Periscope uitzendingen nu live op Twitter
Periscope uitzendingen nu live op Twitter
12 januari 2016 
1 min. leestijd

Periscope uitzendingen nu live op Twitter

De missie van Periscope is ‘de wereld zien door iemand anders ogen’. En dat wordt nu nog makkelijker. Vanaf nu kun je de uitzendingen namelijk rechtstreeks bekijken in de Twitter app op iOS (Android en desktop volgen later), zonder de Twitter app te verlaten. De familiebanden worden dus nog verder aangehaald.

Uitzendingen spelen automatisch af

Inmiddels zijn er al meer dan 100 miljoen Periscope uitzendingen gedaan, en dat aantal groeit nog dagelijks. Voorheen als je je uitzending deelde op Twitter, werd er alleen een link in de tweet getoond. Mensen moesten dan eerst op de link klikken om de livestreaming app te openen.

Deze links zijn nu vervangen door de uitzending zelf, die automatisch afspeelt in de tweet. Mensen zien zo dus een sneak preview van je uitzending. Zo bereik je dus meer mensen met je uitzendingen, als je deze deelt op Twitter tenminste. Het is dus nog belangrijker om het Twitter icoon aan te laten staan als je een livestream uitzending start.

periscope-uitzendingen-rechtstreeks-op-Twitter

Periscope uitzendingen spelen af in Twitter tijdlijn

Als je er op klikt dan wordt deze uitzending ‘full screen getoond’ en zie je ook de comments en hartjes van andere kijkers. Ook als je zelf de Periscope app niet hebt, of je zelfs helemaal geen Periscope account hebt.

Je bereikt nu dus nog een groter publiek voor je uitzendingen, namelijk je Twittervolgers. De links zijn vervangen door de uitzendingen zelf, waardoor je uitzendingen gemakkelijker onder de aandacht komen. Beeld is aantrekkelijker dan een link, en bewegend beeld helemaal.

Deze update voegt dus een hele nieuwe ervaring toe aan Twitter. Alle Periscope uitzendingen worden rechtstreeks in de Twitter tijdlijn getoond zonder dat mensen de Twitter app voor iOS hoeven te verlaten. Een leuke nieuwe toevoeging.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen