Hoe kun je jouw netwerk uitbreiden met LinkedIn?
Linkedin netwerk snel uitbreiden

Linkedin netwerk snel uitbreiden

Een groot Linkedin netwerk is waardevol. Hoe groter je netwerk, hoe meer mensen je bereikt met je boodschap en hoe meer mensen je kunnen helpen. Maar de kwaliteit van je netwerk staat wel voorop. Hoe kun je jouw Linkedin netwerk snel uitbreiden? Hoe vind je relevante connecties? 

– Laatste update 13 november 2019 -

Bouw een betrokken netwerk op

Ik wil nogmaals benadrukken dat het het natuurlijk niet gaat om zoveel mogelijk connecties op Linkedin. Je kunt wel heel veel connecties hebben, maar als vervolgens niemand reageert, dan heb je niet veel aan die connecties.

De kwaliteit van die connecties is veel belangrijker. 

Dat geldt eigenlijk op alle kanalen, je wil het liefst een betrokken netwerk. Mensen die ook geïnteresseerd zijn in wat je te melden hebt en die jou graag willen helpen.

Zorg voor een goed Linkedin profiel

Allereerst zorg voor een goed Linkedin profiel. Misschien denk je wel. 'dit weet ik nu wel', maar ik kom nog steeds veel Linkedin profielen tegen zonder foto, zonder omslagfoto en die maar half ingevuld zijn.

Jij gaat mensen uitnodigen, zorg dat je een goede en professionele indruk maakt. Dan is de kans groter dat mensen je uitnodiging accepteren Linkedin. En schrijf ook altijd een persoonlijk bericht bij je connectie verzoek.


Gebruik de ‘advanced search’ functie

Natuurlijk kun je mensen zoeken op naam. Maar wat als je de naam niet weet?

Gebruik dan de uitgebreide zoekfunctie van Linkedin. Daar kun je ook zoeken op functietitels of bedrijven bijvoorbeeld.

Je kunt dus op zoek gaan naar marketing managers of inkopers bijvoorbeeld. Typ deze gewoon in de zoekbalk in of gebruik de uitgebreide zoekfunctie van Linkedin. Dat werkt als volgt:
  • Selecteer de zoekoptie 'Personen'.

Linkedin-zoekfunctie
  • In het volgende scherm klik je op de optie 'Alle filters'.

Linkedin-uitgebreide-zoekfunctie
  • Vervolgens beschik je over uitgebreide zoekfuncties.

Linkedin uitgebreide zoekfunctie om netwerk uitbreiden

Hoe Linkedin netwerk snel uitbreiden

Gaat dit niet snel genoeg? Vind je dat het te lang duurt om mensen één voor één te zoeken? Dan zijn er andere manieren om je Linkedin netwerk snel uit te breiden.

Zo kun je ook je e-mail koppelen aan Linkedin of zelf een bestand met mailadressen uploaden. Linkedin zoekt hier dan de bijpassende profielen bij.

Zo kun jij je Linkedin netwerk snel uitbreiden.

#1 Koppel je email

Je kunt je e-mail koppelen. Als je dat doet, kijkt Linkedin naar alle mailadressen in je inbox en zoekt daar de bijbehorende Linkedin profielen bij.

Dus als mensen dit zelfde mailadres gebruiken voor hun Linkedin profiel dan krijg je dit profiel als suggestie.

Vervolgens kun je in een paar muisklikken een connectie verzoek sturen naar iedereen waar je ooit persoonlijk mee gemaild hebt. Dit is een handige manier om in één keer veel mensen te vinden die je kunt toevoegen aan je Linkedin contacten.
  • Daarvoor ga je in het menu naar 'Mijn netwerk'.
  • Klik aan de linkerkant op ‘meer opties’ (onder het aantal connecties).

linkedin netwerk uitbreiden door koppeling email
  • In het volgende scherm kun je jouw email koppelen.
  • Linkedin zoekt de profielen bij deze emailadressen.

linkedin netwerk uitbreiden door gmail te koppelen

#2 Klantenlijst uploaden

Wist je dat je zelf ook een bestand met mailadressen kunt uploaden? Het principe werkt hetzelfde. Linkedin zoekt hier de juiste profielen bij die je vervolgens een connectie verzoek kunt sturen.

Let op! Maar een waarschuwing. Ga niet meteen heel enthousiast je hele mailinglijst uploaden! Als veel mensen je uitnodiging weigeren, kan dat consequenties hebben.

Het kan wel handig zijn om je klantenlijst te gebruiken of een gastenlijst van je evenement. Deze mensen zullen je uitnodiging waarschijnlijk wel accepteren.

Gratis Linkedin tips checklist om Linkedin marketing slim in te zetten

Samenvattend

Dit zijn een paar manieren om snel Linkedin connecties te vinden en je Linkedin netwerk uit te breiden. Een groot Linkedin netwerk helpt om meer mensen te bereiken. Dat is handig als je advies nodig hebt of om je boodschap te verspreiden.

Maar dit werkt alleen als dit ook een betrokken netwerk is. Het gaat dus vooral om de persoonlijke contacten.

Gebruik bovenstaande methodes vooral om mensen uit te nodigen die je al kent of die jou al kennen. Dus gebruik je klantenlijst of een gastenlijst van je evenement.

Meer Linkedin tips?

Wil je meer praktische Linkedin tips? Bekijk dan eens de volgende artikelen.

 

Vind je dit interessant? Pin voor later


Linkedin netwerk snel uitbreiden met deze tips

Reactie plaatsen