Instagram Stories voegt mentions, boomerang en links toe
Instagram Stories voegt mentions, boomerang en links toe
11 november 2016 
2 min. leestijd

Instagram Stories voegt mentions, boomerang en links toe

Instagram Stories heeft er een paar nieuwe functies bij gekregen. Zo kun je gebruikers taggen in Instagram Stories met een @mention, kun je Boomerang filmpjes maken en kun je links toevoegen. Die laatste functie is helaas alleen (nog) beschikbaar voor geverifieerde gebruikers. Instagram meldt deze updates van Instagram Stories in een blog.

Gebruikers taggen in Instagram Stories

Vanaf nu kun je gebruikers taggen in Instagram Stories door een @mention. Als je een foto of video maakt met iemand anders kun je deze persoon dus vermelden. Jouw volgers kunnen op deze naam klikken en komen dan op het profiel van die gebruiker. Hoe werkt het?

  • Je doet dit net zoals je tekst toevoegt aan je foto of video.
  • Type ‘@ + gebruikersnaam’ om iemand te taggen.
  • Selecteer vervolgens de persoon die je wil taggen.
  • De gebruikersnaam verschijnt onderstreept in je Story.

instagram-stories-voegt-mentions-boomerang-en-links-toe

Heeft iemand anders jou getagged dan krijg je een notificatie in ‘Rechtstreeks’ of “Instagram Direct’. Dit vind je door op het het pijltje rechtsboven te klikken als je op de homepagina bent. Als iemand je heeft getagged terwijl jij die persoon niet volgt, komt de notificatie bij berichtverzoeken in Rechtstreeks.

Boomerang op Instagram Stories

instagram-stories-boomerangJe kunt nu ook rechtstreeks Boomerang video’s maken in je Instagram Stories. Voorheen diende je hier een aparte app voor te gebruiken. Wat is een Boomerang? Dit is een videoloop, dus een korte video zonder geluid die zich steeds weer herhaalt. Een soort gifje.

De Boomerang functie maakt hiervoor meerdere foto’s die vervolgens achter elkaar gezet worden zodat er een korte animatie gemaakt wordt. Dit kan nu dus ook rechtstreeks vanuit de Instagram-app door onderaan voor Boomerang te kiezen. Houd de opnameknop ingedrukt en de camera zal zelf een aantal foto’s maken waarvan een minivideo gemaakt wordt die zich de hele tijd herhaalt.

Swipe naar rechts op je tijdlijn om de Stories camera te openen.

  • Klik onderaan op de optie ‘Boomerang’.
  • Klik op de opnameknop.
  • De camera maakt automatisch een minivideo van een aantal foto’s.
  • Deze kun je delen op je Instagram Story.

De laatste nieuwe functie is demogelijkheid om links toe te voegen op Instagram Stories. Dit is helaas alleen beschikbaar voor geverifieerde gebruikers. En het is jammer genoeg ook nog niet duidelijk of deze functie voor iedereen beschikbaar komt. Dit zijn bekende personen of influencers.

Gary Vee maakt hier bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van. Onderaan de story komt ‘See more’ of ‘Meer weergeven’ te staan, waar je vervolgens op kunt klikken. Je komt dan op zijn website terecht bijvoorbeeld.

Op Instagram kun je alleen een link toevoegen aan je profiel. Wil je een link toevoegen aan een update? Dat kan alleen als je hiervoor betaald en dus gaat adverteren.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen