Hoe starten met Facebook Live Video
Hoe starten met Facebook Live Video
21 november 2017 
2 min. leestijd

Hoe starten met Facebook Live Video

Maak jij al gebruik van Facebook Live Video? Het is een krachtige manier om een trouwe community op te bouwen en te werken aan je online zichtbaarheid. De kracht van live video is de interactie, maar dat is juist ook de grootste uitdaging. In dit artikel een aantal tips hoe te starten met Facebook Live Video.

Groot bereik met Facebook Live Video

Met een Live video bereik je meer mensen dan met andere Facebook berichten omdat Facebook deze live video’s vaker laat zien op de tijdlijn van vrienden en volgers. Dit is dus een mooie kans om je boodschap te verkondigen en te laten zien wat je als professional in je mars hebt.

Meer tips nodig? Bekijk de training: Live video als een pro

Starten met Facebook Live Video

De grootste stap die je waarschijnlijk moet nemen is: je angst overwinnen. Het is Live, en er kunnen dingen mis gaan. Maar dat je maakt je juist menselijker en authentiek. Het hoeft dus ook niet helemaal perfect te gaan. Goed geluid is nog belangrijker dan goed beeld.

Mensen hebben vaak ook angst dat ze helemaal geen kijkers hebben. Iedereen begint met geen tot maar een handjevol kijkers. Op iedere platform moet je zelf fans en volgers opbouwen door dit te promoten en waarde te leveren. Sowieso bekijken meer mensen de herhaling dan je live video’s.

gratis facebook live checklist aanvragen

Een aantal dingen om rekening mee te houden als je wil starten met Facebook Live video:

1. Bedenk waar je het voor wil inzetten

Net zoals bij alle andere content is het goed om na te denken waarom je live video in wil zetten. Waarom wil je het doen en wie wil je bereiken?

Hoe past zo’n livestream bij je andere marketingkanalen? En hoe wil je de content hergebruiken? Ga je deze ook op YouTube zetten dan kun je het beste horizontale video gebruiken bijvoorbeeld. Of wil je het geluid gebruiken voor je podcast?

2. Overwin je angst

Live video is spannend omdat het Live is. Er kunnen dus dingen mis gaan. Je kunt het niet monteren zoals bij een een gewone video. Maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. En ook het aantal kijkers moet groeien. Dat kost tijd en promotie.

Je kunt eerst oefenen op je persoonlijke Facebook profiel. Zet je instellingen op ‘alleen ik’ en doe vervolgens een Live video. Alleen jij kunt deze uitzending dan terug kijken. Of maak een besloten Facebook groep zodat je dit met iemand anders kunt oefenen en ook went aan de interactie.

starten met facebook live video | themarketingfactory.nl

3. Maak een plan & duidelijke structuur

Maak van te voren een kort plan voor je uitzending. Welke onderwerpen ga je bespreken? Wat levert het de kijkers op? Hoe lang ga je uitzenden? Waar ga je dit promoten zodat je meer (herhalings)kijkers hebt?

Wat wil je vertellen en wat is de call to action van je uitzending? Schrijf deze punten op zodat je de rode draad gemakkelijk vast kunt houden tijdens je uitzending. De interactie in een livestream kan namelijk heel erg afleiden.

Professionel aan de slag met live video

Wil je professioneel aan de slag met Live video op Facebook, Twitter of Instagram? Gewoon vanaf je mobiel? Of wil je dit doen vanaf je laptop zodat je ook je scherm kunt delen of een webinar kunt geven? Zonder technisch gedoe en zonder dure software? Bekijk dan eens mijn training: Live video als een pro

livestreamen sla een pro training kopen

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Arina Social Media 4 Boomers
Door

Arina Social Media 4 Boomers

op 01 May 2018

Dankjewel ... EENS met dat Facebook Live Video werkt aan het vergroten van je online zichtbaarheid en dat het leren door te doen is. Oefenen is en blijft ontzettend belangrijk. De volgende keer ga ik eerst oefenen op mijn persoonlijke Facebook profiel!

Reactie plaatsen