Instagram Stories tips voor professionals
Instagram Stories tips voor professionals
11 augustus 2016 
2 min. leestijd

Instagram Stories tips voor professionals

Instagram is recentelijk uitgebreid met Instagram Stories. Deze nieuwe functie kun je ook handig inzetten als je Instagram zakelijk gebruikt. In dit artikel een aantal Instagram Stories tips voor je marketing strategie. Door gebruik te maken van Instagram Stories kun je nog meer aandacht krijgen voor jouw content.

Je kunt jouw persoonlijke verhaal vertellen met real-time video’s en afbeeldingen die samen een compilatie vormen: jouw Instagram Story. Dit kun je ook inzetten als je Instagram zakelijk gebruikt. Hoe werkt de functie Instagram Stories? Hieronder een stap-voor-stap uitleg en een aantal Instagram Stories tips.

Voeg een video of foto toe

Ga naar je home pagina en klik links bovenaan op de cirkel met het ‘plus-teken’. Dan kun je korte video’s en foto’s maken direct vanuit de app. Als je klaar bent met het bewerken van de content die je wil delen op Instagram Stories, klik dan gewoon op het vinkje in het midden om deze toe te voegen.

  • Klik op het plus-teken in de linker bovenhoek van je Instagram feed om een nieuwe Story te starten.
  • Klik op de ronde knop onderaan om een foto te nemen of houd deze langer ingedrukt voor een video.
  • Gebruik de knoppen rechts bovenaan om tekst, emojis of kleureffecten toe te voegen.
  • Om filters toe te voegen, swipe je naar links of rechts.
  • Klik op het vinkje onderaan om de content toe te voegen aan je Instagram Story.

Video of foto verwijderen

Toch niet helemaal tevreden met jouw content? Het is gemakkelijk om deze weer te verwijderen, zelfs als je deze al gedeeld hebt. Klik gewoon op de video of foto die je uit je Story wil verwijderen. Dan klik je op de 3 puntjes recht onderaan. Klik op ‘delete’ en de content verschijnt niet langer in jouw Instagram Story.

Emoji en kleureffecten toevoegen

Instagram Stories kun je nog leuker maken door emojis en kleureffecten toe te voegen. In tegenstelling tot Snapchat, kun je op Instagram slechts één emoji toevoegen per video of foto. Met de markers, die in 3 verschillende afmetingen beschikbaar zijn, kun je ook nog een persoonlijke tintje aanbrengen. Wees dus creatief en maak het persoonlijk.

Afbeelding toevoegen vanaf je filmrol

Soms is het lastig om iets direct ‘in the moment’ te delen. Instagram Stories maakt het gemakkelijk om alle soorten content te delen, ook al is het niet real-time. Als je op de home pagina bent van Instagram Stories, kun je gewoon naar beneden swipen om foto’s of video’s die je de afgelopen 24 uur gemaakt hebt toe te voegen aan je Story. Zo kun je bijvoorbeeld ook snapshots die je met je mobiel gemaakt hebt toevoegen aan je verhaal.

Views bekijken

Als je je verdiept in Instagram Stories, dan blijven je volgers natuurlijk het allerbelangrijkste. Instagram Stories maakt het gemakkelijk om te zien wie welke specifieke foto of video van jouw Instagram Story bekeken heeft. En zie je dat dezelfde mensen regelmatig jouw verhaal bekijken of je privé berichten sturen? Doe hen dan ook een gunst. Ga hen volgen, geef een llike of comment op een update, of reageer op hun Story. Zo kun je relaties verstevigen met je volgers. Hierdoor bouw je een trouwe, betrokken Instagram community.

Instagram Stories toevoegen aan je Instagram feed

Instagram Stories is nog een vrije nieuwe functie. Dus misschien moet je jouw volgers nog aanmoedigen om jouw verhaal te bekijken. Om mensen te verleiden om je verhaal te bekijken, kun je soms een sneak-preview van je verhaal delen op je Instagram feed. Om je content te sownloaden, klik je op de pijl in de rechter bovenhoek. Je afbeelding of video wordt dan bewaard op je filmrol.

Aanvullende Instagram Stories tips

  • Houd je Instagram Stories kort. Als je hier te veel content aan toevoegt, is de kans groot dat volgers dit niet allemaal bekijken.
  • Bepaal welke content bijdraagt aan jouw brand story; Als je dit niet op je gewone Instagram account deelt, waarom dan wel op je Instagram Story?
  • Zorg ook dat je unieke content deelt, en niet dezelfde content als op je Instagram feed of andere social media kanalen, want wat voor reden hebben mensen anders om je verhaal te bekijken?

Meer Instagram tips?

Bekijk dan dit handige overzicht van artikelen en tips over Instagram voor zakelijk gebruik.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen