Linkedin activiteiten updates uitschakelen
Linkedin activiteiten updates uitschakelen

Linkedin activiteiten updates uitschakelen

Ga je jouw Linkedin profiel eens flink onder handen nemen? Wil je niet dat je netwerk iedere keer een melding krijgt van alle wijzigingen die je maakt? Dan kun je beter je Linkedin activiteiten updates uitschakelen, al is het maar tijdelijk. In dit artikel lees je hoe je dat doet.



- Laatste update 12 november 2019 -
Linkedin houdt jouw netwerk op de hoogte van je activiteiten op Linkedin, zoals het bijwerken van je huidige functies, opleidingen of het lid worden van een groep.

Al deze wijzigingen verschijnen bij de 'updates' op de 'Startpagina' van je netwerk.

Dat is handig omdat je daarmee onder de aandacht blijft van je netwerk. Maar als jij jouw hele Linkedin profiel op de schop gooit, bijvoorbeeld om Linkedin profiel te verbeteren, dan is het misschien wat veel van het goede ;)

Dan kun je beter je Linkedin activiteiten updates uitschakelen. Je netwerk krijgt dan niet iedere keer een melding als jij op 'opslaan' klikt. 

Hoe kun je jouw Linkedin activiteiten updates uitschakelen?

Meldingen over profielwijzigingen aanpassen

Je kunt ervoor kiezen om je netwerk op de hoogte te brengen van wijzigingen die je maakt in je Linkedin profiel. Wi je dat niet? Je kunt deze meldingen over profielwijzigingen als volgt uitzetten.
  • Klik bovenaan in de menubalk op het pictogram ‘Ik’.
  • Selecteer ‘Instellingen en privacy’ in het keuzemenu.
  • Klik bovenaan de pagina op het tabblad ‘Privacy’.
  • Ga naar het gedeelte ‘Hoe anderen uw activiteit op LinkedIn zien’.
  • Klik op ‘Wijzigen’ naast ‘Deel functiewijzigingen’.
  • Schuif de knop naar ‘Ja’ om je profielwijzigingen te delen, of naar ‘Nee’ om de profielwijzigingen niet meer te delen.

meldingen profielwijzigingen linkedin delen

 
Op je desktop kun je deze meldingen ook aanpassen terwijl je wijzigingen aanbrengt.

Hiervoor gebruik je het schuifje onder het gedeelte ‘Profielwijzigingen delen’ in het pop-up venster. Hiermee kun je beheren wie jouw wijzigingen ziet. Als je het schuifje op ‘Ja’ zet, kun je de profielwijzigingen delen. En met 'Nee' kun je deze verbergen. Klik hier voor meer informatie.
Wil je meer praktische Linkedin tips? Bekijk dan eens de volgende artikelen.
Lydia
Door

Lydia

op 15 Aug 2021

Bij mij staat alles goed (het knopje staat op "ja" bij delen updates) en toch deelt LinkedIn mijn profiel update niet. Ook niet na 24 uur.... hoe kan dit?

Reactie plaatsen