Katch: wat is het? En hoe werkt het met Periscope?
Katch: wat is het? En hoe werkt het met Periscope?
27 januari 2016 
2 min. leestijd

Katch: wat is het? En hoe werkt het met Periscope?

Zeker als je zelf Periscope uitzendingen doet, is het een aanrader om een gratis account aan te maken bij Katch.me. Het is gratis en een onmisbare tool vind ik, een echte must-have. Met Katch heb je een mooi archief van je uitzendingen. Content die je weer kunt gebruiken op andere kanalen of een handig naslagwerk voor jezelf. Katch is een gratis tool die je kunt gebruiken om je Periscope uitzendingen op te slaan. Zelf vergelijk ik het wel eens met een soort YouTube kanaal maar dan voor je Periscope uitzendingen.

Update: Katch bestaat helaas niet meer.

Voordelen van Katch

  • Herhalingen van je Periscope uitzendingen zijn beschikbaar zolang jij het wil.
  • Je hebt de controle over de privacy, je bepaalt zelf of je uitzendingen openbaar houdt of privé maakt.
  • Ook de hartjes en comments van je live uitzending blijven bewaard.
  • Je kunt mensen naar je Katch account doorverwijzen.
  • Of je kunt ook een specifieke uitzending embedden op je blog of delen op Twitter of Facebook.
  • Je kunt de bewaarde replay ook downloaden om weer op YouTube zetten bijvoorbeeld.
  • Je krijgt een handige lijst van alle comments in je uitzending.

Bewaar Periscope uitzendingen langer dan 24 uur

De herhaling van je Periscope uitzending blijft namelijk maar 24 uur beschikbaar. Je kunt de opname van je uitzending automatisch opslaan op je filmrol, maar dit kost veel capaciteit en bovendien worden de hartjes en comments niet opgeslagen.

Bepaal zelf of de herhaling openbaar of privé is

Katch is een goed alternatief en slaat je uitzending op in de cloud, inclusief hartjes en comments. Zo verleng je de houdbaarheid van je uitzendingen. En je doet dat zolang jij het wil. Je bepaalt zelf de instellingen. Je kunt een uitzending namelijk ‘private’ maken zodat alleen jij deze nog kunt zien of helemaal verwijderen.

katch, hoe werkt het

Maak je eigen Katch kanaal

Net zoals een eigen YouTube kanaal, kun je dus ook je eigen Katch kanaal maken. Vervolgens kun je de opnames van je uitzending embedden op je blog bijvoorbeeld of de link delen op andere social media kanalen. Het is gekoppeld aan je Twitteraccount. Je gebruikersnaam is dus je Twitternaam. Mijn Twitternaam is @maaikegulden dus mijn Katch account is katch.me/maaikegulden.

Automatisch een archief aanmaken

En als je bij de instellingen aangeeft dat al je Periscope uitzendingen automatisch opgeslagen moeten worden, heb je hier eigenlijk geen omkijken meer na. Als je vervolgens het Twitter icoon aanklikt zodra je een Periscope uitzending start (wat ik sowieso aanraad en standaard aanstaat), wordt deze zodra je klaar bent automatisch toegevoegd aan je Katch account.

Alle comments in een handig overzicht

Je kunt krijgt een lijst van de comments van je uitzending. Zo heb je een handig overzicht zonder dat je de hele replay moet bekijken. Zo heb je du seen handig overzicht van alle comments in je uitzending. En heb je een vraag gemist? Dan kun je deze achteraf gemakkelijk beantwoorden omdat de gebruiksersnamen erbij staan en die linken rechtstreeks naar iemands Twitterprofiel.

Katch is dus een must have

Dus ook als je al je opgeslagen uitzendingen meteen op privé zet, zou ik toch een Katch account maken. Zo heb je zelf een handig archief van al je Periscope uitzendingen. En je kunt dus snel zien of je geen vragen of opmerkingen gemist hebt tijdens je uitzending en die alsnog beantwoorden.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen