Hoe snel Instagram bericht ideeën bedenken als je helemaal geen inspiratie hebt
Hoe snel Instagram bericht ideeën bedenken als je geen inspiratie hebt?
30 augustus 2022 
6 min. leestijd

Hoe snel Instagram bericht ideeën bedenken als je geen inspiratie hebt?

Geen idee wat je nu weer kunt posten op social media? Heb je totaal geen inspiratie om creatieve content ideeën te bedenken? In deze podcast ontdek je mijn simpele strategie, hoe ik in 5 minuten Instagram bericht ideeën bedenk voor de komende 2 weken. Ook als ik helemaal geen inspiratie hebt. Dus steel vooral deze strategie.

– Laatste update 5 april 2024 –

Snel Instagram bericht ideeën bedenken

Met deze simpele tip heb je in minder dan 5 minuten genoeg inspiratie om 2 weken aan content te creëren. Je leert hoe jij niche gerelateerde hashtags en populaire trends kunt gebruiken om je ideale klanten aan te trekken. 

Je hoeft dus niet langer te gissen wat je kunt posten. Je weet welk type content populair is en het goed doet. Dat is de content die jij ook wilt delen. Benieuwd hoe je dat doet? Luister de podcast of lees hieronder verder.


Geen inspiratie voor creatieve content ideeën?

Soms heb je gewoon even geen content inspiratie. Creatieve content ideeën bedenken valt dan niet mee. En één van de succesfactoren is consistentie, dat je regelmatig van je laat horen en zien op social media zodat je top of mind blijft.

Of misschien ben je net als ik en moet je wel in de stemming zijn om video content te maken. Als ik een nacht slecht geslapen heb of niet lekker in mijn vel zit, dan neem ik liever geen video’s op. Dat doe ik dan liever op een ander moment.

Social Media Boost - compleet social media training voor meer klanten via social media

Content batchen met een inspiratie document

En als ik wel in de stemming ben om video’s te maken dan wil ik mijn content batchen zodat ik direct een voorraad heb voor de komende weken. Dan kan ik even vooruit en hoef ik deze content alleen maar in te plannen.

Dan is het wel handig als jij weet welke video’s je wilt opnemen. Daarom verzamel ik Instagram bericht ideeën in een inspiratie document. Zo verlies je geen tijd omdat je eerst nog Instagram bericht ideeën moet bedenken. Je pakt gewoon je inspiratie document erbij.

Leestip:

Instagram bericht ideeën verzamelen

Maak dus een inspiratie document waarop je Instagram bericht ideeën verzamelt. Je kunt hiervoor een Google of Word document maken of een app op je telefoon gebruiken zoals de notitie app. Net wat voor jou het beste werkt.

Daarop verzamel je links van inspirerende content die jij wilt gebruiken. Ideeën voor jouw Instagram account. Dan kun je snel content produceren, als je wel in de stemming bent, omdat je precies weet wat je wilt maken.

Leuke Instagram ideeën vinden

Plan tijd in om de content van anderen te bekijken. Laat je hierdoor vooral inspireren voor jouw eigen Instagram bericht ideeën. Dat kun je doen als jij 5 verloren minuten hebt als je op de bus of je volgende afspraak wacht.

Hiervoor hoef je niet in de stemming te zijn dus plan tijd in om content van anderen te consumeren. Maak hier een gewoonte van of maak hier tijd voor in je agenda. En dan bedoel ik niet zomaar wat scrollen 

Onderzoek niche gerelateerde hashtags

Het is wel handig dat je weet voor wie je de content maakt. Dus dat je heel goed weet wie je niche of doelgroep is. Wie zijn jouw ideale klanten? Welke content vinden zij interessant? Waar zoeken ze op? Welke hashtags gebruiken zij?

Als je jouw niche kent, weet je namelijk ook welke hashtags je kunt onderzoeken om de juiste inspiratie voor Instagram bericht ideeën te vinden. Dus over welke onderwerpen deel jij content? En welke niche gerelateerde hashtags passen daar bij? Hier vind je meer informatie over goede Instagram hashtags.

Populaire content ideeën vinden

Bekijk een aantal niche gerelateerde hashtags en kijk welke content populair is. Stel dat jij business coach bent dan kun je bijvoorbeeld kijken bij #ondernemerstips of als je relatietherapeut bent op de hashtag #relatie.

Je typt deze niche gerelateerde hashtag in het zoekveld van Instagram en checkt de populaire zoekresultaten. Dus kies voor de optie “populair” of “top” (en niet voor “recent”). Deze content heeft al bewezen dat ie viraal gaat of veel reacties krijgt.

Meestal zie je als eerste een Reel. Dat komt omdat korte video content het heel goed doet. Dus als je nog geen gebruik maakt van Reels dan raad ik je aan om dit zeker te overwegen. Hier vindt je meer tips over Instagram Reels.

Als op jouw Instagram account andere content het beter doet. Dus je krijgt meer reacties op een foto bericht of carousel posts dan kun je dit proces natuurlijk ook gebruiken. Dan zoek je gewoon populaire foto of carousel posts.

Hoe snel content ideeën Instagram verzamelen

Je bekijkt deze Instagram Reel. Als deze content past bij jouw boodschap en niche, dan voeg je deze link toe aan jouw inspiratie document met Instagram bericht ideeën. Daarom is het wel handig om te weten wie jouw ideale klanten zijn! Geen idee hoe je die link kunt kopiëren?

  • Dat doe je door op de drie puntjes te klikken.
  • Vervolgens zie je de optie om de link te kopiëren.
  • Deze kun je vervolgens toevoegen aan jouw inspiratie document met Instagram bericht ideeën.

Social Media Boost - compleet social media training voor meer klanten via social media

Aantekeningen Instagram bericht ideeën

De truc is dat als je toch deze content bestudeerd dat je ook meteen aantekeningen maakt hoe jij die content wil gebruiken op jouw eigen Instagram account. En als zo’n Instagram Reel populair is wil je zoveel mogelijk elementen overnemen.

Tuurlijk wil je hier wel jouw sausje over gooien en jouw persoonlijke touch aan geven. Dus je wilt zo’n Reel niet helemaal kopiëren. Denk na over hoe jij deze Instagram bericht ideeën wilt gebruiken voor jouw eigen content.

Specifieke ideeën Instagram account

Als je de content bestudeerd, maak dan vooral aantekeningen. Dat bespaart een hoop tijd. Nu zit het nog vers in je geheugen. Dus noteer of je de muziek wilt gebruiken, de overgangen of iets anders dat je inspirerend vindt in de video.

Wees zo specifiek mogelijk want hoe meer details je nu noteert, hoe makkelijker het wordt om straks die video te maken. Misschien weet je al wat je boodschap wordt, je call to action of welke attributen je wilt gebruiken.

Content batchen met inspiratiedocument

En als je dan wel in de stemming bent om content te maken of als je hier tijd voor in gepland hebt, (want sommige mensen kunnen altijd video’s opnemen) dan pak jij gewoon jouw inspiratiedocument met Instagram bericht ideeën erbij.

Dan weet je precies welke content je kunt maken. En kun je in een uur tijd gewoon 10 of 20 Instagram Reels opnemen. Dan kun je weer even vooruit. Omdat je een lijst met Instagram bericht ideeën hebt en duidelijke aantekeningen weet je precies wat te doen.

Content ideeën Instagram bedrijf

Met deze simpele strategie kun jij in 5 minuten Instagram bericht ideeën bedenken. Als je deze verzamelt in een inspiratiedocument, heb je genoeg inspiratie om content te maken voor de komende 2 weken. Ook als ik helemaal geen inspiratie hebt.

Wil je een kant en klare social media strategie en planning? Social media Boost is een compleet programma waarin je alles krijgt wat je nodig hebt om snel content te posten waarmee jij zowel je expertise als je persoonlijkheid laat zien, en conversaties kunt starten. Dit is wat je krijgt:

  • een kant en klaar social media plan zodat je precies weet wat je kunt doen als je 5, 10 of 20 minuten tijd hebt.
  • scripts hoe je de kracht van privé berichten via social media benut en deze gesprekken in de DM kunt starten.
  • meer dan 365 social media berichten zodat je consistent kunt posten en altijd weet wat je kunt delen.
  • maandelijks vragenuurtje zodat je nooit vastloopt en dan ontdek je de nieuwste social media trends.

Dus wil je tijd besparen met je social media inzet? Check dan mijn Social Media Boost.


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Met deze simpele tip heb je in minder dan 5 minuten genoeg inspiratie om 2 weken aan content te creëren. Je leert hoe jij niche gerelateerde hashtags en populaire trends kunt gebruiken om je ideale klanten aan te trekken

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen