Zo gebruik je Instagram stickers en handsfree video
Zo gebruik je Instagram stickers en handsfree video
21 december 2016 
1 min. leestijd

Zo gebruik je Instagram stickers en handsfree video

Instagram stickers, meer tekst toevoegen en je kunt nu ook handsfree een video opname maken. De Instagram ontwikkelingen gaan snel en veel van die functies lijken wel heel erg op die van Snapchat. Maar met die handsfree opname mogelijkheid, lijkt Instagram de strijd te winnen van Snapchat. 

Instagram stickers

Instagram komt weer met nieuwe updates. Je kunt nu stickers gebruiken om je foto’s en video’s nog leuker te maken. Op het moment zijn dat alleen kerststickers en emoijis, maar in 2017 komen er meer permanente stickers.

Daarmee gaat het platform dus nog meer op Snapchat lijken. Je kunt stickers toevoegen van het weer, locatie of huidige tijdstip. Die passen zich, net zoals op Snapchat, automatisch aan afhankelijk van waar je bent in de wereld.

Het enige verschil met Snapchat is de locatie. Op Snapchat is deze afhankelijk van waar je ook werkelijk bent. Op Instagram kun je iedere willikeurige locatie gebruiken. Eerder schreef ik al over Instagram versus Snapchat.

Hoe Instagram stickers toevoegen?

Instagram stickers toevoegen is heel simpel. Het gaat als volgt:

  • Nadat je een foto of video genomen hebt, zie je een sticker knop (links van de tekst- en teken tool).
  • Klik op het lachende figuur om stickers toe te voegen, zoals het weer, locatie of huidige tijdstip of kies een van de andere opties.
  • Je kunt deze groter maken, verslepen of erop klikken om een andere variant te krijgen.
  • Je kunt net zo veel stickers toevoegen als je wil.

instagram-stickers

Instagram handsfree video

Een nieuwe handsfree optie maakt het nog gemakkelijker om een video voor Instagram Story te maken. Je hoeft de opname knop niet langer vast te houden. Kies onder de opname knop voor de optie ‘handsfree’ door naar rechts te swipen. Je ziet onder de opnameknop de keuzes:

  • Normaal
  • Boomerang
  • Handsfree

 

instagram-story-handsfree-video

Meer tekst toevoegen

Je kunt nu ook net zo veel tekst toevoegen aan een Instagram foto of video als je wil. Voorheen kon je maar 1 tekstblok toevoegen. Je hoeft alleen maar op de tekst knop te klikken om meer tekst toe te voegen. Kies tussen links, rechts of gecentreerd om te bepalen hoe je de tekst wil weergeven. Deze kun je ook groter of kleiner maken.

En meer…

In de iOS app kun je nu je hele Instagram Story van de afgelopen 24 uur in één keer opslaan als video. Je hebt dan je hele Instagram Story in één video.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen