Persoonlijke Snapchat stickers met Bitmoji
Persoonlijke Snapchat stickers met Bitmoji
20 juli 2016 
2 min. leestijd

Persoonlijke Snapchat stickers met Bitmoji

Persoonlijke Snapchat stickers zijn nu mogelijk door de Bitmoji app te koppelen aan Snapchat. Je kunt dan stickers met een cartoon van jezelf of van vrienden toevoegen aan je snaps. Met de Bitmoji app maak je een eigen cartoonfiguur die je vervolgens in Snapchat gebruikt als sticker.

Bitmoji om persoonlijke stickers te maken

Bitmoji is een aparte app waarmee je een persoonlijke emoji maakt, een cartoonfiguur die op jezelf lijkt. Je maakt deze helemaal naar je eigen wens. Je past de vorm van het gezicht aan, kiest je haarstijl, oogkleur, rimpels en je kunt zelfs de kleding van jouw avatar kiezen. Vervolgens krijg je allerlei stickers met jouw eigen cartoonfiguur die je kunt gebruiken op diverse social media.

Deze app bestaat al langer, maar nu kun je Bitmoji koppelen aan Snapchat waardoor je deze persoonlijke emojis kunt gebruiken als Snapchat stickers. In Snapchat kun je al langer stickers toevoegen aan je foto’s en video’s, maar nu dus je eigen cartoonfiguur.

bitmoji-app-voor-persoonlijke-stickers

Bitmoji koppelen aan Snapchat

Download de Bitmoji app. Bij het openen van de app zie je een knop waarmee je kunt inloggen met je Snapchat account. Vervolgens krijg je in Snapchat de vraag of je een Bitmoji wil maken die je kunt koppelen aan je Snapchat account (Je hebt wel de nieuwste versie van Snapchat nodig). Daarna wordt je weer teruggestuurd naar de Bitmoji app waar je jouw eigen gepersonaliseerde cartoonfiguur maakt.

  • Maak jouw cartoonfiguur aan in de Bitmoji app.
  • Ga naar je Snapchat instellingen (klik op het spookje bovenaan het camerascherm en vervolgens op de tandwiel).
  • Klik op ‘Bitmoji’.
  • Klik op de knop ‘Link Bitmoji’.

Zodra je jouw Snapchat account gekoppeld hebt aan Bitmoji, kun je de persoonlijke Snapchat stickers direct gebruiken, Je kunt deze plakken op Snapchat foto’s, video’s, herinneringen en in chats.

snapchat-persoonlijke-stickers-met-bitmoji

Persoonlijke Snapchat stickers gebruiken

Persoonlijke Snapchat stickers werken zoals alle andere sticker die je op Snapchat gebruikt. Als je een foto of video hebt gemaakt, kun je daar gewoon een sticker op plakken.

  • De Bitmoji stickers vind je via het sticker icoon rechtsboven in beeld.
  • Vervolgens klik je onderaan op het gezicht icoontje.
  • Daar zie je alle beschikbare persoonlijke stickers, met je eigen cartoon in diverse poses (er zijn meerdere tab bladen).
  • De sticker kun je ook op een object vastplakken in een video door hem op de juiste plek vast te houden.

Friendmojis op Snapchat

Gebruik je Snapchat ook om met vrienden te chatten? Dan kun je de Bitmoji stickers ook in die privé  chats gebruiken. En het leuke is dat als die Snapchat vriend ook gebruik maakt van deze persoonlijke Bitmoji stickers dan heb je de mogelijkheid om een ‘Friendmoji’ te gebruiken.

Friendmojis zijn persoonlijke stickers waarop jullie samen staan. Dus stickers met daarop de cartoon van jezelf en het cartoonfiguur dat jouw vriend aangemaakt heeft.

Met deze nieuwe stickers wordt Snapchat nog persoonlijker. Je plakt ze eenvoudig op je Snapchat foto’s of video’s. Maar je kunt ze ook gebruiken op je Snapchat herinneringen en in privé chats. Ik vind het persoonlijk een leuke toevoeging.

friendmoji-in-snapchat

Meer Snapchat tips?

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen