Twitter past zoekfunctie aan voor Periscope
Twitter past zoekfunctie aan voor Periscope
20 maart 2016 
2 min. leestijd

Twitter past zoekfunctie aan voor Periscope

De zoekfunctie van Twitter is aangepast en bevat nu ook een speciale optie om heel specifiek te zoeken naar Periscope uitzendingen. Voorlopig is deze zoekfunctie alleen nog maar beschikbaar op de iOS app. Maar dat betekent dat het er voor de desktop an Android ook zeker aan zit te komen. Een mooie ontwikkeling.

Periscope uitzendingen in zoekfunctie van Twitter

Als je gebruik maakt van de zoekfunctie van Twitter, en zoekt op een bepaald zoekwoord dan kun je de zoekopdracht verder verfijnen. Je kunt heel specifiek alleen zoeken op personen, foto’s, video’s en nu dus ook naar Periscope uitzendingen.

Die zoekfunctie is nu aangepast (voorlopig alleen op de iOS app en op Tweetdeck op je desktop). Dit betekent dat je bij de zoekresultaten alleen nog maar Periscope uitzendingen te zien krijgt.

Periscope uitzendingen vinden met Twitter

Voorheen kon je ook al specifiek zoeken naar Periscope uitzendingen op Twitter maar dat was iets omslachtiger. Natuurlijk geldt dit alleen voor Periscope uitzendingen die ook gedeeld worden via Twitter.

  • Zodra je een Periscope uitzending start en deze deelt op Twitter, wordt er namelijk een tweet verstuurd die altijd begint met ‘live op Periscope’ of ‘live op Periscope’.
  • Je kunt dit dus ingeven in het zoekveld op Twitter gevolgd door je zoekwoord.
  • Dus als ik op zoek was naar Periscope uitzendingen over Parijs dan kon ik in het zoekveld intypen: ‘live Periscope Paris’.

periscope-uitzendingen-op-twitter

Periscopes zoeken op Twitter

Maar nu is dat zoeken nog gemakkelijker. Je hoeft nu alleen nog maar het zoekwoord in te typen en kunt dan aangeven dat je alleen Periscope uitzendingen wil zien in de zoekresultaten. Hoe kun je specifiek Periscope uitzendingen vinden met de zoekfunctie van Twitter? Dat werkt als volgt:

  • Stap 1: ga gewoon naar de zoekfunctie op Twitter.

periscope-in-zoekfunctie-twitter

  • Stap 2: vul het zoekwoord in de zoekbalk en klik op ‘zoek’.

zoekfunctie-twitter-periscope-uitzendingen

  • stap 3: klik in de zoekbalk op de schuifjes en vervolgens kun je in het uitklapmenu klikken op Periscopes.

zoekfunctie-twitter-periscope-uitzendingen

Een mooie ontwikkeling die aangeeft dat Twitter zelf ook steeds meer gaat integreren met Periscope.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen