Facebook Live, wat is dat?
Facebook Live, wat is dat?
13 april 2016 
2 min. leestijd

Facebook Live, wat is dat?

Met Facebook Live kun je een live video uitzending doen. Het lijkt veel op Periscope, de livestreaming app van Twitter. Het mooie van live video is dat er interactie mogelijk is. Daardoor ben je een stuk toegankelijker en het is enorm krachtig voor het opbouwen van de gunfactor.

Wat is Facebook Live?

Met een druk op de knop ben je dus je eigen live video aan het doen. Zo kun je dus je eigen uitzending doen en kunnen anderen je zien en horen en daar direct op reageren.

gratis facebook live checklist

Je kunt je Facebook Live uitzending delen met je vrienden en ze deelgenoot maken van je reis, de eerste pasjes van je kind of je verjaardagsfeest.

Maar als je het zakelijk inzet, is het natuurlijk veel beter om een live video uitzending vanaf je Facebook pagina te doen. Je kunt zo je expertise laten zien door tips te delen of een Q&A te houden. Mensen leren jou zo nog sneller kennen omdat ze je zien en horen. Daarmee bouw je vertrouwen op. En je bent direct benaderbaar omdat ze direct kunnen reageren.

Hier vind je nog meer informatie over Facebook Live.

facebook live

Hoe werkt Facebook Live?

Een Facebook Live uitzending doen kan alleen op mobiel. Mensen kunnen deze uitzending wel bekijken en reageren zowel vanaf hun mobiel of laptop. Als je zelf een uitzending wil starten dan werkt dat hetzelfde als het plaatsen van een gewone update. Ook daar kun je een foto of video toevoegen.

  • Ga naar je Facebook Pagina in de app en klik op ‘publiceren’.
  • Vervolgens klik je op het poppetje met 2 cirkels.
  • Vul een titel in voor je uitzending.
  • Vervolgens klik je op de blauwe knop: ‘Live gaan’.

Note: Uitzendingen op Facebook pagina’s zijn altijd openbaar. Bij je persoonlijke account kun je zelf bepalen met wie je de uitzending deelt, dus of je deze openbaar doet, deelt met je vrienden of met specifieke groepen mensen zoals familie of collega’s. Je kunt Facebook live ook in Facebook Groepen en op Facebook Evenementenpagina’s doen,

Live video op Facebook

En dan ben je een live video uitzending aan het doen. Je vrienden of fans kunnen direct reageren en commentaar geven. Een uitzending mag maximaal dertig minuten duren en wordt automatisch opgeslagen als video op je tijdlijn. Na het uitzenden heb je de mogelijkheid om de video op te slaan in je filmrol, eventueel te delen in een hogere kwaliteit (of de video te verwijderen ook van je tijdlijn). De video blijft dus beschikbaar en mensen kunnen ook de herhaling bekijken.

Facebook zet vol in op video en laat deze Facebook Live uitzendingen dus aan meer mensen zien tijdens de live uitzending. Het is dus een mooie manier om je online zichtbaarheid te vergroten. Bovendien worden ze getoond bij de trending topics van Facebook en ook meegenomen voor de zoekfunctie. Jouw titel is dus belangrijk om goed gevonden te worden.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Willem Rooze
Door

Willem Rooze

op 25 Apr 2016

N.a.v. dit artikel FB op mijn mobiel geïnstalleerd (was daar altijd tegen). Ik kan de knop "puibliceren" niet vinden..

Reactie plaatsen