10 Goede redenen om een online bedrijf te starten
10 Goede redenen om een online bedrijf te starten
20 augustus 2019 
6 min. leestijd

10 Goede redenen om een online bedrijf te starten

Stel je voor dat het maandagochtend is, jij je mail checkt en je ziet dat je het afgelopen weekend een paar honderd of zelfs een paar duizend euro verdiend hebt. Hoe zou je dat vinden? Dat is goed mogelijk met een online bedrijf! Wat mij betreft, kun je geen betere keuze maken dan een online bedrijf starten. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en verdien tegenwoordig het grootste deel van mijn inkomen met digitale producten.

– Laatste update 23 februari 2021 –

Geld komt binnen ook als je niet werkt

Ik vind het super leuk om mensen in het echt te ontmoeten, trainingen te geven en mensen te inspireren als spreker, maar wil niet meer iedere dag in de file staan. Daar was ik zo klaar mee! Nu kan ik gewoon werken waar en wanneer ik wil, dus op mijn voorwaarden. Komt er een leuke aanvraag om te spreken voor een publiek of om een training te geven dan neem ik die zeker aan. Maar het is ook leuk als je in het weekend een uitje maakt met je gezin, lekker gaat sporten of een weekendje weg bent en er ondertussen gewoon geld binnen komt.

Ultieme vrijheid als online ondernemer

Natuurlijk kun je niet slapend rijk worden. Ook als je zo veel mogelijk geautomatiseerd hebt en je systemen op orde hebt, moet er ook gewoon gewerkt worden met een online bedrijf. Je moet bijvoorbeeld tijd besteden aan je marketing, aan netwerken en klantenservice. Maar hoe meer je verdient, hoe meer werkzaamheden je kunt uitbesteden. Als online ondernemer heb je wel meer flexibiliteit en vrijheid. En dat is meestal de reden dat je voor jezelf begonnen bent 😉 En die vrijheid voelt zo goed! Ik kan tussendoor ook even lekker gaan hardlopen of paardrijden. En ook als ik op vakantie ben, draait mijn bedrijf gewoon door en verdien ik geld.

Voordelen online bedrijf

En ik geloof echt dat ook jij een online bedrijf kunt starten. Als je maar weet hoe je dit aanpakt. Ik schreef eerder al artikelen over hoe je een online bedrijf opbouwt in 6 stappen en fouten die vaak gemaakt worden met online ondernemen..

Hieronder 10 reden waarom je een online bedrijf zou moeten starten.

#1 Je eigen tijd indelen

Een van de beste dingen van een online bedrijf is dat je zelf kunt bepalen hoe jij je tijd indeelt. Je bent niet afhankelijk van kantoortijden en kunt dus tussendoor ook andere dingen doen. Zo kun je jouw bedrijf aanpassen aan jouw levensstijl en bijvoorbeeld alleen werken als je kinderen op school zitten. Je bepaalt zelf hoeveel uur je werkt en kunt vanaf overal werken. Zo kun je echt ondernemen op jouw voorwaarden.

#2 Werken vanaf iedere locatie

Je kunt overal werken zolang je maar wifi hebt. Dus je kunt gewoon vanuit huis werken. Overleg met klanten doe ik bij voorkeur via Zoom, Skype of telefonisch. Dat scheelt sowieso een hoop reistijd want het wordt steeds drukker op de Nederlandse wegen. Daardoor krijg ik veel meer gedaan op een dag. Maar je kunt ook werken en reizen combineren. Dus je kunt ook vanuit Bali of Marrakech werken. Bij mij is dat helaas (nog) niet mogelijk met een aantal pubers.

aanmelden gratis ebook online training maken in 5 stappen - online bedrijf starten

#3 Een online bedrijf starten vergt weinig investering

Als je jouw kennis online verkoopt, hoef je niet veel te investeren. Het enige wat je in principe nodig hebt is een laptop en wifi. Natuurlijk moet je wel weten hoe je dit aanpakt want ook al ben je al ondernemer, online ondernemen vereist toch weer andere kennis en vaardigheden. Het kost dus tijd om dit te leren. Er is een hoop informatie te vinden op internet over het starten van een online bedrijf.

Kun je hier wat hulp bij gebruiken? Wil je veel tijd besparen en strategieën die nu werken, dan kan ik je daarbij helpen met Master Online Marketing.

#4 Je kunt je werk maken van je passie

Een online bedrijf opbouwen vergt geduld en hier is vooral passie voor nodig. Start dus geen bedrijf omdat je denkt dat he een populair onderwerp is en je hier geld mee kunt verdienen. Dan houd je het namelijk niet vol 😉 Zeker in het begin ben je hier de nodige uren mee bezig. Maar het mooie is dat je een bedrijf kunt bouwen over iets waar je heel gepassioneerd over bent (en dan voelt het minder als werken). Alhoewel er natuurlijk ook altijd klussen zijn die je minder leuk vindt, maar zolang je weet waar je dit voor doet, worden deze klussen al minder vervelend. En dit zijn de eerste dingen die je na een tijdje kunt uitbesteden.

#5 Geen plafond aan hoeveel je verdient

Een online bedrijf is schaalbaar. Met een online bedrijf zit er dus geen plafond aan je potentiële inkomen. Je kunt bijvoorbeeld een online training maken en die kun je dan keer op keer verkopen. Dat heb ik bijvoorbeeld gedaan met mijn Pinterest training. En het maakt niet uit of er honderd mensen deelnemen of duizenden mensen aan die training. Voor jou blijft het evenveel werk. Je ruilt niet langer je tijd voor geld en werkt dus niet langer op basis van uurtje-factuurtje. Als je dat wel doet, kun je ook meer verdienen door je prijzen te verhogen of door meer uren te werken. Maar je wilt vast liever geen weken van 80 uur maken om meer te verdienen?

#6 Je groeit als persoon

Je kunt jezelf constant blijven ontwikkelen in je vak en op het vlak van online ondernemen en die toepassen in je bedrijf. Iedere keer als je bedrijf groeit, vereist dat namelijk weer andere vaardigheden. Misschien moet je leren hoe je een team aanstuurt of hoe je een automatische verkoopfunnel maakt. Maar je kunt ook constant je vakkennis bijspijkeren (je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het opleidingsbudget) en deze weer toepassen in je bedrijf. Door constant te blijven leren, te groeien en buiten je comfortzone te durven gaan, zul jij je nooit vervelen en altijd werken aan een betere versie van jezelf en je bedrijf, hoe opwindend is dat ?!

#7 Hoe meer je verdient, hoe minder je werkt

Het enige wat nog beter is dan meer geld verdienen, is minder werken. En natuurlijk is dit niet jouw enige doel als je een online bedrijf begint want in het begin is het kei en keihard werken en maak je misschien wel extra lange dagen. Maar het mooie aan online ondernemen is dat hoe meer je verdient, hoe minder je kunt werken. Als je meer geld verdient kun je namelijk ook meer werkzaamheden uitbesteden of een team om je heen bouwen die bepaalde klussen van je overneemt.

#8 Je bent eigen baas

Als je een online bedrijf hebt, ben je eigen baas. Niemand vertelt je wat je moet doen. Je hoeft alleen verantwoording aan jezelf af te leggen (en natuurlijk je afspraken met klanten na te komen). De vrijheid om eigen baas te zijn, wie wil dat nou niet? Je bepaalt zelf welk werk je wel en niet doet en met wie je graag wilt werken. Je hebt niet langer het gevoel dat je jouw tijd besteed aan het bouwen van iemand anders droom. Je kunt zelf alle beslissingen nemen. Eigen baas zijn geeft je de flexibiliteit om een levensstijl te leiden die bij jou past.

#9 Meer impact maken

Met een online bedrijf kun je meer mensen helpen, en dus ook meer impact maken. Dus je verdient niet alleen geld met wat je leuk vindt om te doen, maar je kunt echt wat betekenen voor anderen. Want als het goed is heb je een duidelijke missie of drijfveer (en niet alleen meer geld verdienen). Met jouw expertise help je mensen echt verder in hun bedrijf of verandert hun leven en daar zijn mensen je dankbaar voor.

#10 Iedereen kan het leren

Online ondernemen is geen hogere wiskunde. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een online bedrijf kan starten. Zolang je maar alle stukjes van de puzzel hebt én de juiste mindset. Ik was hier zelf ook geen expert in en ben absoluut niet technisch, maar inmiddels ben ik hier wel expert in geworden door veel opleidingen te volgen en mijn enorme drive om dit onder de knie te krijgen. Maar vooral door actie te nemen en te experimenteren, om te kijken wat werkt en wat niet. Door vallen en opstaan heb ik het online ondernemen onder de knie gekregen 😉 Online ondernemen kun je leren dus je passie en werkethiek zijn veel belangrijker.

Tot slot

Twijfel je over een online bedrijf? Verdiep je dan in de mogelijkheden, bepaal een deadline en hak dan gewoon een knoop door. Gaat je hart sneller kloppen? Ga dan die droom waarmaken en neem actie.

Kun je daar wat hulp bij gebruiken? Bekijk dan eens mijn programma Master Online Marketing.

In dit programma leer je veel meer dan een een online programma maken, verkopen en lanceren. Je neemt je hele online marketing strategie onder de loep. Je leert verkoopfunnels maken, winstgevende webinars houden, een online publiek opbouwen, jezelf online zichtbaar te maken. Kortom alles wat je nodig hebt om een winstgevend online bedrijf op te bouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden!

Vind je dit interessant? Pin voor later?

10 Redenen om vandaag nog een online bedrijf te starten | online bedrijf starten | klanten via internet | online geld verdienen | online ondernemen | online verkopen | marketing | online zichtbaarheid | zzp | ondernemerschap | online marketing | ondernemen | ondernemend gedrag | tips over ondernemen | #marketing #ondernemen #themarketingfactory

10 Redenen om vandaag nog een online bedrijf te starten. Wat zijn de voordelen van een online bedrijf? Waarom zou je starten als online ondernemer? Behalve dat je meer vrijheid hebt en er ook geld binnen komt als je niet werkt zijn er nog een aantal voordelen. Bekijk alle reden m een online bedrijf te starten op: www.themarketingfactory.nl | online bedrijf | online marketing | online ondernemen | #onlinemarketing #onlinebedrijf
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Cynthia
Door

Cynthia

op 01 Sep 2019

Ik vind het fijn om in loondienst te zijn met de zekerheid van een vast inkomen en een verantwoordelijkheid die ik ook los kan laten als ik thuis ben. Maar ik snap het als anderen er wel voor kiezen

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 02 Sep 2019

Werken in loondienst geeft inderdaad een stukje zekerheid maar minder vrijheid maar past niet voor iedereen.

Beauty By Bibi
Door

Beauty By Bibi

op 30 Aug 2019

Overal werken zolang je maar WiFi hebt lijkt me heerlijk! Aan deze tips heb ik echt heel veel. Thanks voor het delen van deze tips! Fijn weekend!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Aug 2019

Fijn te horen dat je de tips om een online bedrijf te starten handig vindt!

Melanie Hoogvliet
Door

Melanie Hoogvliet

op 30 Aug 2019

goede redenen het is alleen niks voor mij :)

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Aug 2019

Een online bedrijf starten moet je natuurlijk alleen maar doen als het bij je past natuurlijk dus als het niks voor jou is, zou ik er ook zeker niet aan beginnen ;)

Gisèle
Door

Gisèle

op 28 Aug 2019

Fijn dat hij zo goed lukt. Met de voordelen zo op rij zou ik bijna een bedrijf willen beginnen...

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Aug 2019

Haha dat kan ik ook alleen maar aanraden.

Frederique
Door

Frederique

op 28 Aug 2019

Die vrijheid is onbetaalbaar, vind ik.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Aug 2019

Daar ben ik het helemaal mee eens!

Tania
Door

Tania

op 28 Aug 2019

Weet niet of dit iets voor mij is. Denk dat ik mij dan eerst goed ga moeten informeren en bijlezen vooraleer ik dit zou beginnen

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Aug 2019

Het is altijd goed om dit soort dingen eerst goed af te wegen en je erin te verdiepen voordat je een besluit neemt want alles heeft voordelen en nadelen...en het moet natuurlijk ook bij je passen want je krijgt ook een hoop taken op je bordje ;)

Reactie plaatsen