Page content

article content

Content upgrades dragen bij aan een snelle lijstgroei

Content upgrades zijn effectief. Met die bonus content heb je veel meer kans dat mensen zich inschrijven op je mailinglijst. Verbaasd was ik dan ook over de uitslag van mijn poll op Instagram Stories. De uitslag was dat niemand van mijn volgers gebruik maakt van content upgrades.

Nieuw: Poll functie op Instagram Stories

Op Instagram Stories heb je nu een hele mooie poll functie waarmee je laagdrempelig een poll kunt doen bij je volgers. Erg handig om laagdrempelig een onderzoekje te doen. Je kunt maar 2 korte antwoorden ingeven.

Maar je hebt wel meer kans op respons. Mensen die je Insta Story bekijken hoeven alleen maar te klikken. Die poll functie dus uitgetest om mijn volgers te vragen of ze content upgrades gebruiken…en 100% antwoordde ‘Nee’. (Ik ben helaas vergeten de uitslag van de Instagram Poll te downloaden).

instagram polls

Content upgrades gebruiken

Veel mensen hebben inmiddels wel een weggever of klantmagneet op hun website om op die manier mensen binnen te hengelen op hun mailinglijst. Maar die weggever is misschien niet voor al je website bezoekers relevant.

content upgrades

Je kunt daarom ook content upgrades maken, specifiek voor één (of een paar) blog, video of podcast. Een content upgrade is bonus content waar mensen toegang toe krijgen in ruil voor hun naam en e-mail.

Denk aan een toolkit of checklist. Content upgrades werken zo goed omdat ze een directe relatie hebben met het originele artikel dat mensen op dat moment aan het consumeren zijn. Het voegt extra waarde toe.

Directe relatie met originele content

Hierboven zie je een voorbeeld van een content upgrade. Mensen zoeken op internet naar een oplossing voor een urgent probleem. Met content upgrades creëer je meer kansen om je lijst op te bouwen. Wil je alle kansen benutten om je lijst te groeien? Probeer dan eens met content upgrades te werken.

Als ik in mijn artikel over ‘de voordelen van Facebook Live’ een content upgrade zoals ‘Facebook Live checklist om te livestreamen als een pro’ of ‘7 fouten die je niet moet maken tijden je Facebook Live’ aanbiedt, dan is de kans groot dat lezers deze content upgrade aanvragen. Ze zijn op dat moment misschien minder geïnteresseerd in mijn kern klantmagneet omdat ze niet met dat onderwerp bezig zijn.

content-upgrades-lijstgroei

Meteen met content upgrades aan de slag?

Je kunt vandaag al met content upgrades aan de slag.

  • Kijk in je Google Analytice wat je 3 populairste blogs zijn.
  • Maak bonus content voor deze blogs.
  • Bied deze content upgrade aan in ruil voor een e-mail.

Behalve je blog, promoot je deze weggever ook direct op social media. Dat zijn al weer 2 social media berichten. Zo hoef je niet iedere keer dezelfde klantmagneet te promoten terwijl je wel je lijst opbouwt. Je hebt dan wel een aparte opt-in of aanmeldpagina nodig zodat je de link kan delen.

content upgrades

Bied mensen zo veel mogelijk manieren om op je lijst te komen. Begin met iedere maand één content upgrade te maken. Dan heb je na een jaar al 13 opt-in kansen. 12 content upgrades EN je kern of hoofd klantmagneet.

Comment Section

0 reacties op “Content upgrades dragen bij aan een snelle lijstgroei

Plaats een reactie


*