Persoonlijke account omzetten in een Facebook pagina
Persoonlijke account omzetten in een Facebook pagina

Persoonlijke account omzetten in een Facebook pagina

Een veel voorkomende fout is dat bedrijven of zzp’ers hun zakelijke Facebook pagina op dezelfde manier aanmaken als hun persoonlijke profiel. Als je een persoonlijk profiel gebruikt als bedrijfspagina, is het verstandig om deze alsnog om te zetten naar een zakelijke pagina. Hieronder lees je hoe je dat doet: een persoonlijke account omzetten in een Facebook pagina.

- Laatste update 28 februari 2019 -

Leestips
Hoe checken of je een Facebook pagina hebt?

Maar hoe weet je nu of je een persoonlijk profiel of een Facebookpagina gebruikt? Het verschil tussen een persoonlijk account en een zakelijk account is dat je bij een persoonlijk account vrienden kunt uitnodigen. Als mensen vrienden van je bedrijfspagina kunnen worden, dan heb je deze niet op de juiste manier aangemaakt. Van een zakelijke pagina kunnen mensen alleen fan worden door op 'like' of 'vind ik leuk' te klikken. Ze kunnen geen vrienden worden van een Facebook pagina. Kan dat wel? Dan is het tijd voor actie, namelijk je persoonlijke account omzetten in een Facebook pagina!

Bovendien heeft een Facebook bedrijfspagina nog andere voordelen.

Waarom je profiel omzetten naar een zakelijke pagina?

Het is in strijd met de voorwaarden van Facebook om je profiel te gebruiken om iets anders dan jezelf (bijvoorbeeld je bedrijf) te vertegenwoordigen. Als je dit doet, loop je het risico om permanent de toegang tot je account te verliezen. Als je zo'n persoonlijke profiel dus niet omzet naar een Facebook pagina, loop je de kans dat Facebook jouw account verwijdert. Facebook heeft dit namelijk vastgelegd in haar regels en kan onpersoonlijke profielen verwijderen.

facebook-persoonlijk-account-omzetten-in-een-pagina

Facebook vindt dat een persoonlijke account alleen bedoeld is voor individuele personen. Dit is dus een account met jouw eigen naam, foto en vrienden. En niet met een bedrijfslogo en zakelijke relaties. Dit Facebook profiel mag dan ook niet voor zakelijke doeleinden gebruikt worden. Voor zakelijke doeleinden dien je een Facebook pagina te gebruiken.

Hoe je persoonlijke account omzetten in een Facebook pagina

Wanneer blijkt dat je toch per ongeluk een persoonlijk profiel hebt voor je bedrijf, kun je dit omzetten naar een zakelijke pagina. Hieronder lees je hoe je dat doet:
  • Facebook heeft een mogelijkheid om je profiel om te zetten in een bedrijfspagina waardoor je huidige 'vrienden' behouden blijven.
  • Als je het proces eenmaal in gang zet dan verandert je persoonlijke profiel in een pagina; dit kun je niet meer terugdraaien.
  • Als je een persoonlijke account omzet in een Facebook pagina, wordt je huidige profielfoto meegenomen en worden je vrienden en abonnees automatisch toegevoegd als personen die je pagina leuk vinden.
  • Bovendien wordt de gebruikersnaam van je account ook de naam van je pagina.
  • Verder wordt er geen inhoud meegenomen naar je nieuwe pagina.
  • Zorg dat je belangrijke inhoud eerst opslaat voordat je begint met het omzetten.
  • Download je profielgegevens (tijdlijn).
  • Stel een nieuwe groepsbeheerder aan voor groepen die je beheert want het account dat je omzet, verliest deze beheerdersrechten tijdens het omzetten.
Mark
Door

Mark

op 13 Sep 2021

Weet iemand of het überhaupt nog mogelijk is om een profiel om te zetten naar een pagina? De links (zelfs op Facebook) werken niet omtrent dit onderwerp. Is het mogelijk om Facebook te mailen om dit aan te vragen? https://www.facebook.com/pages/create/migrate

Chris Barneveld
Door

Chris Barneveld

op 13 Aug 2015

Ons persoonlijke profiel van facebook is uit de lucht. Als ik de facebook pagina probeer te openen krijg ik direct een melding dat ik het persoonlijke profiel moet omzetten naar een pagina. Geen probleem wat ons betreft, echter ik doorloop alle aangegeven stappen en krijg uiteindelijk een foutmelding dat het converteren niet is gelukt en wederom het wachtwoord moet invullen. Hier raak ik in een loop zonder oplossing. Aangezien ik ook niet meer ons persoonlijke profiel kan openen, kan ik ook niet een profiel rapporteren of een nieuwe beheerder aanmaken. Wie kan ons helpen?

Gwen
Door

Gwen

op 31 Jan 2019

Hoi, Dankje dat je dit op internet deelt. Het komt erg dicht bij de omschrijving van mijn probleem. Ik heb namelijk een zakelijk account aangemaakt die ik toch liever in een groep wil veranderen. Kan dat ook? En zo ja, hoe dan??Ik hoor het graag. Dankjewel. Liefs Gwen

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 01 Feb 2019

Hoi Gwen,het is helaas niet mogelijk om een Facebook pagina om te zetten in een Facebook group.Liefs, Maaike

Marjan
Door

Marjan

op 04 Feb 2019

Je kunt geen pagina maken op basis van je profiel. Deze melding krijg. Hoe kan ik dit oplossen

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Feb 2019

Het is een beetje lastig om daar een antwoord op te geven omdat ik niet weet wat je precies gedaan hebt. Als je bovenaan in het Facebook menu op het pijltje klikt, heb je de optie om een Facebook pagina te maken. Hopelijk kun je hiermee uit de voeten?

Wouter
Door

Wouter

op 23 Sep 2019

"Je kunt geen pagina maken op basis van je profiel" is ook de melding die ik krijg. Ik heb via Facebook de link "Een Facebook-pagina maken op basis van je profiel." gebruikt. Na alles te hebben aangevinkt (bedrijfsbranche, vrienden migreren en media migreren) laat Facebook mij deze melding zien. Hoe kan dit?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 23 Sep 2019

Geen idee wat je precies bedoelt en ik ken je Facebook profiel ook niet, dus is het lastig om jouw vraag zo te beantwoorden. Het ligt er waarschijnlijk aan hoe je dit persoonlijke profiel ingevuld hebt. Misschien dat je hier wat aan hebt: https://www.facebook.com/help/175644189234902

Sarah
Door

Sarah

op 03 Oct 2019

Hoi Maaike,Als je via je telefoon (iPhone) zowel een persoonlijke als een zakelijke Facebook hebt, je wil iets delen vanaf een andere website en klikt dan op het icoontje Facebook, dit staat dan automatisch op het persoonlijke account. Hoe kan je dit veranderen in je zakelijke account? Ik kan er nergens iets over vinden. Ik ben er van op de hoogte dat het op de laptop wel kan, dit is echter niet gewenst in gebruik. Ik hoor het graag van je! Groetjes, Sarah

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 04 Oct 2019

Ik denk dat er niks anders opzit dan de url te kopieren en dan te plakken op Facebook in plaats van de deelknop te gebruiken als je dit wilt delen op je mobiel ;)

Curly Runhaar
Door

Curly Runhaar

op 17 Aug 2020

Ik heb een aantal zakelijke pagina's en een persoonlijk account op Facebook. Kan ik mijn persoonlijke account opzeggen, maar wel als beheerder van mijn zakelijke pagina's blijven fungeren? Ik wil namelijk niets meer persoonlijk doen met Facebook. Maar alles is zo verweven, dat ik niet wijs word hoe ik dit kan regelen... Enig advies of tips?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 20 Aug 2020

Dat gaat niet. Je hebt een persoonlijk account nodig maar je kunt gewoon stoppen om hier iets te posten toch?

Ellis Overbeek
Door

Ellis Overbeek

op 11 Apr 2021

Hallo Maaike, ik ben al een dag op zoek om te vinden hoe ik de foutmelding die ik krijg al ik probeer mijn profiel om te zetten naar een pagina op te lossen. Ik wil mijn persoonlijke profiel omzetten naar mijn bedrijf en zou dan ook al mijn vrienden op die manier behouden. Maar ik krijg de melding: 'Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar. Dit gebeurt doorgaans doordat de eigenaar de bijlage alleen heeft gedeeld met een kleine groep mensen, de eigenaar heeft gewijzigd wie de bijlage kan zien of omdat de bijlage is verwijderd.' Ik heb geen idee wat ze hiermee bedoelen en of ik in mijn instellingen iets moet wijzigen. Heb jij misschien enig idee wat ik kan doen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 12 Apr 2021

Hi Ellis,Daar heb ik zo geen antwoord op. Probeer dit anders eens te vragen in de Dutch Facebook groep. Succes ermee.

Reactie plaatsen