Lijsten aanmaken op Twitter
Lijsten aanmaken op Twitter

Lijsten aanmaken op Twitter

In je tijdlijn verschijnen alle updates van de mensen die je volgt. Er worden continu berichten op Twitter geplaatst waardoor het haast onmogelijk is om alles bij te houden. Misschien zijn een aantal mensen die je volgt interessanter voor je dan anderen. Om hun berichten te filteren, maak je Twitter lijsten aan. Ook kan het handig zijn om een lijst te maken van mensen die twitteren over een bepaald onderwerp.

- Laatste update 26 februari 2019 -

Wat zijn Twitter lijsten?

Wil je serieus aan de slag met Twitter. Dan kun je eigenlijk niet zonder Twitter lijsten. Met behulp van deze lijsten kun je namelijk gemakkelijk berichten filteren van bepaalde Twitter accounts. Lees hier hoe je deze lijsten kunt gebruiken.

Een lijst is namelijk een groep geselecteerde Twitter-accounts. Je kan je eigen Twitter lijsten maken of je abonneren op lijsten van anderen. Als je de tijdlijn van een lijst bekijkt, zie je alleen tweets van de accounts in die lijst. Hierdoor kun je berichten filteren die interessant voor je zijn.

twitter lijsten gebruiken

Twitter lijst maken

Op je profielpagina vind je in het menu de optie ‘Lijsten’. Daar kun je Twitter lijsten maken. Hier vind je meer informatie hoe je dat doet. Je kunt deze lijsten openbaar maken of deze privé houden. Je kunt ook accounts toevoegen die je niet volgt. Dat is dus handig als je je concurrenten wil checken zonder hun accounts te volgen ;)
  • Geef de lijst een naam en eventueel een omschrijving mee.
  • Je kunt de optie ‘Afgeschermd’ aanvinken als je niet wil dat de lijst openbaar is.
  • Twitterlijsten hebben een eigen URL adres en zijn daardoor gemakkelijk te delen met anderen.

twitter lijst maken

Accounts toevoegen & verwijderen van lijsten

Als je een lijst aanmaakt, kun je hier vervolgens mensen aan toevoegen. En ook altijd weer verwijderen ;) Je gaat hiervoor naar het profiel van degene die je wilt toevoegen. Het toevoegen van een gebruiker aan een van jouw openbare lijsten is een teken van waardering. Als je een privé lijst hebt, die afgeschermd is, kunnen mensen natuurlijk niet zien dat je ze aan een lijst toevoegt. Het mooie is dat je dus ook mensen die je niet volgt, wel kunt toevoegen aan een lijst.

Twitter lijsten gebruiken

Alle lijsten die jij aangemaakt hebt, zijn te vinden onder het menu ‘Lijsten’ op je profielpagina. Er zijn daar drie overzichten beschikbaar: 'Eigendom'Geabonneerd’ en Lid’.
  • Eigendom: alle lijsten die je zelf hebt gemaakt
  • Geabonneerd: de lijsten van anderen waarop je geabonneerd bent. Dat abonneren is niet meer dan een soort bookmarken.
  • Lid: overzicht van alle (openbare) lijsten waar anderen jou op hebben gezet.

Als je op een lijst klikt, krijg je de meest recente berichten te zien van alle mensen die aan die lijst zijn toegevoegd. Ook vind je hier informatie over de leden van deze lijst, en de abonnees. Op lijsten van anderen kun jij je abonneren.

Jezelf van een Twitter lijst verwijderen

Iedereen kan jou toevoegen aan een Twitter lijst. er is maar een manier om jezelf van een lijst te verwijderen. Als je jezelf van een lijst wil verwijderen, moet je de maker van die Twitter lijst blokkeren.

Reactie plaatsen