Beste tijd om te posten op Instagram? Check deze handige tips!
Beste tijd om te posten op Instagram? Check deze handige tips!
01 oktober 2019 
4 min. leestijd

Beste tijd om te posten op Instagram? Check deze handige tips!

Vraag jij je ook weleens af: wat is de beste tijd om te posten op Instagram? Natuurlijk maak je die content niet voor niks dus is het wel prettig als je volgers deze zien en er het liefst ook nog op reageren. Maar dan is het wel handig om te weten op welke tijdstippen je volgers actief zijn en de kans dus groot is dat mensen je Instagram bericht ook zien.

En als bonus deel ik ook nog 2 handige Instagram tools:

  • Een app om je Instagram berichten in te plannen (ook vanaf je laptop).
  • En een tool om je Instagram teksten op te maken met witregels; Dit lukt bij mij namelijk niet altijd even goed als ik deze opmaak in mijn notities app 😉

Wil je trouwens nog meer Instagram tips? Check dan dit handige overzicht met Instagram tips!

Beste tijden om te posten op Instagram

Het is steeds drukker op Instagram waardoor het lastiger wordt om je volgers te bereiken. Er zijn meer concurrerende berichten waardoor algoritmes een steeds grotere rol spelen. Als je dus rekening houdt met de beste tijd om te posten op Instagram, heb je ook de grootste kans dat jouw volgers je berichten ook zien.

Zorg dus dat je weet wie je wilt bereiken met jouw Instagram post en wanneer zij online zijn.

Wanneer zijn jouw volgers het meest actief? Dan heb je namelijk de grootste kans dat ze jouw updates zien. Is dat onder werktijd of juist ’s avonds? Is dat op woensdagmiddag of in het weekend? Deze dagen en tijdstippen zijn voor iedereen anders.

Heb je geen flauw idee? Het mooie is dat je via je statistieken meer ontdekt over het gedrag van jouw volgers. Gebruik dus jouw eigen Instagram statistieken om voor jezelf de beste tijd om te posten op Instagram te bepalen. En datzelfde geldt natuurlijk voor Facebook. Daarvoor bekijk je jouw Facebook statistieken.

Gebruik je Instagram statistieken

De beste tijd om te posten op Instagram is voor iedereen anders. Dit is namelijk afhankelijk van jouw volgers.

Daarom is het goed om een helder beeld te hebben van jouw ideale klanten en vooral je eigen statistieken te bekijken. Die statistieken geven je namelijk waardevolle inzichten. Je krijgt hiermee ook inzicht in de beste tijd om een Instagram bericht te posten.

En je kunt zo’n bericht handmatig posten of deze inplannen. Als je zo’n bericht inplant op de tijden dat je volgers het meest actief zijn, is de kans natuurlijk het grootst dat je volgers zo’n bericht ook zien en hierop reageren. Daarom is het goed om je Instagram statistieken eens te bekijken! Hieronder leg ik uit waar je deze statistieken vindt en vervolgens geef ik je nog een handige tool om je Insta posts in te plannen.

Kant en klare social media content kalender (kwestie van fill in the blanks)

Beste tijd Instagram post

In jouw Instagram statistieken zie je niet alleen wie je volgers zijn qua leeftijd, geslacht en locatie, maar je ziet hier ook wanneer jouw Instagram volgers het meest actief zijn. Dat is dus de beste tijd om te posten op Instagram! Deze statistieken heb je alleen met een zakelijk Instagram account, maar je kunt je bestaande account heel eenvoudig omzetten naar een Instagram business account.

Je vindt je Instagram statistieken als volgt:

  • Ga naar je Instagram account (door rechtsonder op je profielfoto te klikken).
  • Vervolgens klik je rechtsboven op de 3 streepjes.
  • Klik op ‘Statistieken’.
  • Daarna klik je op ‘Doelgroep’.
  • Scroll helemaal naar beneden tot je ‘Volgers’ ziet.

Daar heb je twee opties, namelijk ‘Uur’ en ‘Dagen’.

Bij de optie ‘Uur’ zie je de tijdstippen waarop je volgers Instagram het meest gebruiken. Dit wordt per dag aangegeven dus is het goed om hier doorheen te gaan want dit kan van dag tot dag verschillen. Misschien is dat op woensdag wel heel anders dan op zaterdag.

Bij de optie ‘Dagen’ zie je op welke dag jouw volgers het meest actief zijn. Dat is handig om te weten. Als je twee keer per week iets wilt posten op Instagram kun je dit natuurlijk het beste doen op de dagen dat de meeste van jouw volgers ook actief zijn.

beste tijd om te posten op Instagram bepalen met je Instagram statistieken

Instagram bericht inplannen

Als je weet wat voor jou de beste tijd om te posten op Instagram is, dan kun je jouw berichten ook op die tijdstippen inplannen op Instagram.

Mijn favoriete tool om Instagram berichten in te plannen is Later.

Dat is een hele handige tool om je Instagram posts in te plannen. Het voordeel van deze tools is dat je deze zowel op je laptop als op je mobiel kunt gebruiken. Daardoor kun je ook heel gemakkelijk de foto’s die je op je laptop hebt staan, gebruiken voor je Instagram account.

Instagram tekst opmaken

Ik heb nog een leuke aanvullende Instagram  tip voor je. Wil je geen lange lappen tekst zonder witregels gebruiken in je Instagram post? En lukt het niet om dit voor elkaar te krijgen met je notities app op je mobiel? Dan is deze tool van apps4lifehost heel handig. Dit kun je gebruiken op je laptop.

Daarmee kun je jouw Insta tekst precies opmaken zoals jij wilt, dus met spaties en witregels.

Gewoon je tekst intypen, deze opmaken en vervolgens kun je deze kopiëren naar Later waar jij je Instagram bericht inplant.

Op zoek naar meer Instagram tips?

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Wat is de beste tijd om te posten op Instagram? Wanneer is de kans het grootst dat jouw volgers je Instagram berichten zien? | beste tijdstip om te posten op Instagram | Instagram marketing | Instagram tips | social media tips | online marketing | sociale media tips | online zichtbaarheid | online geld verdienen | online marketing | #themarketingfactory #instagramtips #onlinemarketing

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Melanie Hoogvliet
Door

Melanie Hoogvliet

op 11 Oct 2019

Super bedankt voor de tip van de opmaak! Dat gaat bij mij namelijk altijd mis. Later ga ik uitproberen ben er erg benieuwd naar.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 11 Oct 2019

Ben benieuwd wat je ervan vindt. Voor mij is het echt een uitkomst want het lukte mij vaak ook niet via de notities app om witregels te krijgen in mijn Instagram omschrijving ;)

Wanda
Door

Wanda

op 02 Oct 2019

Ik vind Instagram een geweldig medium, maar dat algoritme is echt een ramp. Mijn likes lopen terug terwijl juist mijn stories enorm in trek zijn, het is mij echt een raadsel.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 03 Oct 2019

Mensen kijken tegenwoordig gewoon liever de Insta Stories dan dat ze door de tijdlijn scrollen dus je kunt beter focussen op Instagram Stories. Het gaat erom dat mensen je leren kennen en jij je boodschap over kunt brengen tenslotte ;)

Eva
Door

Eva

op 02 Oct 2019

IG (algoritmes) blijft soms nog steeds een raadsel voor me. Ga deze tip eens opvolgen en kijken of het effect sorteert

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 02 Oct 2019

Die Instagram algoritmes blijven een raadsel voor iedereen denk ik ;) Ze veranderen ook steeds. Hopelijk heb je effect van deze tips om te ontdekken wat voor jou de beste tijd om te posten op Instagram is!

Dhini
Door

Dhini

op 02 Oct 2019

Ik kijk niet naar soort dingen. ik post gewoon de foto. Wel handig om te weten. Thanks for sahring

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 02 Oct 2019

Graag gedaan en hopelijk heb je wat aan deze tip over de beste tijd om te posten op Instagram ;)

Melissa
Door

Melissa

op 01 Oct 2019

Thanks voor de tip over de opmaak! Ik was daar al lang naar op zoek, want in m’n notities pakt het vaak toch net iets minder mooi uit!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 02 Oct 2019

Daar had ik zelf ook last van dat ik die witregels niet altijd goed kreeg in mijn notities. Als ik het dan op Instagram plaatste, zag het er toch niet zo uit als ik wilde dus dit vind ik echt een uitkomst!

RaGaSto
Door

RaGaSto

op 01 Oct 2019

Dank je wel voor deze tips! Ik worstel al een tijdje met het laten groeien van mijn account, ondanks dat ik inmiddels onderwerpen gesplitst heb in drie profielen. Ik moet me er echt even meer in verdiepen, merk ik. Daarvoor zal ik hiervan vast nog wel wat tips gebruiken.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 02 Oct 2019

Graag gedaan. Je Instagram account groeit niet vanzelf. Daarvoor zul je er ook een hoop tijd in moeten stoppen. En dat betekent niet alleen goede content plaatsen, maar vooral ook om actief anderen te volgen en te reageren.;)

Reactie plaatsen