Hashtags op Linkedin: 6 tips om snel autoriteit te bouwen
Hashtags op Linkedin: 6 tips om snel autoriteit te bouwen
15 juni 2018 
7 min. leestijd

Hashtags op Linkedin: 6 tips om snel autoriteit te bouwen

Hashtags op Linkedin zijn terug van weggeweest. Op platformen als Twitter en Instagram zijn hashtags belangrijk voor je vindbaarheid. Dat geldt nu ook voor hashtags op Linkedin! Voorheen was het echt ‘not done’ om hashtags op Linkedin te gebruiken omdat dit een teken was dat je iets van Twitter doorplaatste op Linkedin. Nu zijn hashtags op Linkedin juist een must. In dit artikel vertel ik hoe je die hashtags op Linkedin slim inzet om beter gevonden te worden.

– Laatste update 14 juli 2021 –

Leestips:

Linkedin hashtags gebruiken

De populariteit van Linkedin groeit enorm. In Nederland was het platform al populair, maar ook in andere landen wordt het steeds populairder. Het stoffige imago van Linkedin lijkt ook wat te veranderen met hippe updates als het toevoegen van video’s, stickers, kudos en hashtags. Linkedin is een mooi platform om jezelf zichtbaar te maken als expert en je netwerk uit te breiden.

Aanvragen 52 Linkedin content ideeen

Voordeel van hashtags op Linkedin

Inmiddels is er zo veel content op Linkedin dat het steeds lastiger wordt om de juiste content te vinden. Juist hashtags zijn een mooie manier om berichten te filteren. Door te zoeken op hashtags kun je dus gemakkelijk de juiste content vinden. Zelf kun je ook hashtags gebruiken om je content een categorie of label te geven zodat deze beter gevonden wordt.

Linkedin stimuleert het gebruik van hashtags. Zodra je een bericht intypt, krijg je meteen allerlei suggesties voor hashtags:

hashtags op linkedin, uitleg hoe dit werkt

En ook voordat je een artikel publiceert wordt je nogmaals gewezen op het gebruik van hashtags…

hashtags op linkedin inzetten, uitleg hoe dit werkt

Betere zichtbaarheid met hashtags

Door hashtags te gebruiken, wordt je makkelijker gevonden. Mensen kunnen namelijk gewoon zoeken op bepaalde hashtags. Je krijgt dus meer zichtbaarheid. Ook door mensen buiten je eigen netwerk! Daarvoor moet je profiel natuurlijk wel openbaar zijn, dus zichtbaar zijn voor iedereen. Is dit niet het geval? Dan kun je dit bij je instellingen aanpassen.

Linkedin scoort goed in Google. Als je een onderwerp zoekt op Google, is de kans groot dat een van de top resultaten een Linkedin bericht is. Met andere woorden: Als je jouw SEO verbetert op Linkedin, dan verbeter je ook automatisch je SEO voor Google. Je scoort dan ook hoger in de zoekresultaten van Google!

Wat zijn hashtags?

Hashtags zijn woorden of zinnen die beginnen met # teken. Ze zijn zoekbaar op social media kanalen. Het zijn zoekwoorden die gebruikt worden om content te delen op social media. Ze kunnen een relatie hebben met je functie, branche, community, campagne of onderwerp.

Denk bijvoorbeeld aan #Marketing, #B2Bsales of #salestrainer. Hashtags zijn dus een makkelijker manier om jezelf beter zichtbaar te maken op Linkedin. Met welke woorden of expertises wil jij geassocieerd worden? Gebruik die woorden als hashtag om meer bekendheid te krijgen. Kies eventueel ook een specifieke hashtag voor een campagne of om een personal brand op te bouwen.

Hoe werken hashtags op Linkedin?

Gebruik hashtags om je zichtbaarheid op Linkedin te verbeteren. Ook mensen buiten je netwerk zien je Linkedin updates als ze zoeken op de hashtags die je gebruikt. Zonder dat je een connectie bent of zonder dat anderen reageren op jouw berichten. Hierdoor krijg je dus meer zichtbaarheid voor jezelf, je merk of organisatie.

Als je namelijk een hashtag intypt in de zoekbalk, krijg je een lijst van relevante mensen, bedrijven, groepen en berichten te zien. Of vacatures, maar er zijn nog niet veel functieomschrijvingen met hashtags. Hoe gebruik je deze hashtags op Linkedin?

hashtags op Linkedin gebruiken: een voorbeeld

#1 Gebruik hashtags in je status updates

De belangrijkste plek om hashtags te gebruiken: je status updates. Prop je berichten niet vol met hashtags want dan wordt het onleesbaar. Gebruik maximaal zo’n 3 tot 5 hashtags in een bericht. Veel mensen zijn namelijk nog niet gewend om hashtags te zien op Linkedin. Het is handig om je bericht te typen, vervolgens een witregel toevoegen en dan de hashtags te plaatsen. Hierdoor blijft je status update goed leesbaar, maar dit zorgt wel voor een betere vindbaarheid van je berichten.

#2 Hashtags toepassen in een artikel

Als je artikelen publiceert op Linkedin (Linkedin Pulse) dan kun je ook hashtags gebruiken Voeg deze als keywords onderaan je artikel toe, net zoals je dat bij een status update doet. Deze worden niet klikbaar, maar je kunt hier wel op gevonden worden. Gebruik ook hashtags in het bericht waarin je aankondigt dat je een nieuw artikel of blog op Linkedin geplaatst hebt. Ook mensen buiten je netwerk kunnen jouw artikelen dan gemakkelijk vinden.

#3 Voeg hashtags toe in reacties

Als je een reactie geeft op iemand anders bericht, kun je ook kijken of het gepast is om hashtags te gebruiken. Ook hier geldt natuurlijk weer: overdrijf het niet! Ga niet reageren om maar zo veel mogelijk hashtags te dumpen want dat wordt je niet in dank afgenomen. Maar als het wel past omdat je verwijst naar een Linkedin artikel bijvoorbeeld, is dit een mooie manier om jouw naam te associëren met een bepaalde hashtag.

#4 Verwerk hashtags in je Linkedin profiel

Hashtags kun je ook in je Linkedin profiel gebruiken, en dan vooral in je samenvatting. Op welke woorden wil je gevonden worden? Ga ook je Linkedin profiel niet helemaal vol zetten met hashtags, maar kies er een paar uit. Hierdoor blijft je samenvatting leesbaar. Door die hashtags, wordt je profiel eerder gevonden als mensen zoeken op een bepaalde hashtag en dan kiezen voor personen.

#5 Hashtags op Linkedin Bedrijfspagina

Denk ook aan je Linkedin Bedrijfspagina of Linkedin Company Page. Ook daar kun je gebruik maken van de kracht van hashtags. Voeg deze toe aan berichten die je namens je Pagina plaatst. Maar vergeet ook de ‘Over Ons’ of ‘About’ sectie niet. Ook daar kun je hashtags gebruiken om bepaalde expertises of specialismen te benadrukken. Plaats deze eventueel onderaan de ‘Over Ons’ sectie.

Hashtags zijn inmiddels ook op de Linkedin bedrijfspagina beschikbaar. Je kunt maximaal drie hashtags koppelen aan je zakelijke pagina. Deze hashtags staan rechts op je pagina (onder Community’s). Deze hashtags worden alleen getoond. Mensen kunnen hier direct op klikken en deze volgen, maar ze hebben verder geen invloed op jouw bedrijfspagina.

hashtags op linkedin bedrijfspagina

#6 Monitor hashtags

Net zoals je waarschijnlijk bepaalde hashtags monitort op Twitter of Instagram, kun je dat ook op Linkedin doen. Wel moet je dit voorlopig handmatig doen want hier zijn nog geen tools voor 😉 Door te reageren op berichten van anderen, kun je jezelf onder de aandacht brengen op Linkedin. Niet alleen bij diegenen waar je op reageert, maar ook bij anderen die dit bericht zien. Volg bepaalde onderwerpen op basis van hashtags.

In de zoekbalk kun je zoeken naar bepaalde hashtags en deze ‘Volgen’. Ook zie je aan de linkerkant op je homepagina een overzicht met hashtags die je volgt zodat je gemakkelijk informatie kunt vinden die voor jou interessant is.

hashtags op linkedin gebruiken, hoe werkt dit

  • Door op het potloodje te klikken kun je hashtags vastzetten of vastpinnen.
  • Deze vind je terug bij ‘Pinned’.
  • Door op ‘Discover more’ te klikken kun je ook andere interessante hashtags vinden.

hashtags op linkedin gebruiken, hoe werkt dit

Tot slot

Dit zijn een paar suggesties om hashtags te gebruiken op Linkedin. Hashtags zijn dus een makkelijke manier om jezelf in de kijker te spelen, omdat je beter zichtbaar en vindbaar wordt. Gebruik dus hashtags op Linkedin, maar overdrijf het niet. Beperk je tot zo’n 3 tot 4 hashtags in een update. Wil je nog meer Linkedin tips? Bekijk dan dit handige overzicht met praktische Linkedin yips.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat ze dan hieronder achter in het reactieveld!

Pin voor later

Check deze tips om Linkedin hashtags slim in te zetten voor je marketing. Door hashtags te gebruiken, worden je Linkedin posts beter gevonden. Klanten kunnen namelijk content vinden door te zoeken op bepaalde hashtags. Ook door mensen buiten je eigen netwerk! Je krijgt dus meer online zichtbaarheid door hashtags op Linkedin te gebruiken

Check deze 6 praktische tips hoe je hashtags op Linkedin slim inzet zodat je de juiste Linkedin posts kunt vinden. Maar ook om je eigen content beter vindbaar te maken. Ook mensen buiten je eigen netwerk! Hierdoor krijg je dus meer online zichtbaarheid. Klanten kunnen namelijk jouw content vinden door te zoeken op hashtags
Bekijk deze praktische tips hoe je hashtags op Linkedin slim inzet zodat je de juiste Linkedin posts kunt vinden én ook om je eigen content op Linkedin beter vindbaar te maken. Je krijgt dus meer online zichtbaarheid. Ook door mensen buiten je eigen netwerk! Klanten kunnen namelijk content vinden door te zoeken op bepaalde hashtags
Er is zo veel content op Linkedin dat het steeds lastiger wordt om de juiste content te vinden. Juist hashtags zijn een mooie manier om berichten te filteren. Door op Linkedin hashtags te zoeken, kun je gemakkelijk de juiste content vinden. Zelf kun je ook hashtags op Linkedin gebruiken om je content een categorie of label te geven zodat deze beter gevonden wordt. Bekijk hier 6 tips om Linkedin hashtags slim in te zetten
Hoe kun je Linkedin hashtags slim inzetten? Bekijk deze praktische Linkedin tips om meer klanten via dit platform aan te trekken. Ook mensen buiten je eigen netwerk kunnen je Linkedin posts vinden doordat ze zoeken op bepaalde hashtags. Bekijk hier 6 handige tips over hashtags op Linkedin
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Daan Rijsenbrij
Door

Daan Rijsenbrij

op 14 Jun 2020

Hoe werkt @iemand op LinkedIn? Waar zet je dat?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 15 Jun 2020

Bedoel je iemand taggen? Dan typ je een apestaartje gevolgd door iemands naam en kun je gewoon in een bericht of reactie doen. Alleen op de een of andere manier kan je niet altijd iedereen taggen en pakt Linkedin het soms niet

benno sterenborg
Door

benno sterenborg

op 11 Apr 2020

tip in de vraagvorm: wat is logisch om te gebruiken om gevonden te worden........ # met veel volgers of juist met weinig???? 1. met veel volgers: krijgen deze met hun zoekopdracht zeer veel hits, dus dat ik gevonden wordt is een kleine kans, toch????

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 11 Apr 2020

Ik zou een combinatie gebruiken. Het is inderdaad makkelijker om gevonden te worden op hashtags die niet al te populair zijn. Bij die hele populaire hashtahgs worden je berichten al snel ondergesneeuwd.

Eric Sipsma
Door

Eric Sipsma

op 26 Sep 2019

Ik wil de hashtags in mijn gepubliceerde posts aanpassen. Helaas kan ik mijn hashtags niet terugvinden en ze aanpassen. Weet jij of dit überhaupt mogelijk is?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 26 Sep 2019

Je kunt een Linkedin bericht altijd aanpassen dus ook de hashtags. Klik op 'bijdrage bewerken' en dan kun je ook je hashtags aanpassen.

Lizzie
Door

Lizzie

op 11 Mar 2019

Ik wist helemaal niet dat dit kon op Linkedin! Handig zeg!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 11 Mar 2019

Ja hashtags werken echt heel goed op Linkedin!

Rebecca Lindner
Door

Rebecca Lindner

op 28 Jun 2018

Ik zie het gebruik van Hashtags steeds vaker op LinkedIn wat ik een positieve ontwikkeling vind. Echter valt het me wel op dat deze vaak niet "actief" zijn. (grijs gekleurd en geen hyperlink die doorverwijst) ook is het zoeken op Hashtags niet mogelijk. Waaraan ligt dit?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 01 Aug 2018

Hi Rebecca,Hashtags op LinkedIn werken alleen in de berichten die je plaatst op LinkedIn. Veel mensen gebruiken deze ook op andere plekken zoals in LinkedIn artikelen bijvoorbeeld, maar daar werken hashtags (nog) niet.Maaike

Anja Baelemans
Door

Anja Baelemans

op 15 Jun 2018

Ik zie soms berichten met wel 20 #woorden met een eronder opgesomd ik vind dat echt heel erg #irritant. Gewoon in de zin gebruiken die #hashtag dan valt het wel mee. #groetjes

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 26 Jun 2018

Hi Anja,Dat is persoonlijk want als ieder woord in een zin een hashtag heeft wordt het ook irritant ;) Zelf vind ik 20 ook wel heel veel.Maaike

Reactie plaatsen