met aparte pagina's want beide bedrijven hebben niets met elkaar te maken, behalve dan dat ik eigenaar ben..

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 May 2018

Hoi Johan,Je kunt maar 1 profiel aanmaken op LinkedIn omdat jij wel dezelfde persoon bent. Je kunt beide bedrijven vernoemen in je samenvatting. Ook in je kopregel of headline kun je beide vernoemen of een keuze maken waar je je op focust op LinkedIn. Volgens mij kun je wel meerdere pagina's maken, maar die hangen altijd aan dat ene profiel.Maaike

Brigitte de Klerk Wolters-Tilli
Door

Brigitte de Klerk Wolters-Tilli

op 04 Dec 2019

Mijn LinkedIn profiel is van 75 naar 2 gegaan en ik ben alle info kwijt. Ik kan mezelf wel opzoeken met alle info, maar dan lijkt het een buitenstaander, ik moet dan connectie maken. Ik moet dus van het account af met de 2 connecties en ik moet weer beheerder worden van mijn eigen profiel….

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 04 Dec 2019

Dan ben je duidelijk niet ingelogd. Probeer in te loggen met het mailadres wat je mogelijk gebruikt hebt en vraag een nieuw wachtwoord aan om weer in je account te kunnen.

wam
Door

wam

op 10 Feb 2021

Ik heb een linkedin account met een bedrijfspagina. Ik heb nu een tweede onderneming, waarvoor ik ook een bedrijfspagina wil maken. Ik krijg steeds een foutmelding, maar geen reden hiervoor of advies wat ik moet doen. Kan een tweede pagina niet?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 11 Feb 2021

Dat zou wel gewoon moeten kunnen dus geen idee waarom je een foutmelding krijgt.

Marc
Door

Marc

op 22 Apr 2021

Mijn loondienstfunctie en mijn bedrijf staan elkaar in de weg. Toch wil ik beide promoten op linkedin. Wat zijn de mogelijkheden?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 22 Apr 2021

Persoonlijk zou ik gewoon beide door elkaar promoten want dit is wie je bent en wat je doet.

Reactie plaatsen