Content batchen: groepeer content om efficiënter te werken
Content batchen: groepeer content om efficiënter te werken
11 oktober 2017 

Content batchen: groepeer content om efficiënter te werken

Iedere week content maken valt niet altijd mee. Zeker niet als eenpitter. Maar consistentie is belangrijk voor je online zichtbaarheid. Mensen weten dat ze op je kunnen rekenen en daarmee bouw je sneller vertrouwen op. Als je iedere week een blog, video of podcast wil produceren, is het belangrijk om dit te plannen. En ga vooral content batchen!

Content batchen

Content groeperen of batchen werkt veel efficiënter. Dit betekent dat je in één keer een paar blog artikelen schrijft, 4 of 5 podcasts opneemt of meerdere video’s. Je hoeft dan maar een keer je haar en make-up te doen. Of maar één keer bepaalde programma’s op te starten.

Zo zit je in de flow en gaat het een stuk sneller. Je zit dan lekker in je schrijf flow. Of je neemt video’s in een keer op in plaats van dat je 6 keer opnieuw moet beginnen. Hoe meer je het doet…hoe soepeler het gaat.

Bekijk de bovenstaande video om een handig voorbeeld te zien hoe ik tijd bespaar ;)

Maar ook de bijkomende werkzaamheden kun je groeperen. Je wil natuurlijk ook afbeeldingen bij je blogs? Dus als je 4 blogs in een keer schrijft, kun je vervolgens ook op zoek naar passende stockfoto’s voor al die blogs. Of je eigen afbeeldingen maken in Canva (aanrader!).

Checklist voor websites met gratis stockfoto's aanvragen

Bouw een buffer

Maar zo kun je ook vooruit werken. Je hebt een voorraadje zodat er geen paniek uitbreekt als je die week ziek bent of er wat anders tussen komt. Je hebt altijd een paar blogs of video’s op voorraad.

Een ander voordeel is dat de content ook beter op elkaar aansluit. Je weet precies welke onderwerpen je net beschreven hebt in je blog en kunt daar gemakkelijk naar verwijzen, zonder dat je deze eerst terug hoeft te lezen. Of alvast een cliffhanger inspreken voor je volgende video.

Zet het in je agenda

Als je consistent content wil maken dan moet je het plannen. Zet het in je agenda en beschouw het als een afspraak. Als je het plant, gebeurt het ook. Plan wekelijks een dag of dagdeel in om je content te maken.

En of je nu podcasts wil opnemen, video’s wil maken, blogs wil schrijven of je social media berichten…je moet hier voldoende tijd voor inplannen.

Zeker als je content gaat batchen. Als je denkt dat je een uur nodig hebt om 4 video’s op te nemen, plan dan extra tijd in. Je hebt misschien wat meer tijd nodig om je haar te doen of er komt een belangrijk telefoontje tussendoor. Dus geef jezelf voldoende tijd.

content batchen om efficiënter te werken

Leestip:

Plan vooruit

Content batchen werkt niet als je op dat moment nog moet verzinnen wat je gaat schrijven. Het werkt niet als je gaat zitten en denkt, “waar ga ik eens over schrijven?”. Dit werkt als je weet waar je over gaat schrijven. Bedenk dit van te voren.

Brainstorm onderwerpen en maak een lijst van 20 of 30 onderwerpen waaruit je kunt putten. Denk aan vragen die je vaak krijgt. Iedere keer als je een nieuwe idee hebt, voeg je deze toe aan een Excel bestand of Google document. Zo heb je een lijst van onderwerpen die je erbij pakt als je content gaat batchen. Ook je foto’s kun je al van te voren verzamelen.

Checklist voor websites met gratis stockfoto's aanvragen

Content strategie

Als je jouw content groepeert en vooruit plant dan werk je efficiënter. Werk slimmer, niet harder! Zorg dat je een systeem hebt. Ook voor het maken van je content door deze te plannen en te batchen. Mij scheelt dat in ieder geval een hoop tijd ;)

Wil je online zichtbaar zijn? Deel wekelijks originele waardevolle content zodat je top of mind blijft!

Het gaat hier niet alleen om een social media strategie, maar om een content strategie. Mensen moeten weten waarvoor ze bij jou moeten zijn en op je kunnen rekenen. Hoe is het om met jou te werken? Wat is jouw expertise?

Als ze iedere week op je kunnen rekenen met waardevolle content, wek je vertrouwen en wordt je eerder de ‘go-to’ persoon voor jouw onderwerp. Ga content batchen!

Ik ben benieuwd of jij nog handige tips hebt voor content batchen? Deel ze in het reactieveld hieronder.

 

Pin voor later!

hoe en waarom content batchen | themarketingfactory.nl

Over de schrijver
Ik geef praktische online marketing en social media advies. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het stap-voor-stap zelf kunt toepassen, zonder technisch gedoe.
Reactie plaatsen