Hoe meer instagram content maken in minder tijd
Hoe maak je meer Instagram content in minder tijd: 3 praktische tips
05 april 2022 
3 min. leestijd

Hoe maak je meer Instagram content in minder tijd: 3 praktische tips

Instagram is tegenwoordig een belangrijk marketing kanaal. Gewoon omdat we hier met zijn alleen veel tijd doorbrengen, jouw ideale klanten waarschijnlijk ook. Dit is dus vaak de eerste kennismaking met je of hierdoor kunnen jouw ideale klanten jou beter leren kennen. Daarvoor heb je wel content nodig. Dus hoe kun je meer Instagram content maken in minder tijd?

– Laatste update 8 april 2024 –

Meer Instagram content in minder tijd

Al die Instagram content maken, kost een hoop tijd. Dit is wel belangrijk want als je online niet zichtbaar bent, weten mensen ook niet van je bestaan af! Maar je hebt nog wel wat meer te doen als ondernemer. Daarom deel ik hieronder 3 praktische tips om meer Instagram content te maken in minder tijd.


1. Content batchen

Deze tip gaat je echt veel tijd besparen. En dat geldt niet alleen voor je Instagram content maar voor al je content. Zo neem ik altijd 4 of 5 video’s tegelijk op. En heb altijd een voorraadje reels in mijn concepten staan. Dus ook als ik geen zin heb om op camera te verschijnen en lekker in mijn oude kloffie zit te werken, heb ik toch content om te posten.

Ik batch al mijn content want daardoor kan ik me volledig focussen op een zelfde taak. Als je iedere keer switcht van video’s opnemen, overleg, administratie doen kost dat veel meer energie dan als je blokken tijd reserveert waarin jij je alleen hoedt te focussen op die ene taak.

  • Dit werkt alleen als je een content plan hebt zodat je ook weet welke content je wilt delen.
  • Dan kun je vooruit werken en deze content inplannen.
  • Dat geeft enorm veel rust en dan heb je geen stress omdat je ad hoc een bericht uit je mouw moet schudden.

Bovendien is het veel effectiever want het is natuurlijk zinloos om content te delen, om content te delen. Als het goed is denk je sowieso na over een goede content strategie die past bij je doelen en aanbod.

2. Bekijk je statistieken

Als je social media zakelijk inzet, ga ik ervan uit dat je ook een zakelijk Instagram account gebruikt. Het voordeel van zo'n zakelijk Instagram account is dat je handige statistieken hebt zodat je precies kunt zien welke content het goed doet. Die kun je dan gewoon nog een keer delen.

Waarom het wiel iedere keer opnieuw uitvinden? Mensen weten echt niet meer wat jij allemaal gepost hebt. Ze hebben ze wel wat beters te doen dan bij te houden wat jij allemaal deelt. En bovendien moeten mensen iets vaker horen voordat de boodschap binnenkomt.

Dus kijk in je statistieken welke posts het goed doen. Welke posts krijgen veel likes en reacties? Die post kan je gewoon hergebruiken en een paar weken later opnieuw delen. Andere foto erbij, tekst iets aanpassen. Of als je kunt het in een andere vorm delen, als Instagram reel of storie bijvoorbeeld.

3. Doe inspiratie op bij anderen

Laat je vooral ook inspireren door wat anderen posten op Instagram en bedenk hoe je er je eigen draai aan kunt geven. Je kunt in de Instagram explorer functie kijken wat er trending is op Instagram of ook gericht zoeken op een bepaald onderwerp.

Als ik iets leuks voorbij zie komen op Instagram of andere social media en denk “zoiets kan ik ook wel posten”, dan sla ik het bericht op of maak er een screenshot van zodat ik altijd inspiratie heb als ik mijn content ga batchen.

Natuurlijk ga je de content van anderen niet exact kopiëren. Gooi er altijd jouw eigen sausje over zodat het past bij jou, je onderwerp en jouw ideale klanten. Maar het kan wel handig zijn om gewoon eens te kijken wat anderen posten en je daardoor te laten inspireren.

4. Gebruik Social Media Boost

Wil je echt veel tijd besparen? En meer Instagram content in minder tijd maken? Dan is mijn Social Media Boost een uitkomst. Dit is een social media bureau in je pocket want daarmee heb je alles wat je nodig hebt om consistent te posten voor meer online zichtbaarheid en klanten. Dan hoef je nooit meer naar een blanco scherm te staren.

Social media mogen en kunnen tegenwoordig niet ontbreken in je marketing. Al die content maken, kost wel tijd! Daarom heb ik het lastige werk al voor je gedaan want dit is wat je krijgt in Social Media Boost:

  • Je krijgt een social media recept wat je stap voor stap kunt volgen.
  • Een kant en klaar social media plan zodat je precies weet wat je kunt doen als je 5, 10 of 20 minuten tijd hebt. Je hoeft alleen dit plan te volgen.
  • Scripts hoe je de kracht van privé berichten via social media benut en deze gesprekken in de DM kunt starten.
  • Meer dan 365 social media berichten zodat je consistent kunt posten en altijd weet wat je kunt delen. Kwestie van fill in the blanks om er je eigen, unieke draai aan te geven.
  • Meer dan 650 social media (Canva) templates die je heel simpel kunt aanpassen aan jouw branding en content.

Bekijk hier wat je allemaal nog meer krijgt in Social Media Boost.


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Instagram content maken kost tijd. En je hebt nog wel wat meer te doen als ondernemer. 3 praktische tips om meer Instagram content te maken in minder tijd

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen