Facebook Live op de desktop!
Facebook Live op de desktop!
16 september 2016 
1 min. leestijd

Facebook Live op de desktop!

Facebook Live is één van de booming functies van Facebook. Beroemdheden, ondernemers of marketeers zenden live uit op Facebook. Nu kun je alleen nog uitzenden vanuit de app, dus vanaf je mobile of tablet. Maar het gerucht gaat dat dit binnenkort ook Facebook Live op de desktop mogelijk is!

Update 23 maart 2017: Inmiddels is het mogelijk om een Facebook Live op de desktop te doen.

Gemak van Facebook Live op de desktop

Dat zou voor mij een hele uitkomst zijn in ieder geval. Ik hou van livestreaming en ben van mening dat dit een krachtige manier is om te werken aan je know-like-trust factor. Maar ik vind dat de comments erg klein worden weergegeven in de Facebook app. Op Periscope is dat een stuk zichtbaarder 😉

gratis facebook live checklist

Facebook pusht de Live video’s enorm

Ik geloof dat kanalen als Snapchat, Periscope, Instagram Stories en Facebook Live steeds populairder zijn omdat we meer authenticiteit willen. Geen bewerkte foto’s of video’s, maar gewoon zoals het is. Je ziet iemand live en real time. En dat is echt. Mensen kijken steeds meer video. En Facebook pusht de video’s enorm omdat ze graag een groter platform willen worden dan YouTube. Dat betekent dat een video aan meer mensen getoond wordt dan welke andere update dan ook. Dus gebruik dit in je voordeel om meer mensen te bereiken.

Meer organisch bereik

Je kunt een livestream doen op je persoonlijke profiel, maar ook op je evenement, groep of Facebook pagina. Ik denk dat dit momenteel de krachtigste functie van Facebook is om organisch bereik te hebben met je Facebook pagina. Nu kan dat alleen nog vanuit de Facebook app, maar binnenkort dus ook op je laptop.

facebook-live-desktop

En het geeft niet als het niet meteen perfect is. Dat maakt je menselijk. Mensen kunnen zich dan vaak nog beter met je identificeren en voelen eerder een klik met je En misschien vind je het in nog een beetje spannend in het begin. Daarom heb ik een Facebook Live checklijst voor je gemaakt zodat je een handige overzicht hebt waar je aan moet denken voor, tijdens en na je Facebook Live uitzending.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen