Katch.me stopt ermee
Katch.me stopt ermee
21 april 2016 
1 min. leestijd

Katch.me stopt ermee

Katch heeft aangekondigd dat de dienst op 4 mei ophoudt te bestaan. Erg jammer want ik was echt fan van deze dienst en maakte er ook veelvuldig gebruik van. Wat mij betreft was Katch.me een zeer waardevolle dienst en eigenlijk een ‘must-have’ voor iedereen die uitzendt op Periscope.

Zelf omschreef ik Katch altijd als een soort YouTube kanaal, maar dan voor je Periscope uitzendingen. Deze werden automatisch opgeslagen en je kon deze vanuit Katch ook weer gemakkelijk delen op andere social media kanalen. Maar je kon op Katch ook afspeellijsten maken van je eigen en andermans uitzendingen, of dit handig gebruiken als een mooie overzicht voor jezelf.

Maar Katch stopt er dus mee. Ze kondigde dit aan met een tweet.


Waarschijnlijk is dit het gevolg van de aankondiging van Periscope dat uitzendingen straks langer dan 24 uur beschikbaar zijn. Zou dit dan vanaf 4 mei zijn? Het is wel te hopen want al die uitzendingen bewaren op mijn camera roll is voor mij geen optie. En ik heb ook niet altijd meteen tijd om deze weer op YouTube of Facebook te zetten bijvoorbeeld.

Download je Katch uitzendingen voor 4 mei

Indien je dus gebruik maakt van Katch om al je Periscope uitzendingen op te slaan, dan dien je deze voor 4 mei te downloaden en bijvoorbeeld op YouTube te zetten. En anders gaan je uitzendingen voor altijd verloren. Indien je deze nog wil hergebruiken dien je ze dus zelf tijdig te downloaden van je eigen Katch account en op een andere plek te bewaren. Anders gaat deze content verloren.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen