Meer social media volgers nodig? Check hier mijn 5 tips!
Meer social media volgers nodig? Check hier mijn 5 tips!
06 november 2019 
in Podcast
2 min. leestijd

Meer social media volgers nodig? Check hier mijn 5 tips!

Wil je meer social media volgers? Dat betekent dat je ook bereid moet zijn om er tijd en energie in te steken. Social media volgers komen niet vanzelf. Als er een magische formule voor was, zou iedereen duizenden volgers hebben op Instagram, Facebook, Twitter of Linkedin. In deze podcast leer je hoe je meer social media volgers op alle platformen kunt krijgen, als je de handen uit de mouwen wilt steken.

Meer social media volgers

Social media volgers komen niet vanzelf. Dat betekent keihard werken maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om sneller volgers te krijgen. Houd rekening met de volgende 5 dingen:

1. Start met een plan

Voor veel ondernemers is social media een last minute actie. We hebben het allemaal druk als ondernemers, en dan plaatsen we vaak nog snel even iets op social media. Maar als je jouw berichten ad hoc bedenkt, zet je het niet strategisch in. Start dus met een plan en denk na over het volgende:

  • People: wie wil je bereiken?
  • Platform: via welk platform?
  • Purpose: wat is je doel (wat wil je dat ze doen, voelen of denken)?

social media content kalender

2. Boeiende content voor je volgers

Plaats geen saaie updates maar weet de aandacht van mensen te grijpen door een gevoelige snaar te raken. Hoe kun je inspelen op de emoties van mensen zodat ze stoppen met scrollen en de tijd nemen om je bericht te lezen? Hoe zorg je dat ze een emotionele connectie met je bericht hebben?

3. Wees onderscheidend

Zorg dat je opvalt op social media als je meer social media volgers wilt. Wat maakt jou onderscheidend? Waardoor vallen je social media berichten op en waaraan herkennen mensen dit? Laat zo veel mogelijk je persoonlijkheid zien

4. Spendeer meer tijd op andermans social media profielen

Als je meer social media volgers wilt, ga je het niet redden als je alleen gaat zenden. Ga vooral ook reageren op berichten van anderen om conversaties te starten en relaties op te bouwen. Daardoor breng je jezelf bij hen onder de aandacht.

5. Promoot je social media profielen overal

Zorg dat je goed vindbaar en zichtbaar bent. Gebruik hashtags, geotags en mention andere accounts in je social media berichten. Promoot je social media profielen op zoveel mogelijk plaatsen, zowel online als offline zodat mensen ook weten op welke social media kanalen je actief bent.

Dit ga je leren in deze aflevering:

  • Hoe je meer volgers krijgt op social media.
  • Welke 5 dingen je nodig hebt voor meer social media volgers.
  • Wat je beter niet kunt doen op social media.

 

Luisteren via Stitcher >>

Luisteren via iTunes >>

Wat nu doen?

Als je deze aflevering interessant vindt, deel deze dan op social media.

Ben je al geabonneerd op mijn podcast? Zo niet dan wil ik je aanmoedigen omdat vandaag nog te doen zodat je geen aflevering hoeft te missen. Ik maak ook weleens bonus afleveringen en als je je niet geabonneerd hebt, is de kans groot dat je deze mist.

Subscribe: Apple podcast | Android podcast

Ik zou het ook leuk vinden als je een paar minuten neemt om een review te geven voor deze podcast op iTunes. Deze reviews helpen anderen om mijn podcast te vinden en zijn leuk voor mij om te lezen. Klik hier om een review achter te laten, ga naar ‘Beoordelingen en recensies’ en klik vervolgens onderaan op ‘Schrijf een recensie’. Laat me weten wat je favoriete onderwerp van deze podcast is. Alvast bedankt.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Mail naar info@themarketingfactory.nl of tweet naar @maaikegulden

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Meer social media volgers? Social media volgers komen niet vanzelf. Deel boeiende content, wees onderscheidend en promoot je social media profielen op zoveel mogelijk plekken om meer social media volgers aan te trekken | social media tips | social media volgers | social media marketing | #socialmediatips #themarketingfactory #volgers #socialmediavolgers

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen