Praktische tips voor meer interactie op social media [ST047]
Praktische tips voor meer interactie op social media [ST047]
07 februari 2020 
in Podcast
2 min. leestijd

Praktische tips voor meer interactie op social media [ST047]

Wil jij meer interactie op social media? Interactie op social media is belangrijk voor je zichtbaarheid én om relaties op te bouwen. Maar hoe kun je die interactie uitlokken? In deze podcast deel k een aantal tips die zorgen voor meer interactie op social media.

Meer interactie op social media

Als mensen reageren op jouw social media bericht door deze leuk te vinden, te delen of hierop te reageren, dan geven ze daarmee aan dat je content waarderen. Maar hierdoor verspreiden ze jouw bericht ook verder doordat deze getoond wordt aan hun netwerk. Maar dit heeft ook een positieve invloed op het algoritme. Social media platformen als Instagram of Linkedin krijgen dan een seintje dat je interessante content plaatst waardoor ze deze aan meer mensen laten zien. Je wilt dus graag meer interactie op social media.

Deel interessante content

Vraag jezelf af of jij ook content deelt die meer interactie op social media uitlokt. Daarvoor kun jij jezelf de volgende vragen stellen VOORDAT je iets post:

  1. Is dit bericht interessant of informatief voor mijn ideale klanten?
  2. Geeft het mijn ideale klanten een manier of reden om te reageren?
  3. Legt het uit wie ik ben of wat ik doe?

Zorg dat je voor ieder bericht dat je wilt posten minimaal twee keer ‘ja’ kunt beantwoorden. Is dit niet het geval? Voeg dan wat extra details toe of zorg dat jij je boodschap anders verpakt. Hoe je dat doet? Dat leg ik uit in deze podcast

Dit ga je leren in deze aflevering:

  • Waarom likes en reacties belangrijks zijn.
  • Hoe je meer interactie op social media krijgt.
  • 3 Controle vragen die jij jezelf kunt stellen voor berichten die interactie uitlokken.
  • En nog zo veel meer…

meer interactie op social media met de social media content kalender

 

Luisteren via Stitcher >>

Luisteren via iTunes >>

Wat nu doen?

Als je deze aflevering interessant vindt, deel deze dan op social media.

Ben je al geabonneerd op mijn podcast? Zo niet dan wil ik je aanmoedigen omdat vandaag nog te doen zodat je geen aflevering hoeft te missen. Ik maak ook weleens bonus afleveringen en als je je niet geabonneerd hebt, is de kans groot dat je deze mist.

Subscribe: Apple podcast | Android podcast

Ik zou het ook leuk vinden als je een paar minuten neemt om een review te geven voor deze podcast op iTunes. Deze reviews helpen anderen om mijn podcast te vinden en zijn leuk voor mij om te lezen. Klik hier om een review achter te laten, ga naar ‘Beoordelingen en recensies’ en klik vervolgens onderaan op ‘Schrijf een recensie’. Laat me weten wat je favoriete onderwerp van deze podcast is. Alvast bedankt.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Mail naar info@themarketingfactory.nl of stuur me een berichtje op Instagram @maaikegulden

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Wil je meer interactie op social media? Gebruik deze praktische tips om meer interactie op social media uit te lokken | social media tips | social media volgers | online zichtbaarheid | online marketing tips | social media strategie | content marketing tips | #socialmediatips #themarketingfactory #socialtalk #podcast

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen