Twittertermen
Twittertermen

Twittertermen

Nieuw op Twitter? En (nog) niet bekend met al die Twittertermen? Heb je geen idee wat een DM, RT, TL of een avatar is? Lees dan vooral verder. Hieronder vindt je een overzicht van de meest voorkomende Twitter termen.

- Laatste update 26 februari 2019 -

Twittertermen of Twitter jargon

Ben je helemaal nieuw op Twitter? En (nog) niet bekend met al die Twittertermen? Zeker op Twitter wordt er veel social media jargon gebruikt. Dat komt omdat je hier maar weinig ruimte hebt om een bericht te plaatsen. Daardoor werd er veel Twitter jargon gebruikt. Hieronder zet ik de meest voorkomende Twitter termen voor je op een rijtje.

Avatar

Kleine afbeelding (meestal een foto of bedrijfslogo) die zichtbaar is op je twitterpagina en naast je tweets. Dit is je profielfoto op Twitter.

Bio

Persoonlijke profiel op je twitterpagina waarin je jezelf of je bedrijf omschrijft. Maak hierin duidelijk wie je bent, wat je doet en voor wie.

Direct Message

DM staat voor Direct Message. Dit is een privébericht en komt dus niet openbaar op Twitter te staan. In het begin maakte je zo'n bericht door DM voor je bericht te plaatsen.

Followers

Volgers; personen die jou volgen op Twitter. Iedereen kan jou volgen op Twitter. Ze hebben daarvoor geen goedkeuring nodig.

Following

Volgend, personen die jij volgt. Mensen die jij volgt op Twitter. Hun berichten verschijnen in jouw tijdlijn.

Hashtag

Dit is dit teken: # die je vaak ziet voorafgaand aan een woord of serie aaneengeschreven woorden om het zoeken en het gevonden worden op deze woorden te vergemakkelijken. Bijvoorbeeld: Ik ben nu bij de bijeenkomst van #SMC076. Woorden met een hashtag zijn bovendien klikbaar. Lees hier meer over het gebruik van hashtags op Twitter.

Lijsten

Door mensen die je volgt in verschillende lijsten in te delen, wordt het overzichtelijker om berichten van specifieke personen of groepen te volgen.

Mention

Berichten waarin jij persoonlijk genoemd wordt. Mesen noemen jouw bij je Twitter handle. Dat is je Twitter naam met zo'n @-teken ervoor.

Retweet

Een bericht die door een andere persoon opnieuw wordt geplaatst. Dit bericht werd altijd voorafgegaan door RT. Daarom noemen veel mensen dit nog steeds een RT.

Trending

Trending topics zijn onderwerpen waar veel over getwitterd wordt. Twitter geeft een overzicht van de trending topics.

Tijdlijn

In je TL of tijdlijn zie je de berichten (updates) van de personen die je volgt.

Tweet

Dit is een Twitterbericht.

Tweeps

Twitteraars, mensen die twitteren.

Meer Twitter Tips?

Wil je meer tips hoe je Twitter inzet voor je marketing? Om jezelf online te profileren, te netwerken en interessante informatie te vinden? Bekijk hier de Twitter handleiding.

 
Reactie plaatsen