Instagram gezichtsfilters, stickers en meer Instagram nieuws
Instagram gezichtsfilters, stickers en meer Instagram nieuws
18 mei 2017 
2 min. leestijd

Instagram gezichtsfilters, stickers en meer Instagram nieuws

Instagram gezichtsfilters maken je Insta Story nog leuker. Instagram Stories is volop in ontwikkeling. Dat Instagram Stories een kopie is van Snapchat, dat was al wel duidelijk. Bovendien heeft de komst van Instagram Stories ook de nodige gebruikers gekost aan Snapchat.

Snapchat staat vooral bekend om die leuke gezichtsfilters waardoor sommigen dit platform toch trouw bleven. Maar ook Instagram beschikt nu over vergelijkbare filters om je selfies nog leuker te maken.

Daarnaast voegt Instagram ook hashtag stickers toe. Als je deze slim inzet, draagt dat bij aan je vindbaarheid. En natuurlijk wil jij door je ideale klanten gevonden worden, toch?

In dit artikel alle Instagram updates op een rij.

Instagram gezichtsfilters

Instagram introduceert gezichtsfilters waarmee je jouw selfies nog leuker maakt. Deze functie kennen we natuurlijk al van Snapchat. Maar nu kun je ook op Instagram dus veranderen in een koala of ander karakter.

  • Om een Instagram gezichtsfilter te gebruiken open je de camera.
  • Klik je op het nieuwe ‘gezichts-icoon’ rechts onderaan.
  • Selecteer een filter.

Klik op een filter en kijk hoe het eruit ziet. Er zijn ook filters die je met een vriend kunt gebruiken.

Je kunt vervolgens een foto of video maken en die filters gebruiken. Het werkt zelfs met Boomerang. Deze foto of video kun je dan toevoegen aan je Instagram Story of Verhaal.

Instagram gezichtsfilters

Hashtags stickers

Instagram voegt behalve deze gezichtsfilters, ook hashtag stickers toe. Jouw verhaal nog meer context geven door gebruik te maken van de Instagram stickers?

Onthoud dat de meeste mensen je Instagram Story bekijken zonder geluid, dus hoe meer context je geeft, hoe beter.

Hoe voeg je een hashtag sticker toe?

  • Klik rechtsboven op het sticker icoon en selecteer de hashtag sticker.
  • Pas deze aan met je eigen tekst (als je begint te typen, krijg je suggesties van Instagram).
  • Verplaats de sticker indien gewenst.

Als je een hashtag sticker toevoegt aan je verhaal, kunnen kijkers op deze hashtag klikken en komen dan op een hashtag pagina. Daar kunnen ze meer posts met die hashtag bekijken.

Door de juiste hashtags te gebruiken wordt je dus beter vindbaar op Instagram.

instagram hashtag sticker

Video’s terugspoelen

Naast Instagram gezichtsfilters en hashtag stickers, heeft Instagram nog andere nieuwe creatieve functies toegevoegd aan Insta Stories. Je kunt nu ook video’s in omgekeerde volgorde afspelen met de optie ‘rewind’ of ‘terugspeelvideo’.

Dit is een nieuwe camera functie die je onderin je scherm vindt naast de “Boomerang” en “Handsfree” functie. Je kunt dus bijvoorbeeld je boek opvangen of water weer terug laten vloeien in de kraan. Hoe leuk is dat?

Instagram terugspeelvideo

Gummen

Ook de tekentool heeft een nieuwe functie, namelijk een gum. De gum vind je terug in de tekentool die verschijnt als je een foto of video gemaakt hebt in Instagram Stories.

Als je een foto of video gemaakt hebt, kun je bijvoorbeeld het hele scherm vullen met een kleur. Dit doe je door de tekentool te gebruiken, een kleur te selecteren en vervolgens op het scherm te klikken en deze iets langer vast te houden. Daarna kun je dus slechts gedeeltes van de onderliggende foto of video onthullen.

instagram gum functie

Met de komst van Instagram gezichtsfilters lijkt Insta Stories nog meer op Snapchat. Eerder waren er nog de nodige verschillen tussen Snapchat en Instagram. Dat verschil wordt steeds kleiner. Ik ben dus benieuwd of Snapchat ook met vernieuwingen komt en hoe Instagram daar vervolgens op reageert ;)

Wat vind jij leuker, Instagram Stories of Snapchat?

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen