Hoe Linkedin connectie verwijderen
Hoe Linkedin connectie verwijderen

Hoe Linkedin connectie verwijderen

Linkedin connectie verwijderen? Hoe doe je dat? De kans is waarschijnlijk vrij klein dat je connecties uit Linkedin wilt verwijderen. Je gebruikt dit netwerk juist om je zakelijke netwerk uit te breiden. Toch kan het weleens voorkomen dat je om wat voor reden dan ook een Linkedin contact wilt verwijderen.

- Laatste update 12 november 2019 -
Waarschijnlijk komt het niet vaak voor dat je iemand wilt verwijderen. Je gebruikt dit netwerk juist om je zakelijke netwerk uit te breiden. Contacten die misschien nu niet van pas komen, kunnen op een later tijdstip wel iets voor je betekenen.

Maar wil je toch Linkedin connectie verwijderen? Misschien heb je een Linkedin uitnodiging geaccepteerd, en krijg je alleen maar spam berichten via Linkedin. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Wil je alleen de updates van deze connectie verbergen? Dan blijf je dus wel connecties, maar verschijnen de updates van deze persoon niet meer in je newsfeed. Lees hier hoe je updates van Linkedin connecties kunt verbergen of bepaalt wat je ziet op je newsfeed.

Wil je een Linkedin connectie verwijderen uit je netwerk? Dan ben je dus geen eerstegraads connectie meer. Dat kan dat op twee manieren. Je kunt een Linkedin connectie verwijderen via iemands Linkedin profiel of via je contactenlijst.

Hoe kun je een Linkedin connectie verwijderen? Dat lees je hieronder.
Je kunt een Linkedin connectie verwijderen door naar iemands Linkedin profiel te gaan.
  • Ga naar het profiel van de connectie die je wil verwijderen
  • Klik op de knop ‘Meer’ op de introductiekaart.
  • Selecteer ‘Connectie verwijderen’.
  • De status verandert in ‘Connectie verwijderd’.

Linkedin connectie verwijderen kun je ook doen vanaf de pagina 'connecties'. Handig als je meerdere connecties wil verwijderen.
  • Klik bovenaan op het pictogram ‘Mijn netwerk’.
  • Klik links bovenaan op ‘Connecties’.
  • Naast de connectie die je wil verwijderen, klik je op de 3 puntjes.
  • Selecteer ‘Connectie verwijderen’.

Als je een connectie verwijdert, krijgt je connectie daar geen melding van. Dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken ;) Deze persoon verdwijnt uit jouw overzicht ‘Contacten’ en is dus geen eerstegraads connectie meer.

Als deze persoon jouw Linkedin profiel bezoekt, ziet hij of zij dan dat jullie geen eerstegraads connectie meer zijn. Dus helemaal onopgemerkt zal het waarschijnlijk niet blijven, Houd bovendien rekening met het volgende:
  • Ook alle aanbevelingen en onderschrijvingen die deze persoon aan jou gegeven heeft, verdwijnen en deze worden niet hersteld als je opnieuw een connectie maakt.
  • Alleen diegene die de connectie verbreekt, kan die connectie opnieuw maken.

 

Vind je dit interessant? Bewaar voor later!


Hoe Linkedin connectie verwijderen | www.themarketingfactory.nl
Reactie plaatsen