Nieuwe carrousel-functie op Instagram: hoe werkt het?
Nieuwe carrousel-functie op Instagram: hoe werkt het?
22 februari 2017 
1 min. leestijd

Nieuwe carrousel-functie op Instagram: hoe werkt het?

Vanaf nu kun je meerdere foto’s en video’s delen in één post op Instagram. Met deze update hoef je niet langer de beste foto of video te kiezen. Dat is handig want soms vertelt één foto niet het hele verhaal of kun je moeilijk kiezen welke foto je plaatst op Instagram. De functie heet ‘Instagram Carrousel’ en je kunt in een update maximaal 10 foto’s en video’s combineren.

Verschil met Instagram Stories

In Instagram Stories kun je ook foto’s met bewegende beelden combineren, maar die verdwijnen na 24 uur. Je Instagram Carrousel blijft gewoon op je profiel staan en blijven dus beschikbaar. Bij Instagram Stories kun je ook foto’s uit je fotobibliotheek gebruiken, maar alleen de foto’s van de afgelopen 24 uur. Bij je Instagram Carrousel kun je alle foto’s en video’s uit je bibliotheek gebruiken.

Instagram Carrousel werkt zo

Je kan de carrousels makkelijk herkennen aan de kleine blauwe puntjes onder de post. Om al de foto’s en video’s te zien, swipe je gewoon naar rechts. Commenten en liken doe je op dezelfde manier als bij gewone posts. Hoe maak je zelf een Instagram Carrousel?

instagram-carrousel-hoe-werkt-het

Kies de optie ‘meerdere selecteren’

Zodra je een foto upload vanuit je bibliotheek zie je de optie ‘select multiple’ of ‘meerdere selecteren’. Je kunt dan in totaal 10 foto’s en video’s selecteren. Kies de foto’s en video’s die je wil gebruiken. Ze verschijnen voorlopig alleen in een vierkant format.

Volgorde aanpassen

De foto’s en video’s verschijnen in de volgorde waarin je deze selecteert, maar dit kun je aanpassen. Dit doe je door op de foto of video die je wil verslepen te klikken én vervolgens te verslepen. Je kan ze zo ook verwijderen indien je de verkeerde foto hebt geselecteerd.

Filters toevoegen

Je kunt je hele selectie in één keer voorzien van een mooi filter of je kunt dit per foto of video doen. Als je één foto tegelijk wil bewerken, klik je gewoon op die foto en kies je het gewenste filter. instagram-carrousel-werkt-zo

Instagram Carrousel is een mooie toevoeging omdat je meerdere visuals kunt toevoegen in één post om je verhaal te vertellen. Het is ook heel erg simpel. Zorg er wel voor dat je de laatse update hebt van de app en laat je creativiteit de vrije loop.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Marlijn
Door

Marlijn

op 21 Jan 2021

Hi Maaike! Heb je enige idee wat de (bewezen) beste hoeveelheid foto's is voor een carrousel?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 22 Jan 2021

Ik weet niet of er een 'beste' hoeveelheid foto's voor een carrousel is, maar dit hangt volgens mij vooral af van de waarde van de content. Zolang mensen het interssant vinden, bekijken ze alle foto's en anders haken ze af :)

Klaziena
Door

Klaziena

op 21 Jan 2021

Hoi beste Maaike, Ik weet dat je in een feed post een video kan gebruiken van 3 tot 60 seconden. Kan je in een caroussel dan ook 2 video's plaatsen van 60 per stuk? Of mag de gehele caroussel maar max tot 60 sec aan videomateriaal bevatten, dus in dit geval 2 video's van max 30 sec per stuk?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 22 Jan 2021

Als het goed is kun je meerdere video's toevoegen in zo'n carrousel zolang iedere video maar maximaal 60 seconden duurt

Reactie plaatsen