Snapchat concurreert met Skype, Whatsapp en Facebook
Snapchat concurreert met Skype, Whatsapp en Facebook
01 april 2016 
3 min. leestijd

Snapchat concurreert met Skype, Whatsapp en Facebook

Snapchat heeft een grote update gelanceerd, namelijk Snapchat 2.0 is nu beschikbaar voor iOS en Android. Aan de Snapchat verhalen is een ‘auto advance’ functie toegevoegd zodat je automatisch in het volgende verhaal komt. Maar vooral de chat heeft meer mogelijkheden.

Je kunt nu foto’s, video’s en audioberichten over en weer sturen met je vrienden. En je kunt zelfs bellen en videogesprekken voeren met je vrienden. Daarmee wordt Snapchat een steeds vollediger communicatiekanaal en concurreert met Skype, Snapchat en Facebook Messenger.

snapchat-ultieme-chat-ervaring-met-nieuwe-updates

Snapchat verhalen

Snapchat heeft een ‘auto advance’ functie toegevoegd bij de verhalen. Als je iemands verhaal of story bekijkt en deze is klaar, dan kom je automatisch in de volgende snap story. De volgorde is chronologisch en dus afhankelijk van het tijdstip van de laatst geplaatste snap.

Hierdoor heb ik in ieder geval gemerkt dat veel meer mensen mijn snaps gekeken hebben dan voorheen. Je kunt nog steeds snaps of verhalen overslaan:

 • Tik op een snap om deze over te slaan
 • Swipe naar links om door te gaan naar het verhaal van je volgende connectie.
 • Swipe naar beneden om aft e sluiten.

Daarnaast heb je nu ook meer ruimte om een tekst toe te voegen aan een snap.

snapchat updates

Chat 2.0

Chatten kon al lang op Snapchat zodat je privégesprekken voert met je vrienden. Maar met de vernieuwde chatfunctie heb je nu wel heel veel mogelijkheden. Je kunt nu foto’s, video’s en audioberichten over en weer sturen. En je kunt zelfs bellen en videogesprekken voeren met je vrienden. Hieronder alle wijzigingen op een rijtje:

1. Videogesprekken en bellen

Je kunt nu ook live videogesprekken houden en bellen binnen Snapchat waardoor het concurreert met Whatsapp, Skype en Facebook messenger. Dit kost je niks als je dit via de wifi doet.

2. Video boodschap

Je kunt nu een videoboodschap van 10 seconden sturen; je kunt dus reageren op een chat bericht met een video boodschap.

3. Audio boodschap

Kom je liever niet in beeld, dan kun je ook een audio boodschap sturen.

4. Foto’s uploaden van je mobiel

Je kunt meerdere foto’s vanaf je camera rol uploaden in de chat, ook tijdens de live video en audio gesprekken. Voorheen kon je alleen foto’s versturen die je ook met Snapchat gemaakt had, maar nu kun je dus ook de foto’s van je camera rol sturen.

5. Nieuwe stickers

Er zijn nu 200 stickers beschikbaar in privé chats zodat je je boodschap gemakkelijk kunt visualiseren. Deze lijken op de stickers van Facebook Messenger.

Hoe werkt de chat functie op Snapchat?

Swap naar links om in de chat omgeving te komen. Hier kun je privégesprekken voeren met je vrienden. Als je vervolgens klik op de naam van een Snapchat vriend zie je de volgende opties:

snapchat chat functie

 • Tik op het beeld links om meerdere afbeeldingen te sturen.
 • Met het telefoon icoon start je een audio gesprek.
 • Met de cirkel in het midden kun je de camera openen.
 • Klik op het video icoon om een video gesprek te starten.
 • Klik op de smiley om bij de stickers te komen.

Je kunt ook heel gemakkelijk switchen van video, naar audio, tekst of graphics als je met iemand aan het chatten bent. De ultieme chat ervaring! De magie van social media zijn vaak de één op één gesprekken. Zo kun je echt een connectie maken met iemand en relaties opbouwen.

Je Snapchat vrienden dienen natuurlijk wel ook de nieuwste versie va Snapchat geïnstalleerd te hebben voordat je deze functies met hen kunt gebruiken.

Ben je nieuw op Snapchat?

Als je helemaal nieuw bent op Snapchat bekijk dan eens de Snapchat tips voor beginners. Zelf ben ik ook nog vrij nieuw op Snapchat maar het is een leuk platform en past goed binnen mijn social media strategie.

Natuurlijk hoef je niet op ieder platform aanwezig te zijn, en je kunt niet alles zijn voor iedereen. Je moet keuzes maken. Maar de klanten en mensen die ik kn die een grote ROI maken van social media, zijn diegenen die niet bang zijn om nieuwe dingen uit te proberen om te kijken of het bij hen en hun merk past.

P.S. Als je al op Snapchat zit, laten we dan ook daar connecten. Hier is mijn Snapcode.

snapcode maaike gulden

 • Maak een screenshot van die snapcode.
 • Ga naar Snapchat.
 • Kies voor vrienden toevoegen via de snapcode.
 • En voeg mij dan toe als vriend.

Meer Snapchat tips?

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen