Page content

Instagram gezichtsfilters, hashtag stickers en meer Instagram nieuws

article content

Instagram gezichtsfilters, hashtag stickers en meer Instagram nieuws

Instagram gezichtsfilters maken je InstaStory nog leuker. Instagram Stories is volop in ontwikkeling. Dat Instagram Stories een kopie is van Snapchat dat was al wel duidelijk. Bovendien heeft de komst van Instagram Stories ook de nodige gebruikers gekost aan Snapchat.

Maar Snapchat staat vooral bekend om die leuke gezichtsfilters waardoor sommigen dit platform toch trouw bleven. Maar ook Instagram beschikt nu over vergelijkbare filters om je selfies nog leuker te maken. Daarnaast voegt Instagram ook hashtag stickers toe. In dit artikel alle Instagram updates op een rij.

Instagram gezichtsfilters

Instagram introduceert gezichtsfilters waarmee je jouw selfies nog leuker kunt maken. Deze functie kennen we natuurlijk al van Snapchat. Maar nu kun je ook op Instagram dus veranderen in een koala of ander karakter.

  • Om een Instagram gezichtsfilter te gebruiken open je de camera.
  • Klik je op het nieuwe ‘gezichts-icoon’ rechts onderaan.
  • Selecteer een filter.

Klik op een filter en kijk hoe het eruit ziet. Er zijn ook filters die je met een vriend kunt gebruiken. Je kunt vervolgens een foto of video maken en die filters gebruiken. Het werkt zelfs met Boomerang. Je kunt vervolgens je foto of video toevoegen aan je Instagram Story of Verhaal.

Instagram gezichtsfilters

Hashtags stickers

Instagram voegt behalve deze gezichtsfilters ook hashtag stickers toe. Jouw verhaal nog meer context geven door gebruik te maken van de Instagram stickers? Onthoud dat de meeste mensen je Instagram Story bekijken zonder geluid, dus hoe meer context je geeft, hoe beter.

Hoe voeg je een hashtag sticker toe?

  • Klik rechtsboven op het sticker icoon en selecteer de hashtag sticker.
  • Pas deze aan met je eigen tekst (als je begint te typen, krijg je suggesties van Instagram).
  • Verplaats de sticker indien gewenst.

Als je een hashtag sticker toevoegt aan je verhaal, kunnen kijkers vervolgens op deze hashtag klikken en komen dan op een hashtag pagina en kunnen meer posts met die hashtag bekijken.

instagram hashtag sticker

Video’s terugspoelen

Behalve Instagram gezichtsfilters, hashtag stickers heeft Instagram nog andere nieuwe creatieve functies toegevoegd aan Instagram Stories. Je kunt nu ook video’s in omgekeerde volgorde afspelen met de optie ‘rewind’ of ‘terugspeelvideo’. Dit is een nieuwe camera functie die je onderin je scherm vindt naast de “Boomerang” en “Handsfree” functie. Je kunt dus bijvoorbeeld je boek opvangen of water weer terug laten vloeien in de kraan.

Instagram terugspeelvideo

Gummen

Ook de tekentool heeft een nieuwe functie, namelijk een gum. De gum vind je terug in de tekentool die verschijnt als je een foto of video gemaakt hebt in Instagram Stories. Als je een foto of video gemaakt hebt, kun je bijvoorbeeld het hele scherm vullen met een kleur. Dit doe je door de tekentool te gebruiken, een kleur te selecteren en vervolgens op het scherm te klikken en deze iets langer vast te houden. Daarna kun je dus slechts gedeeltes van de onderliggende foto of video onthullen.

instagram gum functie

Met de komst van Instagram gezichtsfilters lijkt Instagram Stories steeds meer op Snapchat. Waren er eerder nog de nodige verschillen tussen Snapchat en Instagram, dat wordt steeds minder. Ik ben dus benieuwd of Snapchat met vernieuwingen komt en hoe Instagram daar vervolgens op reageert 😉

Comment Section

0 reacties op “Instagram gezichtsfilters, hashtag stickers en meer Instagram nieuws

Plaats een reactie


*