Snapchat herinneringen of memories, hoe werkt dat?
Snapchat herinneringen of memories, hoe werkt dat?
13 juli 2016 
6 min. leestijd

Snapchat herinneringen of memories, hoe werkt dat?

Snapchat lanceert herinneringen of memories en dat is de grootste verandering tot nu toe. Daarmee laat de app het concept los dat de content automatisch verdwijnt na 24 uur. Snapchat herinneringen of memories is een functie waarmee gebruikers eenvoudig oude foto’s kunnen delen en opslaan.

Wat zijn Snapchat herinneringen of memories?

Herinneringen is een persoonlijke collectie van de snaps en verhalen die je hebt opgeslagen en waar Snapchat een back-up van heeft gemaakt. Je kunt je snaps nu dus langer dan 24 uur bewaren in de app zelf en deze weer hergebruiken. Je kunt hier nieuwe verhalen van maken, deze snaps bewerken en weer versturen.

Leestip:

Foto’s en video’s uploaden vanaf je filmrol

Voorheen kon je op Snapchat alleen foto’s en video’s toevoegen aan je verhaal die je in de app zelf maakte. Origineel materiaal dus en je kon alleen de bewerkingsfuncties van Snapchat gebruiken zoals het toevoegen van filters, tekst, stickers en tekeningen. Of deze versneld, vertraagd of achteruit afspelen bijvoorbeeld.

  • Met Snapchat herinneringen kun je nu ook foto’s en video’s uploaden vanaf de filmrol van je smartphone.
  • Foto’s en video’s die je al eerder gemaakt hebt en eventueel bewerkt hebt met een andere app.

Deze functie was al wel eerder geïntroduceerd voor privé chats met vrienden. Maar nu is het dus ook mogelijk om deze toe te voegen aan je verhaal.

snapchat-herinneringen

Content bewaren met Snapchat herinneringen

Gebruikers bewaarden de foto’s en video’s die ze maakten met Snapchat vaak op de filmrol van hun telefoon omdat deze content anders na 24 uur verdwenen was. Met Snapchat herinneringen hebben gebruikers de mogelijkheid om dit in Snapchat zelf op te slaan. Je kunt dus ook na 24 uur nog bij je content, deze eventueel bewerken en weer delen.

  • De content verdwijnt niet meer automatisch na 24 uur als je gebruik maakt van Snapchat memories.
  • Gebruikers kunnen snaps bewaren in hun eigen privé galerij in Snapchat zelf.

Deze content is niet zichtbaar voor anderen, maar kun je later weer wel toevoegen aan je verhaal of delen met vrienden.

Privacy functie op Snapchat

En je hebt ook nog de mogelijkheid om herinneringen op te slaan met de functie ‘alleen voor mij’ of ‘My eyes only’ zodat die content veilig achter een pincode zit.

  • Als je bepaalde foto’s of video’s echt privé wilt houden, kun je deze functie activeren door zelf een pin code in te stellen.
  • Deze pincode heb je nodig om de content te kunnen zien.

Je kunt een pincode instellen of een wachtwoordzin zodat alleen jij toegang hebt tot deze snaps. Kies een iets wat je niet vergeet want als je de toegangscode vergeet kan ook Snapchat je niet meer helpen om toegang te krijgen en ben je dus je hele persoonlijke collectie kwijt die je opgeslagen hebt. Als je de toegangscode weet en je wilt deze wijzigen, klik dan op ‘opties’ onderaan op het beginscherm van ‘alleen voor jou’,

Dit kan handig zijn om foto’s en video’s die alleen voor jou bedoeld zijn op een ‘veilige’ manier te bewaren. Stel dat je jouw telefoon wel eens overhandigd aan iemand anders om je vakantiefoto’s te laten zien en die persoon scrolt vrolijk door jouw filmrol heen, dan wil je niet dat ze per ongeluk toch die foto zien. Je kunt die foto’s dan opslaan bij je Snapchat herinneringen in plaats van op de filmrol van je telefoon.

Starten met Snapchat herinneringen

Als je de update hebt (je ontvangt daarvan een notificatie van Team Snapchat) heb je toegang tot je herinneringen door op het camerascherm naar boven te vegen. Je dient het vervolgens zelf in te stellen. Daarna vraagt de app als eerste of je bestaande snaps wil importeren.

Als je ervoor kiest om je snaps te importeren, dan importeert Snapchat alle snaps die je eerder hebt bewaard op je mobiel (als je een iPhone hebt,staan deze waarschijnlijk in een album die ‘Snapchat’ heet op je filmrol).

starten-met-snapchat-herinneringen

Hoe krijg je toegang tot Snapchat herinneringen?

Zodra je de optie herinneringen geactiveerd hebt, krijg je toegang tot je herinneringen door op het camerascherm naar boven te vegen of door op de kleine cirkel onder de opnameknop te tikken. Hier zie je al jouw opgeslagen (en eventueel geïmporteerde) herinneringen, met de meest recente bovenaan.

  • Een rechthoekige afbeelding is een individuele snap
  • Een ronde afbeelding is een verhaal van meerdere snaps

wat-is-snapchat-herinneringen

Je ziet een preview van de snaps van dit verhaal. Bovenaan zie je ook nog een menu om alleen snaps, alleen verhalen of foto’s (foto’s en video’s op je filmrol) te zien. Of je hebt toegang tot je privé herinneringen die alleen voor jouw bedoeld zijn.

Tik op een snap of verhaal om het in volledig scherm te bekijken en houd deze ingedrukt om het te bewerken of verzenden. Als je door jouw herinneringen bladert, verschijnt er een schuifbalk aan de rechterkant van het scherm. Houd de schuifbalk ingedrukt en schuif hem naar beneden om een reis terug in de tijd te maken.

Hoe werken herinneringen of Snapchat memories?

Vanuit herinneringen kun je een foto naar een vriend of naar je verhaal sturen door hier gewoon op te klikken. Je kunt deze verzenden zoals deze is, of klik op ‘de pen’ om deze te bewerken en de content aan te passen. De andere functies van Snapchat kun je ook gebruiken, zoals emoijs, tekst, filters of geofilters (zelfs als je niet meer op de originele locatie bent). Ook kun je foto’s of video’s uploaden vanaf de filmrol van je smartphone om een snap verhaal te maken.

  • Foto’s of video’s die ouder dan 24 uur zijn (of die je importeert) hebben een witte rand.
  • En hebben een tijdsaanduiding die laat zien wanneer de content gemaakt is.

Je kunt het menu links bovenaan gebruiken (‘Mijn Snap’ of ‘Snapchat Herinneringen’) om een snap te exporteren, te verplaatsen naar ‘alleen voor mij’ of hier een verhaal van te maken of te wijzigen.

snaps-bewerken-in-herinneringen

Snapchat herinneringen opslaan

Foto’s en video’s die je in Snapchat zelf maakt, worden nu ook anders opgeslagen. Je kunt dit zelf bepalen bij je instellingen. Snaps die je maakt kun je opslaan (met de pijl naar beneden die verschijnt als je een foto of video maakt).

Bij de instellingen van Snapchat kun je zelf bepalen hoe herinneringen worden opgeslagen. Klik in het menu op de tab ‘herinneringen’ om dit in te stellen. Je kunt foto’s alleen opslaan op de filmrol van je telefoon, alleen bij herinneringen of beide.

snapchat-instellingen

Zoekfunctie in herinneringen

Herinneringen worden getoond in chronologische volgorde, met de meest recente bovenaan. Om het gemakkelijker te maken je herinneringen snel terug te vinden heeft

Snapchat ook een zoekfunctie toegevoegd. Je kunt jouw herinneringen vinden via datum, locatie of objecten. Heb je snaps gemaakt in Amsterdam dan kun je deze terugvinden als je zoekt op ‘Amsterdam’. De Snapchat zoekfunctie herkent ook objecten waardoor je ook op bepaalde zoekwoorden voor objecten kunt zoeken, zoals fiets of zee.

De zoekfunctie werkt nog niet optimaal. Je krijgt ook suggesties wat onder andere bepaald wordt door je opgeslagen foto’s. Zo krijg je de suggestie ‘in de buurt genomen’ om snaps te zoeken die je eerder genomen hebt vlakbij je huidige locatie.

Waarom introduceert Snapchat herinneringen?

maaike-gulden-op-snapchatSnapchat was juist uniek omdat de content na 24 uur automatisch verdwenen was. Waarom stopt Snapchat daarmee? Om gebruikers meer mogelijkheden te bieden? Of om het merken gemakkelijker te maken zodat Snapchat meer geld kan verdienen? De meningen zijn hierover verdeeld. Ik ben wel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Alle bekende social media platformen gaan zo steeds meer op elkaar lijken. Video content speelt een steeds grotere rol op social media en is volop in ontwikkeling op alle kanalen. Het heeft echt een vlucht genomen met de komst van live video via Periscope en Facebook Live. Op Instagram kun je nu video’s plaatsen van 60 seconden i.p.v. 15 seconden. En op Twitter is de lengte van de video’s verlengd van 30 naar 140 seconden. Op Snapchat zullen we ook niet meer alleen de native video’s zien maar ook vooraf opgenomen, gemonteerde en professionele video’s.

Volg mij op Snapchat voor meer social media tips!

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
onbekendjeee
Door

onbekendjeee

op 07 Nov 2018

hoe verwijder je zo snel mogelijk je opgeslagen fotos en videos op snapchat...

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 08 Nov 2018

Je kunt dat niet in een keer verwijderen. Zie de uitleg van Snapchat https://support.snapchat.com/nl-NL/a/clear-memories-cache

Naomi
Door

Naomi

op 31 Aug 2017

Hoe kan je die pincode bij alleen voor mij verwijderen zodat je dat niet meer in hoeft te vullen??

Sara
Door

Sara

op 04 Feb 2017

Hoi Ik kan dingen niet meer van mijn galerij verplaatsen naar alleen voor mij

tom
Door

tom

op 06 Nov 2016

hoi, ik heb filmpjes gemaakt en opgeslagen in herinneringen, hoe kan ik deze in mijn normale galerij krijgen op mijn mobiel?

Sara
Door

Sara

op 04 Feb 2017

Je houd de foto ingedrukt en als het goed is komt er 'opslaan in foto's' te staan.

Jihane
Door

Jihane

op 29 Aug 2016

Mijn vakantie fotos kunnen niet worden geladen en ik zie steeds een foutmelding staan. Iets met de backup is het. Wat kan ik hier tegen doen?

Ouassila
Door

Ouassila

op 14 Aug 2016

Ik heb al mijn vakantie foto's opgeslagen in herinneringen. Nu wil ze weer bekijken, maar ze zijn ze allemaal weg. Hoe kan dit? En ik heb de foto's niet verwijderd. Foto s van voor mijn vakantie staan er nog wel op. Hoe kom ik weer bij deze foto's ? Hopelijk is hier een oplossing voor.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 11 Sep 2016

Ik zou even contact opnemen met Snapchat om te kijken of je de foto's terug kunt kijken: https://support.snapchat.com/nl-NL/i-need-help

Key
Door

Key

op 18 Aug 2016

Ik heb ook precies hetzelfde! Ik heb ook al mijn vakantiefoto's opgeslagen op snap, omdat ik dat het meest gebruik. En nu zijn ze opeens allemaal weg, zonder dat ik iets gedaan heb

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 17 Aug 2016

Jeetje wat vervelend. Ik heb hier niet direct een antwoord op. Ik ga hier wel even induiken. Neem anders even contact met me op via info@themarketingfactory.nl Groet, Maaike

Linaaa
Door

Linaaa

op 15 Aug 2016

Ik heb precies hetzelfde!!! Zou ook willen weten hoe dit komt! Wie helpt ons?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 11 Sep 2016

Het is sowieso goed om bij je instellingen in te stellen dat je een automatische back-up maakt van de foto's die je opslaat bij jouw herinneringen op Snapchat. Om te kijken of je de foto's terug kunt krijgen zou ik even contact opnemen met Snapchat: Ik zou even contact opnemen met Snapchat om te kijken of je de foto's terug kunt kijken: https://support.snapchat.com/nl-NL/i-need-help

Reactie plaatsen