Contacten toevoegen op LinkedIn
Contacten toevoegen op LinkedIn

Contacten toevoegen op LinkedIn

Hoe kun je contacten toevoegen op Linkedin? Natuurlijk draait het op Linkedin om zakelijk netwerken. Het is dus goed om je zakelijk netwerk uit te breiden. Maar hoe doe je dat? Hoe pak je dat aan? Hoe nodig je mensen uit om een connectie te maken?

– Laatste update 13 november 2019 - 

Linkedin contacten toevoegen

Als je alleen mensen toevoegt die je kent, gebruik je Linkedin alleen als een veredelde visitekaartjes bak en niet om jouw netwerk te vergroten. Terwijl de echte kracht van Linkedin vooral in de zogenaamde tweede graad zit.
  • Jouw eigen netwerk wordt eerstegraads genoemd.
  • De tweede graad is het netwerk van jouw contacten.

Vaak ken je jouw eerstegraads connecties wel omdat je ze persoonlijk ontmoet hebt of omdat je elkaar volgt op Twitter. Juist dit tweedegraads netwerk is interessant voor je. Hoe kun je jouw Linkedin netwerk uitbreiden?

Gratis Linkedin tips checklist om Linkedin marketing slim in te zetten

#1 Zorg voor een deskundig profiel

Zorg er allereerst voor dat je profiel er deskundig uitziet. Dat betekent dat je in ieder geval een professionele foto hebt. Zo hebben mensen er ook een gezicht bij ;) Vul ook dat de rest van je profiel goed in. Zorg dat alle informatie up-to-date is

Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken.

Dus het is ook zonde als je de optie niet gebruikt om een omslagfoto te plaatsen. Laat zien waar je voor staat als professional. Plaats hier geen familiefoto of vakantiekiekje, maar een foto die bijdraagt aan jouw personal brand. Laat zien wat je doet, je logo, je kantoor of iets dergelijks.

Tip: Als je tekst gebruikt op je omslagfoto, plaats deze dan aan de rechterkant. Op de desktop staat je profielfoto links, maar op mobiel in het midden.#2 Stuur een persoonlijke uitnodiging

Wil je zelf Linkedin contacten toevoegen? Dus nodig je zelf mensen uit? Stuur dan altijd een persoonlijk bericht. Dat is wel zo attent en maakt het ook persoonlijker.

Tenslotte nodig jij iemand uit om een connectie te maken! Je kunt iemand er gewoon aan herinneren waar je elkaar ontmoet hebt of aangeven waarom je graag wil linken.

Zo'n persoonlijke uitnodiging kan ook op mobiel. Maar let op:
  • Klik op je mobiel niet direct op de blauwe knop ’connectie maken’.
  • Want dan wordt de uitnodiging direct verstuurd, zonder persoonlijk bericht!
  • Maar klik eerst door naar iemands profiel.
  • Dan zie je de optie om een persoonlijk berichtje te sturen.

#3 Reageer altijd

Reageer altijd. Ook als je een connectie verzoek ontvangt, zonder persoonlijk bericht. Dat komt heel vaak voor omdat mensen op mobiel al heel snel klikken op ‘connectie maken’. Op je desktop heb je dan nog de mogelijkheid om een persoonlijk berichtje toe te voegen, maar op je mobiel niet.

Stuur dus altijd een berichtje. Al is het maar om iemand te bedanken voor de uitnodiging.

Ontvang je een connectie verzoek van iemand die je helemaal niet kent? Dan kun je zelf altijd eerst een berichtje sturen voordat je de uitnodiging accepteert. Dat doe je als volgt:
  • Daarvoor ga je in het menu naar 'Mijn netwerk'.
  • Vervolgens klik je op 'Alle beheren'.

 

linkedin contacten toevoegen
  • Dan zie je de optie om een bericht te sturen.

linkedin connecties toevoegen met een persoonlijk bericht

Wees niet te bang om uitnodigingen te accepteren van mensen die je niet kent. Je kunt een connectie altijd weer verwijderen ;) Start een gesprek. Vraag gewoon waarom diegene wil linken. Dat kan hele leuke gesprekken en Linkedin contacten opleveren, en wie weet ook wel een leuke klus!

Linkedin contacten toevoegen

Een groot Linkedin netwerk heeft voordelen, maar alleen als je dit netwerk onderhoudt. Linkedin werkt het best als je persoonlijk contact maakt. En dat begint bij de uitnodiging. Dus reageer altijd, of je nu wel of geen persoonlijk bericht krijgt.

Daarmee bouw je warme relaties op waardoor je een betrokken netwerk krijgt op Linkedin.

Meer Linkedin tips?

Wil je meer praktische Linkedin tips? Bekijk dan eens de volgende artikelen.

 

Vind je dit interessant? Pin voor later


Linkedin contacten toevoegen met een persoonlijk bericht om een betrkken netwerk op te bouwen
Lisette Borkens
Door

Lisette Borkens

op 05 Nov 2018

Ik wil mensen die op linkedin zitten en die ken ik maar waar ik geen emailadres van heb toevoegen. Dus graag wil ik iedereen die ik ken maar van wie ik geen emailadres heb toch toevoegen, en ook mensen die ik niet persoonlijk ken maar door interesse wil toevoegen.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Nov 2018

Hoi Lisette, je hebt niet altijd een emailadres nodig om mensen uit te nodigen op Linkedin. Je kunt mij bijvoorbeeld gewoon uitnodigen als connectie op Linkedin, zonder dat je mijn emailadres hebt. Maar dat hangt af van de instellingen, dus mensen bepalen zelf bij hun instellingen of je wel of geen emailadres nodig hebt om hen uit te nodigen. Hier heb je dus zelf geen invloed op. Maar de meeste mensen kun je gewoon uitnodigen op Linkedin zonder dat je hun emailadres hebt! Groetjes, Maaike

Reactie plaatsen