Instagram tips voor meer volgers en klanten? Lees dit!
Instagram tips voor meer volgers en klanten? Lees dit!
16 juli 2019 
6 min. leestijd

Instagram tips voor meer volgers en klanten? Lees dit!

Op Facebook volg je vooral mensen die je kent. Op Instagram volg je mensen eerder uit interesse. Dat geldt dus ook voor jouw ideale klanten. Deel dus vooral content die interessant is voor jouw ideale klanten, en zorg dat deze ook goed vindbaar is. In dit artikel deel ik 10 Instagram tips voor meer volgers die je vandaag nog kunt toepassen.

– Laatste update 5 oktober 2020 – 

Instagram tips voor meer volgers

Wil jij meer Instagram volgers? Dan is het allerbelangrijkste dat je goede content deelt op Instagram. Als je steengoede content deelt, is de kans groot dat mensen jou gaan volgen. Dan kun je relaties met hen opbouwen. Mensen die jou kennen en een band met je hebben, zullen ook eerder iets bij je kopen 😉 

  • Het wordt steeds lastiger om onder de aandacht te komen van jouw ideale klanten.
  • Gebruik daarom de verschillende Instagram functies.
  • Post foto’s, video’s, gebruik Insta Stories en IGTV om het boeiend te houden en meer mensen te bereiken.

Maar met alleen maar goede content ben je er nog niet. Volgers komen niet vanzelf. Dus hoe kom je aan meer Instagram volgers? Mensen waar je een band mee op kan bouwen? Als je dat wilt weten, lees dan vooral verder. Hieronder deel ik namelijk aan aantal Instagram tips voor meer volgers.

#1 Zakelijk Instagram profiel

Als mensen jouw content interessant vinden, checken ze eerst je Instagram profiel voordat ze beslissen je te volgen of niet. Gebruik dus een duidelijke profielfoto en maak in je Instagram bio (profielomschrijving) ook duidelijk wie je bent, wat je doet en voor wie. Zo zien mensen in één oogopslag of je interessant bent om te volgen.

Veel volgers is leuk, en ook goed voor je ego. Maar wat heb je aan volgers die niet geïnteresseerd zijn in jouw content? Je wilt dus niet zomaar zo veel mogelijk volgers, maar de juiste volgers. Je wilt natuurlijk dat jouw ideale klanten je volgen op Instagram zodat je ook een band met hen op kan bouwen. Lees hier meer tips over een goed Instagram bio.

#2 Goede Instagram feed

Als je succes wilt hebben met Instagram marketing is een aantrekkelijke Instagram feed onmisbaar. Maak jouw Instagram aantrekkelijk voor de mensen die je wilt bereiken door een duidelijke focus te kiezen. Wat is jouw specialisme en welke content vinden jouw ideale klanten interessant? Focus dus op een bepaald onderwerp of thema en houd je daar aan!

Het oog wil ook wat. Ook je feed moet er aantrekkelijk uitzien en passen bij jouw branding. Potentiële volgers bekijken meestal de laatste paar foto’s die je geplaatst hebt als ze jouw profiel checken. Heeft jouw feed een goede uitstraling? Spreken deze afbeeldingen jouw ideale klanten aan? En is deze content ook goed vindbaar? Een goede Instagram feed is meer dan alleen maar mooie plaatjes 😉

Lees hier meer tips voor een perfecte Instagram feed die mensen graag volgen.

#3 Insta Stories inzetten

Tegenwoordig zijn Insta Stories erg populair. Mensen besteden meer tijd aan het bekijken van Stories dan dat ze door de Instagram feed scrollen. Maak dus zeker ook gebruik van deze Instagram functie. Insta Stories werken goed om met mensen te connecten en zorgen ook voor conversies, maar mensen vinden jou eerder door de content die je plaats op je Instagram feed.

Deze content is na 24 uur verdwenen. Deze content hoeft dus niet perfect te zijn. Je kunt mensen een kijkje achter de schermen geven of eens een Q&A houden via een Instagram Live. Wil je de tijdelijke Stories bewaren? Voeg ze dan toe aan je ‘Hoogtepunten’.

#4 Regelmatig posten op Instagram

Laat regelmatig iets van je horen zodat je onder de aandacht blijft van je volgers en er ook regelmatig nieuwe content is. Mensen volgen jou omdat ze content van je willen. Als je consequent berichten post, behoud je jouw volgers. Als er niks gebeurt op je Instagram account haken mensen af.

Plan iedere week wat tijd in om je berichten te bedenken en plan ze in met de app Later. Kies de juiste tijdstippen om die berichten in te plannen. Als je een zakelijk account hebt, kun je in je statistieken zijn op welke dagen en tijdstippen jouw volgers het meest actief zijn. dat zijn natuurlijk de beste tijden om je berichten te plaatsen.

#5 Call to action in beschrijving

Als je meer reacties wilt, is het goed om deze reacties uit te lokken. Meer interactie zorgt voor meer zichtbaarheid en dus voor meer Instagram volgers. Gebruik daarom een duidelijke call to action in ieder bericht. Wat wil je dat jouw volgers doen? Vermeld dat dan gewoon. Je kunt bijvoorbeeld dingen vragen zoals ‘like mijn foto’, ‘tag een vriendin’ of ‘volg mijn account’.

Stel veel vragen dan zet je jouw volgers aan het denken. Onthoud wel dat hoe makkelijker ze deze vraag kunnen beantwoorden, hoe eerder mensen reageren. Als je een nieuw logo bedenkt, vraag dan welke van de twee je volgers leuker vinden. Of post een foto van jouw werkplek en vraag hoe hun werkplek eruit ziet.

#6 Hashtags gebruiken

Hashtags gebruiken is misschien wel een van de beste manieren om meer Instagram volgers te krijgen. Ze zorgen ervoor dat mensen je content vinden als ze op dit onderwerp zoeken. Natuurlijk hoef je niet bij iedere post 30 hashtags te gebruiken. Veel Instagram volgers zullen dat alleen maar irritant vinden.

Gebruik dus wel hashtags op Instagram, maar overdrijf het niet. Onderzoek welke hashtags goed zijn om te gebruiken. Het heeft niet zoveel zin om allerlei zelfbedachte hashtags te gebruiken want de kans is klein dat jouw ideale klanten daarop zoeken. Maar hashtags als #follow4follow en #tagsforlike zorgen alleen maar voor nepvolgers.

Tip: een handige tool om hashtags te vinden is Metahashtags

#7 Reageer op je volgers

Zorg dat het geen eenrichtingsverkeer is op je Instagram account. Ga vooral gesprekken aan. Reageer sowieso op mensen die de moeite genomen hebben om op jouw berichten te reageren. Beantwoord niet alleen vragen, maar zeg ook iets leuks terug als ze op jouw bericht reageren. Like ook eens een foto van hen of stuur een DM om een gesprek te starten.

Het kost tijd om relaties op te bouwen. Maar het helpt als je iets aardigs terug doet. Laat merken dat je het waardeert zodat je mensen motiveert om dit vaker te doen. Focus je vooral op de positieve reacties en negeer de haters. Er zijn altijd mensen die alleen maar iets te zeuren hebben over je kleding of haarstijl.

social media kalender | content kalender | social media content kalender

#8 Meng je actief in gesprekken

Ga zelf ook actief interactie aan met anderen (dus reageer niet alleen op mensen die reageren op jouw berichten). Ga anderen volgen, hun berichten leuk vinden, maar ga vooral reacties geven of een DM sturen. Zo breng je jezelf bij deze mensen onder de aandacht. Het wordt steeds lastiger om je content onder de aandacht te krijgen.

Volgers komen niet vanzelf. Wil je meer volgers op Instagram? Dan zul je zelf actief op zoek moeten gaan naar deze volgers. Vooral die één-op-één reacties worden steeds belangrijker om relaties op te bouwen en jezelf onder de aandacht te brengen. Plan niet alleen tijd in om steengoede content te maken, maar plan ook tijd in om te reageren op Instagram.

#9 Maak het menselijk

Behalve dat je reageert als mensen de moeite nemen om een comment te geven, laat vooral ook zien dat je menselijk bent. Daarmee bouw je sneller een band op. Dit is de reden dat steeds meer bedrijven focussen op storytelling en een kijkje achter de schermen geven in plaats van alleen maar iets te posten over hun producten of promoties.

Laat vooral zien wie er achter een account zit. Laat ook eens zien als er wat mis gaat. Volgers herkennen zich dan in die situaties waardoor ze eerder een band met je hebben. Vooral Insta Stories zijn erg geschikt om te laten zien dat jij je ook weleens verspreekt in een video of een kop koffie omgooit.

Meer Instagram tips? Bekijk dan eens dit overzicht met artikelen boordevol Instagram tips.

#10 Instagram promoten op andere kanalen

Weten mensen dat je actief bent op Instagram? Vertel iedereen dat je een Instagram account hebt die de moeite waard is om te volgen. Je kunt volgknoppen toevoegen aan je website en nieuwsbrief. Ook kun je jouw Instagram posts embedden in je blogs om te laten zien dat je actief bent op dit platform.

Promoot je Instagram account ook eens op je andere social media kanalen, in je nieuwsbrief of op andere kanalen. Laat regelmatig weten dat je weer iets leuks op Instagram hebt gezet, zodat je mensen verleidt om ook eens een kijkje te nemen op je Instagram account.

Jouw beurt om deze tips in de praktijk te brengen. Heb jij nog aanvullende Instagram tips voor meer volgers? Laat dit dan weten in de comments hieronder.

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Instagram tips voor meer volgers en klanten| klanten via Instagram | Instagram marketing strategie | Instagram tips | instagram strategy | instagram strategie | sociale media tips | sociale media marketing | online marketing | instagram training klanten via social media | online zichtbaarheid | online verkopen | online marketing | #instagramtips #socialmediatips #themarketingfactory

 

Tips voor meer Instagram volgers. Wil jij meer Instagram volgers? Dan is het allerbelangrijkste dat je goede content deelt op Instagram. Als je steengoede content deelt, is de kans groot dat mensen jou gaan volgen. Dan kun je relaties met hen opbouwen. Mensen die jou kennen en een band met je hebben, zullen ook eerder iets bij je kopen. Maar met alleen goede content ben je er nog niet. Bekijk alle tips op themarketingfactory.nl | Instagram tips | Instagram marketing | social media tips | #instagramtips #themarketingfactory #socialmediatips
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Katrien
Door

Katrien

op 22 Jul 2019

Heel interessant artikel! Leuk dat je benadrukt dat steengoede content de eerste vereiste is voor een goede social strategy!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 23 Jul 2019

Als je geen goede content deelt, ben je niet interessant om te volgen dus daar begint het mee wat mij betreft ;)

Bart Landman
Door

Bart Landman

op 22 Jul 2019

Dankjewel voor je waardevolle tips, Maaike. Daar ga ik zeker m’n voordeel mee doen. En de volgers van mij hopelijk ook.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 23 Jul 2019

Leuk om te horen Bart dat je deze Instagram tips waardevol vindt ;)

Reactie plaatsen