Periscope livestreams direct vanuit de Twitter app
Periscope livestreams direct vanuit de Twitter app
17 juni 2016 
1 min. leestijd

Periscope livestreams direct vanuit de Twitter app

Periscope livestreams direct vanuit de Twitter app zijn mogelijk zowel op iOS als Android apparaten. Daarmee wordt het nog gemakkelijker om een live uitzending op Periscope te starten. Periscope ondervindt veel concurrentie van ‘Facebook Live’. Op Facebook kun je een livestream ook direct starten vanuit de Facebook app.

Een live uitzending starten op Twitter

Periscope is de livestreaming app van Twitter, en alleen beschikbaar op mobiel. Mocht je niet weten hoe Periscope werkt, lees dan hier de korte uitleg over wat Periscope is en wat je ermee kunt. Door de update Periscope livestreams direct vanuit de Twitter app mogelijk te maken, kun je nu heel eenvoudig een live video uitzending starten direct vanuit de Twitter app. Voorheen moest je eerst naar je Periscope app gaan om een uitzending te starten. Deze kon je wel delen op je Twitter tijdlijn, maar je diende dus wel de Twitter app te verlaten en zelf naar de Periscope app te gaan.

  • Klik op de knop om een nieuwe tweet te maken in de Twitter app.
  • Klik op de ‘Live’ knop om direct live te gaan.
  • Dit is zowel beschikbaar op iOS en Android.

Periscope livestreams direct vanuit de Twitter app

Periscope ondervindt concurrentie van Facebook Live

Periscope staat niet stil. Eigenlijk zijn ze een beetje laat met de vernieuwingen. Na een vliegende start van deze app, heeft het even geduurd voordat Periscope met echt interessante ontwikkelingen is gekomen. Inmiddels heeft Facebook een vergelijkbare functie gelanceerd, namelijk Facebook Live. Periscope ondervindt veel concurrentie van Facebook Live, en moet nu dus wel vernieuwen om interessant te blijven voor de gebruikers. Zo kondigde Periscope eerder al aan dat Periscope uitzendingen langer dan 24 uur beschikbaar zijn. Dat betekende waarschijnlijk de ondergang van Katch.me.

Periscope versus Facebook Live

Op Facebook waren de uitzendingen al langer dan 24 uur beschikbaar. De uitzendingen blijven gewoon op je Facebook tijdlijn staan. Toch ben ik van mening dat beide platformen een eigen publiek bedienen.

  • Op Facebook communiceer je over het algemeen met een community die je al opgebouwd hebt. Je publiek zijn je vrienden of bekenden of de fans van je pagina.
  • Periscope is van Twitter. Het voordeel van Twitter is dat het een heel open platform is. Dit is dus een krachtig platform als je een nieuwe doelgroep aan wilt boren, die nog niet bekend zijn met jou en je diensten of producten.

Ik ben in ieder geval benieuwd wat voor updates Periscope nog meer in petto heeft.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen