Facebook videochat voor groepen
Facebook introduceert videochat voor groepen
20 december 2016 
1 min. leestijd

Facebook introduceert videochat voor groepen

Facebook videochat is een nieuwe toepassing voor videogesprekken met groepen. Videobellen met Facebook Messenger was al mogelijk, maar nu kan het ook met groepen. Live video wordt steeds populairder en zijn ook een leuke manier voor contact. Na een fysieke ontmoeting wat mij betreft de beste manier, want er gaat natuurlijk niks boven een fysieke ontmoeting.

Facebook videochat

Facebook videochat kan met maximaal zes mensen tegelijk. Je kunt met 50 mensen tegelijkertijd deelnemen aan de groepschat maar alleen de eerste zes die inloggen kunnen videobellen, en zijn dus in beeld. Alle anderen kunnen wel deelnemen, maar zijn niet in beeld. Ze kunnen meepraten en chatten, maar verschijnen niet in beeld.

Een Facebook videochat, de nieuwste update van Facebook Messenger,  start je door op het video icoon te tikken. Gewoon contacten kiezen en een groepschat beginnen.

Live video is populair

Live streaming platformen zoals Facebook Live en Periscope winnen aan populariteit. Google Hangouts en Skype bieden de mogelijkheid om te videobellen met meerdere personen al jaren. Ook Blab was een geweldige toepassing hiervoor, maar bestaat helaas niet meer. Met de onder jongeren momenteel populaire app Houseparty kun je met maximaal 8 mensen groepsgesprekken doen door middel van videobellen. Ook met WhatsApp kun je videobellen, maar daar is het alleen mogelijk om één-op-één-gesprek te voeren.

Facebook wil je graag voorzien van alle toepassingen zodat je geen ander platform meer nodig hebt 😉 Wereldwijd heeft Facebook Messenger meer dan 600 miljoen gebruikers, en WhatsApp 800 miljoen actieve gebruikers. In Nederland gebruiken ongeveer 4,4 miljoen mensen Facebook Messenger, en WhatsApp 9,5 miljoen mensen. Facebook denkt dat het aantal Messenger gebruikers met deze nieuwe functie nog verder stijgt.

facebook-messenger-videochat

Filters in Facebook Messenger

Facebook Messenger heeft nog een ‘unieke’ functie toegevoegd aan videobellen. Je kunt namelijk een filter over je gezicht plaatsen tijdens het bellen. Dit lijkt verdacht veel op de populaire functie van Snapchat. Je voegt zo’n filter toe door op het masker icoon rechtsboven in de app te klikken tijdens het videobellen, de verschillende filters verschijnen dan vanzelf.  Ook nieuw in Messenger is dat je kunt videobellen via je desktop.

Als je altijd al met 50 mensen tegelijk hebt willen videochatten heeft Facebook Messenger nu dus de oplossing voor je. Een leuke nieuwe Facebook functie, maar of deze update iets toevoegt voor je marketing…dat zie ik zo een, twee, drie nog niet.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen