Goede social media planning in 4 simpele stappen
Goede social media planning in 4 simpele stappen
24 oktober 2019 
in Podcast
2 min. leestijd

Goede social media planning in 4 simpele stappen

Zit je soms wel een half uur te broeden op je nieuwe Instagram of Linkedin bericht? Vind je het lastig om iedere keer te bedenken wat je nu weer kunt posten op social media? Dan kan het helpen om een social media planning te maken. Daarmee maak je het jezelf namelijk een stuk gemakkelijker. Je kunt je social media content dan voorbereiden en alvast inplannen.

Voorkom social media stress

Social media zijn vooral leuk en ook hele krachtige marketing tools dus dan is het zonde als je dit stress oplevert. Maar als jij al je content ad hoc plaatst, kan het inderdaad stressvol zijn. En dat is niet nodig als jij er van tevoren over nadenkt en je content alvast voorbereid. Dan weet je wat je kunt plaatsen, ook als je het druk hebt met andere dingen. En natuurlijk kun je altijd spontaan berichtjes posten op Facebook, Twitter of Instagram.

Goede social media planning

Maar zo’n social media planning biedt houvast en structuur. Dan weet je dat het ook gebeurt, ook als je het druk hebt. En dat je niet soms heel actief bent en dan weken niks van je laat horen…gewoon omdat je even geen inspiratie hebt. Maar met zo’n social media planning denk je er ook echt over na (waardoor je berichten beter worden). Kortom….het bespaart je een hoop tijd en stress!

Dit ga je leren in deze aflevering:

  • Welke berichten je kunt posten op social media.
  • Hoeveel tijd je dagelijks, wekelijks, maandelijks aan social media zou moeten besteden.
  • Hoe je een goede social media planning maakt in 4 stappen.

 

Luisteren via Stitcher >>

Luisteren via iTunes >>

Wat nu doen?

Als je deze aflevering interessant vindt, deel deze dan op social media.

Ben je al geabonneerd op mijn podcast? Zo niet dan wil ik je aanmoedigen omdat vandaag nog te doen zodat je geen aflevering hoeft te missen. Ik maak ook weleens bonus afleveringen en als je je niet geabonneerd hebt, is de kans groot dat je deze mist.

Subscribe: Apple podcast | Android podcast

Ik zou het ook leuk vinden als je een paar minuten neemt om een review te geven voor deze podcast op iTunes. Deze reviews helpen anderen om mijn podcast te vinden en zijn leuk voor mij om te lezen. Klik hier om een review achter te laten, ga naar ‘Beoordelingen en recensies’ en klik vervolgens onderaan op ‘Schrijf een recensie’. Laat me weten wat je favoriete onderwerp van deze podcast is. Alvast bedankt.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Mail naar info@themarketingfactory.nl of tweet naar @maaikegulden

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Werk jij met een social media planning? Of plaats jij al je berichten ad hoc? Vind je het lastig om iedere keer te verzinnen wat je op social media kunt plaatsen? Dan is het handig om een social media planning te maken. Lees hier hoe je een goede social media planning in 4 stappen maakt | social media planning | social media tips | content marketing | online marketing | #socialmediatips #socialtalk #onlinemarketing #themarketingfactory

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
sophie
Door

sophie

op 28 Oct 2019

Een stappenplan maken, of een to-do lijst of hoe je het ook wil noemen, is meestal niet echt mijn probleem. De tijd vinden om dat ook effectief af te werken, daar zit hem telkens het probleem

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 29 Oct 2019

Tijd is altijd zo'n issue. Maar misschien een kwestie van prioriteit?! Het kan helpen om aan het begin van de week een uurtje in te plannen om je berichten uit te werken en in te plannen. En wat ook enorm helpt is om met vaste content thema's te werken. Daarmee maak je het jezelf een stuk gemakkelijker ;)

Reactie plaatsen