Maak jezelf zichtbaar als expert op Linkedin met deze 3 tips
Maak jezelf zichtbaar als expert op Linkedin met deze 3 tips
19 april 2018 
3 min. leestijd

Maak jezelf zichtbaar als expert op Linkedin met deze 3 tips

Hoe kun je als ondernemer meer uit Linkedin halen? En ja ik weet het. Linkedin is niet zo leuk als Facebook of Instagram. Het is allemaal wat serieuzer. Maar Linkedin is een heel krachtig kanaal om jezelf zichtbaar te maken in een zakelijk netwerk. Voor veel mensen is het een ‘set it and forget it’ netwerk. Ze maken een profiel aan en kijken er vervolgens niet meer naar om. Maar daarmee ga je het niet redden op Linkedin. Maak jezelf zichtbaar als expert op Linkedin!

– Laatste update 10 februari 2021 –

Maak jezelf zichtbaar als expert op linkedin

Als je Linkedin alleen gebruikt om je online cv op te plaatsen, gaat je dat waarschijnlijk geen klanten opleveren. Linkedin is juist een krachtig platform om jezelf als ondernemer te profileren en je expertise te laten zien. Hieronder volgen 3 snelle tips hoe je als ondernemer meer uit Linkedin haalt en jezelf zichtbaar als expert op Linkedin maakt.

Tip 1: Linkedin video

Gebruik video en maak jezelf zichtbaar als expert op Linkedin. Video heeft meer impact.

De mogelijkheid om native video te plaatsen op Linkedin is nog vrij nieuw. Maar video content is hot en neemt op alle platformen een steeds prominentere plek in. En ook op Linkedin kun je native video’s delen. Dus deel geen link naar je YouTube video in een status update, maar je kunt video’s rechtstreeks uploaden op Linkedin.

Dat is een mooie manier om je content te hergebruiken. Heb je een video gemaakt, plaats je video ook op Linkedin. En dan natuurlijk vooral video’s met een zakelijke context, dus geen video’s van je katten of kinderen 😉 Laat je expertise zien, en dat mag best met persoonlijke verhalen. Want persoonlijke verhalen krijgen meestal meer reacties dan als je alleen maar zakelijke informatie deelt, zoal een link naar je eigen blog of een interessant artikel.

Leestip:

Tip 2: Bloggen op Linkedin

Een andere functie die nog te weinig gebruikt wordt, is de blogfunctie van Linkedin. Dit staat ook wel bekend als ‘Linkedin Pulse’. Dit zijn dus niet de korte berichten of status updates met een link naar je blog, maar dit is een blog of artikel dat je rechtstreeks op Linkedin plaatst. In zo’n artikel kun je mooi laten zien wat jouw expertise is. Plaats hier ook eventueel je video en maak er een blog bij.

Als je nog geen blog hebt, is dit een makkelijke manier om hier mee te beginnen. Het is namelijk heel gebruiksvriendelijk en je kunt gemakkelijk foto’s, video’s of links toevoegen. Maar ook als je wel een eigen blog hebt, is het de moeite waard om artikelen op Linkedin te plaatsen. Je vergroot je zichtbaarheid op Linkedin en je versterkt je expert positie.

maak jezelf zichtbaar als expert op linkedin met video

Tip 3 : Zorg voor aanbevelingen

Social proof is overal op internet belangrijk. Want het is veel krachtiger wat anderen over jou zeggen, dan wat je zelf zegt. Maar zeker op Linkedin zijn deze aanbevelingen heel erg krachtig. Dit zijn aanbevelingen uit je zakelijke netwerk. Mensen kunnen die alleen vanuit hun eigen profiel geven. Je kunt deze aanbevelingen zelf niet veranderen, en dat maakt deze Linkedin aanbevelingen zo waardevol.

Vraag gewoon om een aanbeveling als een klant of iemand waarmee je samengewerkt hebt, aangeeft tevreden over je te zijn. Of geef zelf ook aanbevelingen op Linkedin. Wat je geeft, krijg je ook terug. Mensen zullen dan eerder geneigd zijn om jou ook een aanbeveling te geven. En dat heeft weer een positieve impact om jezelf zichtbaar als expert op Linkedin te profileren.

Tot slot

Dit zijn een paar snelle tips waardoor je jezelf zichtbaarder kunt maken op Linkedin. Wil je nog meer Linkedin tips? Download dan de gratis checklist met 7 aanvullende Linkedin tips.

Pin voor later!

3 superhandige Linkedin tips voor ondernemers om jezelf meer zichtbaar te maken en je expertise te laten zien | www.themarketingfactory.nl

3 simpele tips om je expert status te vergroten op Linkedin | Zichtbaar als expert op Linkedin | 3 snelle tips voor voor meer klanten via Linkedin | Linkedin strategie | Linkedin marketing | online marketing tips | sociale media tips | klanten via social media | social media tips | marketing tips | zzp | ondernemerschap | online verkopen | ondernemen | online zichtbaarheid | online geld verdienen | #themarketingfactory #linkedin

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
jan de vries
Door

jan de vries

op 05 Nov 2020

Hoewel dit artikel al wat ouder is, zijn de tips gegeven in dit artikel nog steeds goed toe te passen. Dankjewel voor dit interessante artikel maaike!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Nov 2020

Heel graag gedaan. Fijn dat deze Linkedin tips van pas komen. Ik doe mijn best om mijn inhoud actueel te houden

An
Door

An

op 02 May 2018

Bedankt voor deze tips!!!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 03 May 2018

Graag gedaan, An.

Mirjam Hart
Door

Mirjam Hart

op 02 May 2018

Mijn LinkedIn pagina aanpakken staat nog steeds op mijn to do lijstje, maar ik hik er zo tegenaan. Wat je zegt, het is serieuzer dan andere socials, dus moet ik echt even bedenken wat mijn tone of voice daar moet zijn. Bedankt voor deze tips!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 02 May 2018

Graag gedaan. Persoonlijke connecties worden steeds belangrijker dus het mag best persoonlijk en iets minder serieus, ook op Linkedin ;)

Reactie plaatsen