Live video op Twitter
Live video op Twitter

Live video op Twitter

Op Twitter zie je wat er op dit moment in de wereld speelt, van het laatste nieuws tot grote live-evenementen. Met Periscope maak je eenvoudig live video's en deel je wat er op dit moment gebeurt. Live video op Twitter is krachtig omdat je mensen een realtime kijkje geeft bij een evenement, achter de schermen of je een Q&A organiseert. Mensen kunnen direct reageren en vragen stellen.

Live video op Twitter starten

Het is heel gemakkelijk om een Live video op Twitter te delen. Je hebt toegang tot deze functie bij 'Tweet opstellen' en vervolgens kies je de optie 'Live'. Dan kun je direct een live uitzending maken op Twitter. Om deze functie optimaal te gebruiken kun je ook de Periscope app downloaden. Dan kan je bijvoorbeeld populaire en aanbevolen live video's bekijken en accounts ontdekken om te volgen. Ook kan je dan je accountinstellingen in Periscope aanpassen.

Live video maken

Zo'n live uitzending is een krachtig kanaal omdat je veel mensen kunt bereiken, overal ter wereld. En ze hebben direct toegang tot jou omdat ze kunnen reageren en vragen stellen. Daardoor bouw je veel sneller aan de know, like en trust factor dan als je alleen maar tweets verstuurd. Mensen kunnen je uitzending live volgen of de herhaling bekijken. Anderen kunnen jouw live video's ontdekken en bekijken via de startpagina van de tijdlijn, meldingen, zoekresultaten en trends, mits je account niet afgeschermd is natuurlijk.

Live video delen

Je live video's worden automatisch geplaatst als tweet als je live gaat. Maar je kunt ook een extra melding delen terwijl je live bent of de herhaling. Iedere uitzending heeft namelijk een eigen url. Je kunt die url delen of deze video embedden op je website bijvoorbeeld. Ook kun je de uitzending altijd downloaden op je telefoon zodat je deze ook gemakkelijk op andere plekken kunt gebruiken. Hierdoor kun je jouw content slim hergebruiken. Lees hier meer over Twitter Live uitzendingen.

Live video wijzigen

De uitzending zelf kun je achteraf niet meer wijzigen (tenzij je de video download en bewerkt met Camtasia of Screenflow), maar je kan wel een aantal dingen aanpassen nadat een uitzending is afgelopen, namelijk:
  • De titel aanpassen.
  • Of de¬†miniatuurafbeelding wijzigen.
  • Ook kun je een aangepast startpunt instellen.

Hou er rekening mee dat je titels van uitzendingen maximaal drie keer kan wijzigen. Daarnaast kan het eventjes duren voordat je de wijzigingen kan zien in Twitter en op Periscope.

Aanvullende Periscope tips


Reactie plaatsen