Hoe online geld verdienen: 7 manieren om geld te verdienen
Hoe online geld verdienen: 7 manieren om geld te verdienen
25 februari 2020 
5 min. leestijd

Hoe online geld verdienen: 7 manieren om geld te verdienen

Wil jij online geld verdienen maar weet je niet goed waar te starten? Lees dan vooral verder en ontdek hoe jij online geld kunt verdienen in 2020. Alle strategieën die ik hier deel zijn simpel en snel te implementeren zonder hoge investering

– Laatste update 23 februari 2021 –

Online ondernemen is steeds makkelijker

Ben jij je kantoorbaan helemaal beu? Of ben je al ondernemer maar weet je dat het makkelijker kan en wil je meer impact maken? Wil je echt meer tijd om te reizen of voor je gezin? Wil je gewoon ondernemen op jouw eigen voorwaarden? Ga dan online geld verdienen.

Hierdoor kun je werken waar en wanneer je maar wilt. Je bepaalt je eigen werkschema en werkt zo veel of zo weinig als je wilt, afhankelijk van hoe snel jij wilt dat jouw bedrijf groeit natuurlijk 😉

Start snel en simpel een online bedrijf

Internet biedt genoeg mogelijkheden. En je hebt tegenwoordig nauwelijks technische kennis nodig want er zijn geweldige tools die het je gemakkelijk maken om een online bedrijf op te bouwen. Het is niet meer zo ingewikkeld als in het verleden ooit was.

Bovendien hoef je nauwelijks investeringen te doen. In feite kun je jouw online bedrijf zelfs up and runing hebben zonder een cent te investeren. Zo kun je een gratis website starten met WordPress. En er zijn ook gratis platformen om je diensten aan te bieden waar je achteraf een percentage van de verkoop afdraagt.

gratis online marketing tips

Hoe online geld verdienen?

In dit blog ‘Hoe online geld verdienen’ leer je een aantal manieren waar je direct mee kunt starten, snel resultaten ziet en waarvoor je geen tot nauwelijks investeringen nodig hebt. Je vindt hieronder een overzicht van 7 manieren om online geld te verdienen die relatief eenvoudig zijn en iedereen kan doen.

1. Coach of consultant

Misschien ben je een kei in Pinterest of in het trainen van honden. Kies iets waar je heel goed in bent en wat je ook leuk vindt, en ga daar anderen mee helpen als coach of consultant. Je kunt dit gewoon doen via Skype, zoom, videobellen of zelfs via e-mail.

Ben je bang dat jij nog niet genoeg weet? Bedenk dan eens waarover vragen mensen je nu al om advies? Of waar heb je zelf resultaten mee behaalt? Je hebt hier geen specifieke opleiding voor nodig zolang je maar enige ervaring hebt en twee stappen voorloopt op diegenen die je helpt.

2. Freelancer

Een freelancer is vergelijkbaar met een coach of consultant. Alleen in dit geval geef je niet alleen advies, maar voer je het werk ook uit. Je biedt jouw diensten aan anderen aan zoals teksten schrijven, webdesigner, boekhouder of virtueel assistent.

Deze beide manieren zijn een prima manier om geld te verdienen via internet. Je kunt dit werk overal doen waar en wanneer je wilt. Het enige nadeel is dat het niet schaalbaar is. Je werkt nog steeds uurtje factuurtje waardoor er een limiet is aan hoeveel je uiteindelijk kunt verdienen. Want alleen de uren dat je ook werkelijk voor klanten werkt zijn declarabel.

3. Advertenties op je website

Online geld verdienen is ook mogelijk met advertenties op je website. Je hebt hier geen investering voor nodig want je kunt een gratis website beginnen. Deze techniek duurt wat langer als je nog helemaal van nul moet beginnen en nog moet leren hoe SEO en online marketing werkt. Maar als je toch al een blog hebt die bezoekers trekt dan kun je aardig wat geld verdienen met advertenties op je website.

4. Sponsorships

Je kunt ook gastblogs accepteren op je website die daarvoor betalen of werken met partners die een aantal van je podcast afleveringen sponsoren. Als jij al een beetje naamsbekendheid opgebouwd hebt of je blog is goed vindbaar in Google dan zijn mensen bereid om te betalen om jouw fans en volgers te bereiken.

Leestip:

5. Affiliate marketing

Bij affiliate marketing ga je de producten of diensten van iemand anders promoten en voor iedere verkoop krijg je een kleine vergoeding. Je hoeft dan zelf niks te ontwikkelen en de dienst niet te leveren, maar het enige wat je hoeft te doen is andermans producten promoten in een nieuwsbrief, youtube kanaal, blog of op je social media. En waarom zou je geen geld verdienen met producten waar je enthousiast over bent en die je nu toch al aanbeveelt?

Lees dit artikel als je meer wilt weten over affiliate marketing.

Voor sommige bloggers is dit de enige manier waarmee ze online geld verdienen, maar ik zie het meer als een leuke manier voor extra inkomsten.

  • Het is altijd goed om je eigen producten te ontwikkelen die je uiteindelijk veel hogere marges opleveren.
  • En waarom zou jij al die moeite doen om een trouw publiek op te bouwen en ze vervolgens naar een website van derden sturen?
  • Ga daarom je eigen informatieproducten ontwikkelen.

6. Ebooks

Je kunt een Ebook schrijven, de cover gratis maken in Canva en als jij je er echt even in vastbijt, heb je binnen een week je Ebook klaar. Het is makkelijker dan je denkt. Het voordeel van een Ebook is dat je deze niet hoeft te printen en geen voorraden nodig hebt waardoor de marges veel hoger zijn. Je investeert dus één keer jouw tijd om dit te maken en dan kun je deze keer op keer verkopen via je eigen website of via een website zoals Bol.com of de Amazon Kindle Store.

7. Online training

Je kunt starten met een mini training die je binnen een week kunt maken. Er zijn genoeg platformen die je hiervoor kunt gebruiken maar je kunt dit ook helemaal aanbieden per email of via een besloten Instagram of Facebook account. Veel mensen laten zich tegenhouden door de techniek, maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos.

Mensen kopen meestal een online training omdat ze in zo’n training gestructureerde informatie krijgen (een duidelijk stappenplan), motivatie en daarmee een hoop tijd besparen.

      • Je kunt de training ook pre-sellen zodat je deze eerst verkoop en pas als je klanten hebt ook gaat maken.
      • Of je kunt de eerste keer een live workshop geven waar mensen voor betalen. De opnames kun je dan verkopen in een online programma.

Misschien lijkt zo’n deadline van een week je onmogelijk, en misschien heb je iets meer tijd nodig, maar je kunt heel snel mee starten om online geld te verdienen. Maar dan moet je hier wel je tijd en energie insteken. En verwacht ook geen duizenden euro’s te verdienen in de eerste week.

aanmelden gratis ebook online training maken in 5 stappen - online geld verdienen

Start met online geld verdienen

Start gewoon met het verkopen van je eigen informatieproducten. Dan leer je jouw ideale klanten steeds beter kennen. Zoek uit wat ze willen, verbeter je training, verzamel testimonials en verhoog dan de prijs van je online training.

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om online geld te verdienen zoals apps of software ontwikkelen maar deze zijn lastiger te implementeren en hiervoor moet je vaak eerst flink investeren.

Wil je snel online geld verdienen? Kies dan een van bovenstaande methodes want daar kun je snel mee starten en deze vergen weinig tot geen investering. Probeer niet alles tegelijk te doen maar kies er één en focus je daarop.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Bekijk dan mijn programma Master Online Marketing.

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Wil jij online geld verdienen maar weet je niet goed waar te starten? Lees dan vooral verder en ontdek 7 manieren hoe jij simpel en snel online geld kunt verdienen | online geld verdienen | online verkopen | online ondernemen | digitale producten | online bedrijf | online marketing | #onlineverkopen #onlinebedrijf #themarketingfactory #onlineondernemen

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 28 Feb 2020

Ik mis alleen nog bloggen als kopje. Geld verdienen met bloggen is ook een goede manier om online geld te verdienen is mijn ervaring.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Feb 2020

Hoe bedoel je dat? Ik zie dat bloggen namelijk als content om publiek aan te trekken en vervolgens geld te verdienen met advertenties, sponsering, affiliate links of door je eigen informatieproducten aan te bieden. En natuurlijk kun je betaalde blogs voor anderen schrijven.

Henk
Door

Henk

op 28 Feb 2020

Ik vind dat 'snelle' een beetje misleidend; '7 manieren om geld te verdienen' zou een correctere titel zijn. Je kunt wel een site hebben, met daar advertentieruimte op, maar als er niemand op je site komt zul je ook geen reclame-inkomsten krijgen. je zult dus altijd behoorlijk wat tijd en moeite moeten doen om mensen naar je site te krijgen.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Feb 2020

Dank voor deze feedback en heb de titel meteen aangepast ;) Het kost inderdaad wel eerst tijd om een publiek op te bouwen.

Reactie plaatsen