Meer content in minder tijd: Hoe krijg je meer gedaan in minder tijd?
Meer content in minder tijd: Hoe krijg je meer gedaan in minder tijd?
21 juli 2020 
4 min. leestijd

Meer content in minder tijd: Hoe krijg je meer gedaan in minder tijd?

Hoe krijg je meer gedaan in minder tijd? Hoe kun je meer content in minder tijd maken? Het leven van een ondernemer kan best wel overweldigend zijn want je hebt zoveel taken op je bordje. Naast werken met klanten, heb je ook allerlei marketing content nodig. Je hebt content nodig voor je emails, social media posts, je blogs, video’s of podcasts.

Die content is belangrijk voor je online zichtbaarheid, maar al die content maken kost tijd.

– Laatste update 11 februari 2023 –

Meer content in minder tijd

Je lijkt af en toe net een mediabedrijf. En waarschijnlijk heb je helemaal geen tijd om naast je bedrijf ook een mediabedrijf te runnen. Dus hoe kun je meer content maken in minder tijd? Hoe kun je productiever zijn met het maken van content?

Een aantal dingen die ik doe om meer content te maken in minder tijd:

1. Tijd blokken

Meestal start ik met het maken van mijn eigen content omdat ik in de ochtend het meest productief ben en ik dan even flink kan doorwerken om meer content te maken. Ik houd de ochtenden zoveel mogelijk vrij om mijn eigen blogs, podcasts, video’s, social media posts en emails te maken. En mijn afspraken plan ik zoveel mogelijk in de middag. Ik blok die tijd ook in mijn agenda en plan dan geen andere afspraken in.

2. Content planning maken

Het is handig om met een content planning te werken zodat je precies weet welke content je nodig hebt. Ik werk zelf met een planning voor 90 dagen zodat ik precies weet welke content ik nodig heb en vooruit kan werken. Ik bekijk altijd het volgende kwartaal en bedenk dan eerst: wat ga ik verkopen? Wat wil ik lanceren? Dan weet ik namelijk waarover ik kan praten en bouw ik een content plan rondom dat onderwerp (om mensen alvast op te warmen voor zo’n promotie).

Lees hier meer tips over een content plan maken.

3. Content batchen

Met zo’n content plan weet je dus precies wat er moet gebeuren en kun je heel makkelijk vooruit werken en je content batchen. Dus in plaats van één video op te nemen, neem ik er direct 4 of 5 op. Ik heb dan toch alles klaar staan om een video op te nemen en zit dan ook in de flow. En door je steeds te focussen op 1 ding, ben je sowieso een stuk productiever. Wil je meer tips over hoe je jouw content slim kunt batchen? Daar schreef ik al eerder een artikel over: Hoe slim jouw content batchen.

4. Content hergebruiken

En met zo’n planning weet ik ook hoe ik die content slim kan hergebruiken zodat ik meer content in minder tijd kan maken. Ik houd er al rekening mee als ik die content maak. Meestal zijn mijn blogs het uitgangspunt. Die ga ik vervolgens hergebruiken in mijn emails, video’s en social media posts.

Dit is bijvoorbeeld hoe ik mijn blog hergebruik:

  • Ik start met het schrijven van een blog.
  • Vervolgens maak ik vaak een korte video over dit blogonderwerp; deze plaats ik op YouTube, kan ik embedden in mijn blog en delen op social media en soms gebruik ik ook snippets (korte stukjes uit de video) op social media.
  • Dan gebruik ik de inhoud van dit blog ook om meerdere social media posts te maken.
  • En het blogonderwerp is ook de basis voor een mailtje.

Bekijk deze creatieve manieren om content te hergebruiken.

5. Gebruik mijn content ideeën

Hopelijk heb je wat aan bovenstaande tips om meer content in minder tijd te maken. Je hebt nu eenmaal veel content nodig om jezelf zichtbaar te maken en contact te houden met bestaande relaties. Uit het oog is nu eenmaal uit het hart. Heb je toch nog content inspiratie nodig? Gebruik dan mijn content ideeën want ik heb een handige checklijst met onderwerpen waarover je kunt praten. Check hier mijn content ideeën.

Met gemak meer content produceren met deze handige content ideeen

Hoe krijg je meer gedaan in minder tijd?

Gebruik bovenstaande tips om meer content in minder tijd te maken zodat jij jezelf online zichtbaar kunt maken, zonder dat het al teveel tijd kost. Uit het oog is uit het hart dus is het goed om regelmatig van je te laten horen. Maar door slim om te gaan met je content, kun je deze slim inzetten.

Heb jij nog aanvullende tips om meer content in minder tijd te maken? Deel ze dan vooral hieronder.  

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Handige tips om meer content in minder tijd te maken. Zet je content slim in voor je online zichtbaarheid en het werven van nieuwe klanten | content marketing tips | content strategie | klanten via social media | content ideeën| social media strategie | netwerken | zzp | nieuwe klanten werven via social media | ondernemers | online verkopen | online marketing | online zichtbaarheid | sociale media tips | content marketing tips | online ondernemen | #themarketingfactory

Geen idee wat je kunt posten op social media? Op zoek naar content inspiratie? Bekijk deze 61 content ideeën zodat je genoeg inspiratie hebt voor je social media berichten | content ideeën | social media strategie | social media content | online marketing | online zichtbaarheid | sociale media tips | instagram marketing tips | Pinterest marketing tips | Linkedin tips | Facebook tips | #themarketingfactory
 Op zoek naar content inspiratie? Met deze handige tips heb je altijd voldoende content ideeën en word je een ware content machine | content ideeën | content strategie | social media strategie | online marketing | online zichtbaarheid | sociale media tips | online ondernemen | instagram marketing tips | Pinterest marketing tips | #themarketingfactory
Geen content inspiratie? Bekijk deze handige tips om snel content inspiratie te vinden en meer content te maken in minder tijd | content marketing tips | content strategie | content ideeën | social media strategie | online marketing | online zichtbaarheid | sociale media tips | online ondernemen | klanten via social media | #themarketingfactory
5 Handige tips om snel meer content te maken in minder tijd. Je hebt content nodig voor al je marketing dus met deze praktische content tips kun je veel tijd besparen | content marketing tips | content strategie | klanten via social media | content ideeën | social media strategie | online marketing | online zichtbaarheid | sociale media tips | content marketing tips | online ondernemen | #themarketingfactory

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Felice Veenman
Door

Felice Veenman

op 24 Jul 2020

ik schrijf ook het liefst in de ochtend. Voor gekke invallen en ideeen heb ik mijn writersblog: een handig opschrijfopboekje

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 25 Jul 2020

Heel handig om zo'n boekje te hebben zodat je altijd inspiratie hebt om content te maken.

Merel | De Mamagids
Door

Merel | De Mamagids

op 24 Jul 2020

Geen extra tips, maar ik gebruik idd dezelfde methode: dezelfde soort werkzaamheden achter elkaar plannen. Ik heb een contentbestand in mijn telefoon voor extra inspiratie. En wat hier ook helpt is het wegleggen van mijn telefoon. Minder afleiding maakt een stuk productiever.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 24 Jul 2020

Heel handig om zo'n contentbestand bij te houden, doe i zelf ook. En af en toe die telefoon wegleggen helpt zeker om meer content in minder tijd te kunnen maken ;)

Jouvence
Door

Jouvence

op 24 Jul 2020

Als ik in een blog flow zit, dan krijg ik heel veel gedaan in korte tijd. Zolang ik maar niet wordt afgeleid door social media of iets dergelijks.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 24 Jul 2020

Dat heb je natuurlijk zelf in de hand door je social media dan even uit te schakelen en te focussen op een ding. Werkt bij mij meestal ook het beste om meer content in minder tijd te maken

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 24 Jul 2020

Ik heb altijd het gevoel dat als je dit soort maatregelen moet treffen je dus teveel op je bordje hebt. Dus dat het tijd is om rustiger aan te doen, en niet om te proberen efficiënter te werken.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 24 Jul 2020

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het is ook handig om je content slim te hergebruiken zodat je er ook het optimale uit kunt halen

Henk
Door

Henk

op 24 Jul 2020

En wees kritisch of de content die je wilt plaatsen ook wel echt content is waar de lezers van jouw site op zitten te wachten. Wat is het gevolg als je die content niet zou plaatsen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 24 Jul 2020

Helemaal met je eens, Henk. Je maakt die content voor je ideale klanten want anders kun je net zo goed een dagboek bijhouden ;)

Reactie plaatsen