Periscope uitzendingen langer dan 24 uur beschikbaar
Periscope uitzendingen langer dan 24 uur beschikbaar
05 mei 2016 
2 min. leestijd

Periscope uitzendingen langer dan 24 uur beschikbaar

Periscope uitzendingen blijven vanaf nu langer dan 24 uur beschikbaar. Een mooie ontwikkelingen als je het mij vraagt. Zeker nu de dienst Katch niet meer bestaat. En deze functie was al eerder aangekondigd. Het is nog wel in beta maar al wel voor iedereen beschikbaar.

Zeker nu Facebook Live voor iedereen beschikbaar is, kan Periscope niet meer achterblijven met bepaalde ontwikkelingen. Een van de voordelen van Facebook Live is dat een uitzending standaard langer dan 24 uur beschikbaar is.

Bij een Periscope uitzending was dit slechts 24 uur, tenzij je gebruik maakte van een ander platform zoals Katch of de uitzending opslaat op je telefoon en dan upload op een ander platform.

Periscope uitzending voor altijd bewaren 

Maar je Periscope uitzending kun je vanaf nu dus ook voor altijd bewaren en is niet meer verdwenen na 24 uur. Ook niet op Twitter. Daar blijft je uitzending dus ook langer dan 24 uur te zien. Dit is nog wel in beta, maar beschikbaar voor iedereen die een Periscope account heeft (dus niet alleen voor beta testers). Wel dien je zelf #save toe te voegen aan je titel.

Gebruik #save in je title

Diegene die een Periscope uitzending doet, beslist of deze uitzending langer dan 24 uur beschikbaar blijft of niet. Deze uitzending blijft dan zowel op je Periscope account als in de Twitter tijdlijn gewoon te bekijken zolang jij deze niet verwijdert.

 • Voorlopig dien je nog wel #save in je Periscope titel te vermelden.
 • Beslis dus voor je een Periscope uitzending start of je deze wil bewaren.
 • Je kunt je uitzending dan achteraf altijd nog handmatig verwijderen.

Indien je geen #save toevoegt aan de titel van je Periscope uitzending dan is deze nog steeds maar 24 uur beschikbaar.

Tekenen of sketchen op Periscope 

Inmiddels zijn er nog meer nieuwe functies toegevoegd aan Periscope. Zo heb je statistieken, kun je tekenen en zelf je Periscope naam (die met zo’n @) aanpassen.

Je kunt nu ook tekenen of sketches in een uitzending. Zelf zie ik hier niet heel veel toegevoegde waarde van in. Periscope kan zich beter focussen op het verbeteren van de zoekfunctie of het gebruik maken van lijsten bijvoorbeeld.

 • Zodra je live bent, klik je op het scherm en kun je de functie ‘schets’ selecteren.
 • Dan heb je de keuze uit de kleuren rood, groen of blauw.
 • Of selecteer de pipet en klik op een kleur op je scherm om die kleur te selecteren.
 • Dan kun je vervolgens iets schetsen.
 • Als je klaar bent, klik je op gereed om deze functie te verlaten.

Het nadeel is dat deze schets maar heel kort te zien is en tekst verschijnt in spiegelbeeld.

Periscope Statistieken

De statistieken zijn verbeterd zodat je tijdens je uitzending een grafiek krijgt en ook ziet wanneer dus de piek van je uitzending was. Achteraf krijg je een overzicht van hoe lang mensen gemiddeld naar je uitzending gekeken hebben.

Periscope naam wijzigen

Je periscope naam kun je nu zelf wijzigen. Voorheen moest je daarvoor altijd contact opnemen met Periscope en een verzoek indienen. Nu kun e dit zelf aanpassen.

 • Selecteer je profiel icoon (rechtsboven als je in het menu op het mensen icoon staat).
 • Klik rechtsboven op ‘wijzig’.
 • Kies je Periscope naam, die met het @
 • Wijzig deze in je gewenste gebruikersnaam (deze mag nog niet in gebruik zijn).
 • Klik op ‘gereed’.

Dit is handig als je jouw gebruikersnaam wil veranderen. Maar ga deze niet continu aanpassen want dan wekt dat alleen maar verwarring.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen