7 Facebook tips voor meer bezoekers naar je website of blog
7 Facebook tips voor meer bezoekers naar je website of blog
22 mei 2018 
4 min. leestijd

7 Facebook tips voor meer bezoekers naar je website of blog

Promotie via Facebook? Hoe pak je dat slim aan? Facebook is nog steeds het grootste social media netwerk in de wereld. En terwijl de meeste mensen hier alleen foto’s van hun kinderen of kat posten, is het een mooi kanaal om meer bezoekers naar je website of blog te trekken. Hieronder een aantal tips hoe je Facebook inzet om meer bezoekers naar je blog of website te krijgen.

– Laatst bijgewerkt 12 juli 2021 –

1. Gebruik je persoonlijke Facebook profiel

Het is prima om je blog ook af en toe op je persoonlijke Facebook profiel te promoten. Zeker als je net begint. Je vrienden en familie zijn sowieso meestal je eerste fans. Maar ook als je al een tijdje bezig bent, is het goed om je vrienden te laten weten waar je mee bezig bent zodat ze niet vergeten wat je doet. Misschien hebben ze wel behoefte aan jouw aanbod? En anders kunnen ze anderen naar jou doorverwijzen. Gebruik dus ook je persoonlijke profiel voor promotie via Facebook, maar overdrijf het natuurlijk niet! Mensen zitten in eerste instantie op Facebook voor hun ontspanning.

2. Promotie via Facebook pagina

Heb je een zakelijk Facebook pagina? Dit is een mooie plek om je content en producten te promoten, trouwe fans op te bouwen en je persoonlijkheid nog meer te laten zien. Je kunt hier video’s plaatsen, Facebook Live video’s uitzenden en ook gewoon grappige of inspirerende berichten plaatsen. Video’s scoren hoger op Facebook dan berichten met alleen tekst.

Ik promoot op mijn Facebook pagina vooral mijn blogs. Sommigen zeggen dat het beter is om vaker anderen te promoten dan jezelf. Maar het is mijn Facebook pagina en ik wil mijn brand promoten. Plus ik denk dat mensen mij volgen omdat ze meer willen leren over online marketing en social media. Maar wat je deelt, dat bepaal je dus helemaal zelf op je Facebook pagina.

Tip: als je je social media profielen maakt, is het goed om dezelfde naam te gebruiken op Facebook, Twitter, Pinterest of waar dan ook. Jammer genoeg heb ik dat niet gedaan. Op Facebook is dat: https://www.facebook.com/marketingadvies.nl/ en op alle andere platformen gebruik ik @maaikegulden. Als je overal een andere naam gebruikt, is het lastiger voor mensen om je te volgen of zelfs te vinden.

promotie-via-Facebook

3. Promoot je blog in Facebook groepen

Ook Facebook groepen zijn een goede manier om je blog te promoten. Kies wel een Facebook groep in een vergelijkbare niche, dus waardoor je jouw ideale klanten ook kunt vinden. Bekijk altijd eerst wat de groepsregels zijn. Mag je jouw blog promoten en hoe vaak? Voor mij geldt trouwens dat als ik op ieder post moet reageren voordat ik mijn blog mag promoten, dan promoot ik mijn blog niet. Dat kost me simpelweg veel te veel tijd.

Natuurlijk kun je ook je eigen Facebook groep beginnen. Ben je trouwens al lid van mijn Facebook groep Online Ondernemen Community? Ook hier kun je elkaar vragen stellen over online ondernemen, elkaar inspireren en je business blog promoten.

Online-ondernemen-community-aanmelden-Facebook-groep

4. Ga adverteren

Als je een Facebook pagina hebt, kun je adverteren. Het mooie van Facebook is dat je heel gericht kunt adverteren. Het organisch bereik daalt. Dat betekent dat er steeds minder mensen zijn die je berichten zien. Het algoritme wordt steeds strenger. Berichten van vrienden en Facebook groepen krijgen voorrang boven de updates van pagina’s. Dus als je er wat geld tegenaan gooit om een bericht te promoten, zien meer mensen je bericht. De kans dat iemand doorklikt naar je blog of website is dus een stuk groter.

5. Verzin een aansprekende titel

Of je nu een bericht plaatst op je Facebook pagina of in een groep, zorg voor een prikkelende titel. Je wil dat mensen stoppen met scrollen! Prikkel de nieuwsgierigheid en speel in op emoties. Pas als de titel van je bericht de nieuwsgierigheid prikkelt, trek je de aandacht. Dan klikken mensen ook eerder door naar je website. Mensen onthouden aansprekende verhalen beter, dan alleen maar feiten.

6. Goede afbeelding

Gebruik een grote afbeelding. Als je een afbeelding rechtstreeks op Facebook upload, verschijnt deze groter op de tijdlijn dan wanneer je de link deelt vanaf je blog. Zorg dat die afbeelding opvalt en de nieuwsgierigheid prikkelt. Ook hier wil je weer de aandacht trekken en ervoor zorgen dat mensen stoppen met scrollen. Je kunt zo’n afbeelding gemakkelijk maken met Canva of Picmonkey. Of gebruik websites met gratis stockfoto’s.

7. Eindig met een call to action

Eindig je berichten met een duidelijke call-to-action. Wat wil je dat je lezers doen? Daarbij kun je denken aan: ‘meld je aan voor mijn mailinglijst voor een gratis checklist’. Of vraag gewoon of ze je bericht willen delen. Zo makkelijk is het. Als je mensen vraagt om iets te delen met hun Facebook vrienden, zullen ze dat ook eerder doen.

Heb jij nog aanvullende tips? Hoe pak jij promotie via Facebook aan? Hoe zet jij Facebook in voor meer bezoekers naar je website?

Vind je deze tips interessant? Bewaar dit op je favoriete Pinterest bord!

7 Handige Facebook marketing tips voor meer websitebezoekers en klanten zodat je dit platform slim kunt inzetten voor jouw online marketing. Om je online zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken

Wil je serieus aan de slag met Facebook marketing voor meer website bezoekers en klanten? Check deze 7 praktische Facebook marketing tips. Je hebt verschillende social media kanalen die je kunt inzetten voor je online marketing. Facebook is nog steeds een mooie online tool die veel klanten op kan leveren
Serieus aan de slag met Facebook marketing als ondernemer of blogger? Bekijk deze 7 handige Facebook marketing tips. Je hebt veel social media kanalen die je kunt inzetten voor je online zichtbaarheid en om klanten te werven. Facebook is nog steeds een krachtig social media platform. Klik hier voor 7 praktische Facebook tips
Bekijk deze 7 handige tips om je online zichtbaarheid te vergroten om klanten aan te trekken via Facebook marketing. Facebook is nog steeds een krachtig social media platform wat je kunt inzetten voor je online marketing. Bekijk hier de handige Facebook tips
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Rachelle
Door

Rachelle

op 31 Jul 2018

Duidelijke tips! Ik vraag me alleen altijd af of dat adverteren nou werkt... Ik ben altijd bang dat je dan zo'n enorm groot budget nodig hebt om daar iets aan bezoekers uit te halen!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 01 Aug 2018

Hoi Rachelle, Dank je wel. Helaas wordt het op alle social media kanalen steeds meer "pay to play". Wil je meer social media bereik? Dan kun je adverteren op social media. Dat geldt dus ook voor promotie via Facebook. Je kunt zelf je advertentiebudget bepalen op Facebook dus die kosten heb je zelf in de hand ;) En natuurlijk geldt hoe specifieker je doelgroep, hoe effectiever je bereik. Met de juiste content kan adverteren op Facebook nog steeds heel goed werken. Zo kun je nieuwe mensen bereiken of je warme publiek retargeten. Maar het klopt dat er steeds meer advertenties op Facebook zijn waardoor het wellicht minder effectief wordt. Maar zolang het je uiteindelijk meer geld opbrengt dan dat je investeert in Facebook advertenties...is het natuurlijk de moeite waard!

Elisabeth
Door

Elisabeth

op 28 May 2018

Leuke tips!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 29 May 2018

Dank je wel! Leuk om te horen ;)

Sandy
Door

Sandy

op 25 May 2018

Goede tips! Ik ben gestopt met mijn facebookpagina en dat kost me heel erg veel bezoekers, dus die loont zéker!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 25 May 2018

Misschien een idee om toch weer met Facebook te beginnen dan!

lien
Door

lien

op 23 May 2018

heel interessante informatie! Ik moet me er eens actiever aan zetten denk ik :)

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 24 May 2018

Leuk om te horen, Lien. Het is ook allemaal een hoop werk ;)

Chicamoms
Door

Chicamoms

op 22 May 2018

Ik gebruik deze tips ook. Leuk om te lezen waar iedereen zo mee bezig is ivm bekendheid creëeren.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 22 May 2018

Ja inderdaad leuk om te horen!

Chaya
Door

Chaya

op 22 May 2018

Leuk artikel. Zelf gebruik ik ze ook.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 22 May 2018

Leuk om te horen dat jij deze manieren ook gebruikt.

Reactie plaatsen