WhatsApp Status lijkt op Snapchat-functie
WhatsApp Status lijkt op Snapchat-functie
21 februari 2017 
1 min. leestijd

WhatsApp Status lijkt op Snapchat-functie

WhatsApp heeft de functie ‘Status’ toegevoegd die wel verdacht veel lijkt op Snapchat. Je kunt nu met WhatsApp Status ook een status update delen met je contacten. Je deelt dan foto’s en video’s die na 24 uur automatisch weer verdwijnen. Klinkt het bekend in je oren?

Hoe werkt WhatsApp Status?

In de app vind je nu de functie ‘Status’. Daar kun je de status updates van je WhatsApp connecties bekijken. Met de ‘Camera’ kun je zelf een status update plaatsen. Je kunt vervolgens bepalen of je deze wil delen met al je contacten of alleen met specifieke mensen. Na 24 uur verdwijnt je status update weer.

whatsapp-status

Waarom WhatsApp Status?

WhatsApp is een dochterbedrijf van Facebook. In augustus werd een vergelijkbare functie al toegevoegd aan Instagram: Instagram Stories. Toen gaf het bedrijf gewoon toe dat het een kopie van Snapchat was. Nu beweert WhatsApp dat deze nieuwe functie er is vanwege hun achtste verjaardag. En dat het delen van statussen het oorspronkelijke idee achter WhatsApp was.

‘Status’ is de functie waarmee het voor WhatsApp allemaal begon. Het is nu misschien lastig voorstelbaar, maar ooit was de chat-app niet meer dan een middel waarmee je je status deelt, zoals ‘beschikbaar’, ‘bezig’ of ‘op school’.

Het echte verhaal

De geruchten gaan dat Facebook dit doet om gebruikers weg te kapen bij Snapchat. Snapchat is populair onder jongeren en was in 2016 een van de snelst groeiende social media kanalen. Een geduchte concurrent voor advertentie inkomsten. En toen ze een vergelijkbare functie op Instagram introduceerde was dit zeer succesvol Bovendien gaat Snapchat in maart naar de beurs.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen